Zážitkový darček pre 5-ročné dieťa od krstnej
Stretli ste sa s tým že vaše dieťa bude mať 5 rokov a zrazu jej teta a krstná mama v jednej osobe jej chce kúpiť na narodeniny zážitok kde ju chce zobrať a doteraz ju nikde sama nebrala. Maximálne je na tú osobu zvyknutá iba na návšteve? Len problém je ten že som sa jej na rovinu spýtala že preco až teraz kde bola dovtedy kde ju zobrala alebo kde boli s nami. Tak to zle zobrala a ešte okrem toho keď ona na mňa pár krát zvykla nahucat tak teraz ja sa mám zle citit ja mám byť tá čo A všetko môže?
@veronika19895 ja by som jej nebránila. Nech ju vezme😉 predsa sme ľudia, máme svoje starosti a radosti…. Možno sa nad niečím trápila a nebola v klude, alebo nemala toľko financií…. A možno si myslela, že je moc mala a bála sa o ňu. Teraz prišiel správny čas, aj pre dieťa by to bolo niečo nove, zážitok….a že nie je navyknute dieťa? 😵💫 pomaly si môže zvykať… či nebudeme ju dávať do škôlky, skoly, lebo nie je zvyknutá? 🫣
@veronika19895 ani náhodou by som svoje dieťa nezverila v tomto prípade príbuznej.
@veronika19895 ja by som jej nebránila. Nech ju vezme😉 predsa sme ľudia, máme svoje starosti a radosti…. Možno sa nad niečím trápila a nebola v klude, alebo nemala toľko financií…. A možno si myslela, že je moc mala a bála sa o ňu. Teraz prišiel správny čas, aj pre dieťa by to bolo niečo nove, zážitok….a že nie je navyknute dieťa? 😵💫 pomaly si môže zvykať… či nebudeme ju dávať do škôlky, skoly, lebo nie je zvyknutá? 🫣
@anonym_84a1e4 prišiel čas teraz ten správny lebo sa pred malym časom stala matka tak zrazu sa chce správať aj voči dcére tak a to už bude mať 5 rokov. Sme preberali čo jej má kupit ba narodeniny. Lebo ju chce zrazu niekde zobrať preto som tak reagovala.
Zazitky su najlepsie darceky, nebran dcere mat krasne spomienky aj s inymi clenmi rodiny len kvoli svojmu zranenemu egu. Tu nejde totiz o teba. Mozno doteraz sa nedalo, tak zacnu chodit teraz, ved niekde sa musi zacat. Kam ju chce zobrat?
Mala si jej normalne povedat, ze dakujes za dar, ale toto s tebou mala vopred prebrat, lebo dieta na nu nie je navyknute a nebude to dobry napad. Miesto toho si jej za dar „podakovala” tym, kde bola doteraz.. Takze si vyznela ako nevdacne fialovobiele zvieratko a necuduj sa, ze to zle zobrala. Mala si sa inak zachovat, chyba je v tebe.
@anonym_776611 toto sme sa bavili že čo jej chce kúpiť. Ja som sa to predtým taktne snažila naznačiť ale nepochopili to. A okrem toho dala som jej iný návrh čo jej môže dať ale to sa nezdalo vhodné že to nie je materiálne a keď by to dala ako poukazku tak tiež to je nematerialne ako vstupenky??
@anonym_84a1e4 prišiel čas teraz ten správny lebo sa pred malym časom stala matka tak zrazu sa chce správať aj voči dcére tak a to už bude mať 5 rokov. Sme preberali čo jej má kupit ba narodeniny. Lebo ju chce zrazu niekde zobrať preto som tak reagovala.
@veronika19895 no vidis a mas vysvetlenie - je z nej matka, takze uplne inac chape niektore veci. V tomto pripade by som jej teda rozhodne nebranila dat zazitkovy darcek a skor by som to podporila.
Podľa mňa bola tvoja reakcia cez čiaru
@veronika19895 Chapala by som, ak by si sa o dceru bala, ty si ale iba jesitna.
@veronika19895 Chapala by som, ak by si sa o dceru bala, ty si ale iba jesitna.
