Zážitkové darčeky

3. sep 2021

Ahojte, v poslednom čase sa do popredia dostávajú pri akejkoľvek príležitosti zážitkové darčeky tipu zoskok z lietadla, hodinová jazda na luxusnom aute a podobne. Myslíte si však, že sú až také vhodné a super ako čítam pomaly v každej diskusii, kde ide o výber darčeka? Pretože aj ja som o tom uvažovala, ale napríklad ak obdarovaný využije nejakú doplnkovú službu, ktorá nebola zahrnutá v predplatenom poukaze a sám o tom ani nemusí vedieť (ako napr.fotka pri zážitku), nebolo by to blbé, že by si to musel neskôr sám doplácať a možno s takým výdavkom ani nerátal? A poukazy sa kupujú väčšinou iba pre oslávenca a mne by napríklad nebolo príjemné, keby mám takéto niečo robiť sama, poprípade by sa všetci odniekiaľ na mňa pozerali a platiť zážitok aj pre ďalšiu osobu, aby nebol oslávenec sám, je finančne náročné. Niektoré veci sa dajú realizovať napríklad len niekde, kde treba aj cestovať, čo môže byť ďalšou komplikáciou. Ak ste takýto dar dostali, ako ste to vnímali vy? Potešili ste sa a maximálne ste si to užili, alebo ste mali kvôli tomu prácu navyše s organizáciou/cítili sa trápne/mali stres? A nevyužili by ste radšej tie stovky € za zážitok nejako inak? Predsa len sú to peniaze ,,vyhodené do vzduchu” a mohli by ste za to mať napr. nový kávovar alebo nejakú inú hmotnú spomienku. Je to skôr len taká úvaha, ale viedlo ma k tomu, že pôjdeme na oslavu 60ky jednej pani úradníčky, ktorá je bezdetná, jej koníčkami sú chov mačiek, kávičkovanie a je to veľmi elegantná konzervatívna dáma a odsúhlasilo sa (presadila to najmä mužská časť hostí), že sa jej poskladáme na poukaz na zoskok z lietadla, pričom sama sa nikdy nevyjadrila, že by po takom niečom túžila, ale jednohlasne to všetci považovali za originálny skvelý dar, lebo je to teraz v móde a robí sa to tak, ale keď nad tým premýšľam, tak ja by som asi bola naštvaná, lebo by som nemala žiadnu hmotnú pamiatku, musela by som tam cestovať, skákala by som sama medzi cudzími ľuďmi, bojím sa výšok a viem si predstaviť tých 300€ využiť lepšie.

lenuska9999
3. sep 2021

Ja som môjmu priateľovi darovala na narodeniny jazdu takym malým lietadlom. Bolo to niečo medzi vetroňom a lietadlom. Nič som mu nepovedala a vzala ho na to miesto (hodina cesty od nás).. a keď sme tam prišli, tak nenastúpil do lietadla, xe on sa bojí výšok atď... samozrejme teraz mu to je ľúto, ze nešiel a chce ísť. No.. ale čo som tým chcela povedať je, xe by bolo dobre zistiť, či dotyčný človek nemá napr strach z výšok atď.. to som myslela tak všeobecne.. no teraz ako pozerám, ty chceš darovať 60 ročnej pani zoskok z lietadla ??? Fuuuha.. podľa toho, čo píšeš, xe je to konzervatívna pani a ma rada mačky tak pochybujem , ze pôjde. Možno daruje ten poukaz ďalej svojim synom alebo vnukom čo ja viem. Ja by som jej radšej dala poukaz na nejaký wellnes alebo masáž a nejaké procedúry. Alebo poukážku na nákup napr topánok alebo oblečenia, bytových doplnkov... proste nech si sama už vyberie v tom obchode čo chce.