@anonym_565a7c ja to nechcem brat tak že tak teraz som matka teraz sa môžem zaujímať aj o vaše dieťa a 5 rokov som na vás kašľala lebo som mala svoj život ulietany kade tade vy ste boli sami doma nechodila som vám pomáhať s deťmi že ich zoberiem na prechádzku ale teraz už zrazu môžem sa trepať kade tade ale to nie je záplata . A ešte sa bude prezentovať že je ako druhá matka. Keď je druhá matka tak prečo nechodila viac sa ňou a viac času netrafila s nami. Stretávali sa na povinných jazdach u ich rodičov
@veronika19895 no vidis a mas vysvetlenie - je z nej matka, takze uplne inac chape niektore veci. V tomto pripade by som jej teda rozhodne nebranila dat zazitkovy darcek a skor by som to podporila.
@anonym_cbd7d8 dobre ano ale keď sa prezentuje ako druhá matka nemala sa stále tak chovať??(
@anonym_565a7c ja to nechcem brat tak že tak teraz som matka teraz sa môžem zaujímať aj o vaše dieťa a 5 rokov som na vás kašľala lebo som mala svoj život ulietany kade tade vy ste boli sami doma nechodila som vám pomáhať s deťmi že ich zoberiem na prechádzku ale teraz už zrazu môžem sa trepať kade tade ale to nie je záplata . A ešte sa bude prezentovať že je ako druhá matka. Keď je druhá matka tak prečo nechodila viac sa ňou a viac času netrafila s nami. Stretávali sa na povinných jazdach u ich rodičov
@veronika19895 Daj si tabletku a chod sa na to vyspat. Rano uvidis, ako prehanas.
@veronika19895 Daj si tabletku a chod sa na to vyspat. Rano uvidis, ako prehanas.
@anonym_565a7c ja som sa jej to opýtala ešte tak opatrne že prosím ťa neuraz sa ale musím ti povedať svoj názor
@anonym_cbd7d8 dobre ano ale keď sa prezentuje ako druhá matka nemala sa stále tak chovať??(
@veronika19895 nerozumies, ze sa jej komplet zmenil zivot, priority a asi ma aj cas tak chce, a mozno si aj uvedomila ze naozaj chce zacat travit cas s tvojou dcerou, jednoducho na to musela dozriet. Sama pises ze mala predtym ulietany zivot, tak sa tes ze sa to zmenilo a chce sa venovat. Neries seba, neries co bolo, tes sa na to co moze byt a aky pekny mozu mat vztah. Ci ju teraz ides trestat len preto aby si jej ukazala? Strasne si vedla a jediny komu urobis zle je v konecnom dosledku tvoja dcera.
@veronika19895 nerozumies, ze sa jej komplet zmenil zivot, priority a asi ma aj cas tak chce, a mozno si aj uvedomila ze naozaj chce zacat travit cas s tvojou dcerou, jednoducho na to musela dozriet. Sama pises ze mala predtym ulietany zivot, tak sa tes ze sa to zmenilo a chce sa venovat. Neries seba, neries co bolo, tes sa na to co moze byt a aky pekny mozu mat vztah. Ci ju teraz ides trestat len preto aby si jej ukazala? Strasne si vedla a jediny komu urobis zle je v konecnom dosledku tvoja dcera.
@anonym_cbd7d8 keď sa ti narodilo dieťa nebolo tvojou prioritou tvoje dieťa? Mala by si čas niekde cestovať ešte aby si išla niekde inde za zážitkom. ??
Ja som to nezazila, ale moja svagrina, bratova manzelka ano. Odomna. Ked sa im narodil syn, velmi som sa nezaujimala. Nie som sice krstna, ale dako ma vtedy deti nezaujimali, nenadchynali. Az ked vyrastol (mal viac ako 5), som ho vzala na vylet, uz ani neviem ako na to prislo, a odvtedy sme BFF. Piseme si, volame, kazdy rok chodi ku mna na prazdniny, berieme ho niekedy na dovolenku…
Som rada ze svagrina vtedy uprednostnila synovo dobro pred vlastnym egom
@veronika19895 prečo sa tak brániš tomu aby spolu prežili pekný deň? Akurát to zmaríš svojmu dieťaťu.
Veď možno si dovtedy netrúfla mať na starosti menšie "cudzie" dieťa, nie každý má odvahu na to. Bez mamky je to občas s deťmi ťažšie, veľká zodpovednosť, nie všetci zvládajú menšie deti. Teraz je sama matkou a chce stráviť deň aj s tvojou dcérkou. Nič zlé v tom nevidím.