mauduska
3. sep 2021

No pokiaľ o to pani záujem neprejavila, nešla by som do toho. My sme na gymnáziu dali triednej učiteľke víkendový pobyt pre dvoch v Tatrách (s manželom si to užili, potom nám o tom rozprávali), iný triedny dostal od svojej triedy výstup na Gerlach aj s výcvikom - ale on je ten typ, naša triedna bola skôr na wellnessy a podobne.
Každý má rád niečo iné a podľa mňa sú zážitkové darčeky super a uprednostňujem ich, keď mám niečo dostať. Mám veľmi atypický vkus na veci a je veľmi výnimočné, ak sa u mňa ľudia trafia, pokiaľ ma chcú obdarovať niečím hmotným.
Čo sa tejto elegantnej dámy týka, možno by som zvážila nejaký "kupón" do kaviarne, možno poukaz do nejakého obchodu s krajším oblečením.

autor
3. sep 2021

@mauduska na dar sa skladali hostia z oslavy a nám to bolo oznámené, že takto sa dohodli, takže dar už nemám ako zmeniť, svoj diel sme prispeli, ale nemyslím si, že to bude vhodné. Pod takýmto nátlakom väčšiny sme sa raz jednému páru zložili na pobyt v Prahe (nebolo to vôbec najlacnejšie) a oni nechali poukaz prepadnúť, pretože sa báli tak ďaleko cestovať, preto sa zamýšľam, že síce sú tieto poukazy v móde, ale neviem či sú to vždy najvhodnejšie darčeky.

tncka
3. sep 2021

No napr.mna by potesilo aj 20,30e,dohodim si nieco a mam na nechty alebo kadernicku😅Keby mi niekto daroval nieco zazitkove v hodnote 300e kopnem ho do riti🙈 Ja viem ze teraz je to cool zazitkove sprostosti,ale co z toho akoze mam mat ked sa bojim vysky,nemam rada rychle auta,let balonom,nemam rada welnes a pod.hluposti. Ja si uplne vystacim s niecim mensim a potesi ma aj balicek dobrej kozmetiky napr.

mauduska
3. sep 2021

Rozumiem. Podľa mňa v prvom rade netreba nasilu dávať dar, to sa mi zdá ako prvé zbytočné. Viem, že sa to patrí, ale len tým, že druhých aj nasilu obdarúvame podporujeme to, že sa to patrí.. aj keď by sme boli radšej, keby si oslávenec niečo kúpil sám a my mu len dáme peniaze. A možno oslávenec dar ani nechce a napriek tomu mu ľudia dary dajú (to je môj prípad)..

devin123
3. sep 2021

Kolegyni sme ako svadobny dar kupili poukaz na pobyt. Hladali sme im "sity" na mieru a aj tak tam neboli, lebo to stale odkladali, az poukaz prepadol. Boli to vyhodene peniaze.
Ja som dostala let malym dvojmiestnym lietadlom. Musela som za tym cestovat, co nebol az taky problem. Ale ten let bol pre mna cistym utrpenim. Nevedela som si uzit krasne okolie, ktore sa pod nami rozprestieralo. Let sa, na moju ziadost, skoncil skor. Vystupila som cela spotena z toho stresu. Nikdy viac!

ukulela
3. sep 2021

No tak podla napísaného to bude trapas. Usadena pani s mačkami sotva pôjde skákať padákom. U nás sa kolegyni skladalo na vyhliadkový let, no ona po tom túžila . Zážitkové darčeky sú fajn, len treba poznať obdarovaného, jeho preferencie a povahu.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sissy27
3. sep 2021

Ja si na hmotné dary nepotrpím, viac by ma potešil ten zoskok s padákom ako kávovar, keďže kávu nepijem. A úplne ma desí predstava, že raz dostanem mydlovú kyticu alebo obraz prekreslený z fotky.
Zážitkové darček sú úplne v poriadku, rovnako aj kávovar či mydlová kytica - ak sa obdarovanému trafíš do vkusu, to je celé.
A napríklad ja mám do 60 ďaleko ale z materiálnych vecí mám všetko po čom mi srdce piští, takže v tomto smere je mne ťažko niečo vybrať. Ale sedadlo pri okne vo výške 10km nad zemou nikdy neomrzí 😃

surama
3. sep 2021

Zazitkove darceky su pre ludi, ktori maju radi zazitky. Urcite by som taky darcek nedala niekomu, kto je domased a viem, ze by to neocenil. Musis si byt proste ista, ze ten clovek sa z toho bude tesit.

My sme s manzelom davali rodicom napr. pobyt v Aquacity a ano museli tam ist autom, ale pacilo sa im a spominaju doteraz. Ja som dostala jazdu na ferrari, lebo milujem F1, bratovi sme kupili jazdu na motokarach, sestru sme brali na lasergame. Ale vsetko sme isli na istotu, takze to malo velky úspech 🙂 Musis si byt ista, ze ten clovek z toho bude nadseny. Inak budes sklamana ty, ze ta to stalo vela penazi a on, ze mu to je nanin a skutocne mohol radsej dostat tie peniaze a kupit si, co potrebuje. Moj oco, ked mal 50ku, tak pozval vsetkych kolegov (asi 20) a oni mu dali 500e + dali mu upiect velku tortu, ktora suvisi s jeho povolanim. Mame sa zas zlozili a kupili telku do spalne, ale to sa jej najprv pytali ci s tym bude ok, takze tiez isli na istotu.

petamich
4. sep 2021

tak v prvom rade by sme asi mali tu obdarovanu osobu poznat, takze ak ma niekto strach z vysok nekupim mu zoskok s padakom a ak neviem ci ten strach z vysok ma, opat nekupim mu zoskok padakom, ja rada davam zazitkove darceky ale davam ich ososbam, ktore poznam a viem, ze ich to potesi a nie lebo je to modne a vyhodne na zlave dna

nina255
4. sep 2021

Tak to je extremne divny darcek ked citam ako si opisala tu oslavenkynu… k nej by sa mi inak hodilo z tych zazitkovych darcekov uz viac ze Let balonom…to je take mile nie adrenalinove…ale aj tu je otazka ci da neboji vysok.. ja by som sa na tvojom mieste na to ani neskladala a dala by som nieco svoje 😄

aniele
4. sep 2021

No, ja som na 50 dostala od manžela a detí kurz výroby čokoládových praliniek. Manželovi deti na 60 jazdu na Ferrari (tú potom kúpil aj on mne), ja som mu, keďže je kávičkár, baristický kurz. Ale všetko na základe toho, že sa dobre poznáme. Naslepo by som určite nekupovala.

diusqa761
4. sep 2021

Tak podľa mňa keď naozaj dobre tú osobu poznáš že po niečom takom túži (napr manžel) tak je to ok ale osobne dávam radšej peniaze a nech si kúpi každý čo chce lebo aj keď kúpiš niečo takéto a vieš že to človek chce tak sa napr. stane že zabudne na to a prepadne mu poukaz alebo nestihne ho využiť lebo od pondelka do piatku človek pomaly do večera robí , cez víkend má zase roboty , povinnosti, deti .. my sme takto raz darovali známej wellness pobyt za 400€ k 40tke, hrozne po Tom túžila , vybrali sme jej miesto o ktorom básnila a kým si našla na to čas (robí v Rakúsku ) tak jej pobyt prepadol. Ona 2 týždne vždy robí a týždeň má voľno ale to ona má vybavovačky, chodí sa o mamu starať atď a nakoniec že jej to úplne z hlavy vyfučalo a 400€ je v háji. Sa nám vtedy ospraveľňovala týždeň

tabakmirka
5. sep 2021

Je to vec názoru, ja takýto darček kúpim len ozaj niekomu kto viem, že to využije, napríklad mamine som kúpila kurz v chefparade a to som si bola istá, že proste sú to veci, čo ju bavia, tak tam pôjde a aj tak bolo.