Vyspi sa na to, porozmýšľaj a možno svoje rozhodnutie ešte zmeníš🙂.
@anonym_cbd7d8 keď sa ti narodilo dieťa nebolo tvojou prioritou tvoje dieťa? Mala by si čas niekde cestovať ešte aby si išla niekde inde za zážitkom. ??
@veronika19895 jasne ze bolo a stale je prioritou moje dieta, ale ked sa dalo, brala som neterky do divadla, to su nase zazitkove darceky 🙂 a ono sa vzdy da ked sa chce a ked nikto nezakaze…
@veronika19895 kks, chcela si vediet nazor nestrannej osoby🙈 tak som ti napísala ten môj nazor. Či ak niekto nesúhlasí s tým tvojim názorom, tak je to zle? 🤣 stala sa matkou, zmenil sa jej pohľad na svet, inak vníma deti. Nič zle stále na tom nevidím. Zážitky sú super, je kreatívna…. Tak jej ju nedaj, načo si pýtaš nazor? 🤣 kto ti ma hladkať ego a liečiť komplexy? 🤣 sa zamysli nad sebou…. 😂
@veronika19895 prečo sa tak brániš tomu aby spolu prežili pekný deň? Akurát to zmaríš svojmu dieťaťu.
Veď možno si dovtedy netrúfla mať na starosti menšie "cudzie" dieťa, nie každý má odvahu na to. Bez mamky je to občas s deťmi ťažšie, veľká zodpovednosť, nie všetci zvládajú menšie deti. Teraz je sama matkou a chce stráviť deň aj s tvojou dcérkou. Nič zlé v tom nevidím.
@anonym_054174 tak vidíš ku nej chodí teraz vselikto pomáhať s malým a mne kto chodil pomáhať na všetko sme boli sami . V kine, v divadle, na večeri ani nepamätám kedy sme boli myslíš že vtedy by nepomohlo aby niekto ku nám prišiel a bol chvíľku s deťmi. Bývame od rodiny asi tak hodinu autom. Nemáme tu nikoho. Takže preto ťa otázka prečo až teraz ju chce niekde zobrať a akurát na narodeniny? Mimo sviatkov sa nedá niekde ísť??
@veronika19895 kks, chcela si vediet nazor nestrannej osoby🙈 tak som ti napísala ten môj nazor. Či ak niekto nesúhlasí s tým tvojim názorom, tak je to zle? 🤣 stala sa matkou, zmenil sa jej pohľad na svet, inak vníma deti. Nič zle stále na tom nevidím. Zážitky sú super, je kreatívna…. Tak jej ju nedaj, načo si pýtaš nazor? 🤣 kto ti ma hladkať ego a liečiť komplexy? 🤣 sa zamysli nad sebou…. 😂
@anonym_84a1e4 ty by si si chcela spraviť deň so svojou neterou iba na narodeniny či aj mimo toho ?
@anonym_054174 akurát možno zo strachu vieš 5 rokov dieťa je 5 rokov dieťa. Možno sa bojím zveriť dieťa niekomu kto s ňou trávi menej času a zrazu chce byť s ňou.
@anonym_84a1e4 ty by si si chcela spraviť deň so svojou neterou iba na narodeniny či aj mimo toho ?
@veronika19895 aspoň na narodeniny, keď inokedy niet času. Opäť na tom nevidím nič zlé. 😀
@veronika19895 ani náhodou by som svoje dieťa nezverila v tomto prípade príbuznej.
@anonym_520c2a no už som sa zľakla že tu nikto racionálne neuvažuje
@veronika19895 robíš z toho drámu, a zbytočne. Chce byť s ňou, je to ok. Možno sa cítiš ukrivdená, že tebe sa nedostalo toľko pozornosti. A čo teraz - minulosť nezmeníš. Prenes sa cez to, povzbes sa nad to čo bolo v minulosti. A práve teraz si to užívaj - daj malú jej, a začni využívať stráženie malej aj iným v rodine. Choďte do kina, divadla, na disco či wellness.
Boze ty si divna . Nema ziadnu povinnost nejaka teta ti pomahat s dietatom, a ked ma zaujem tak si pomstichtiva a paranoidna . Ved bud proti ked ide len o tvoje zdute ego . Nikto nebude hovorit ze je druha matka ked tvoje decko zoberie na nejaky zazitok , sa citis Strasne dolezita. A dietatu nedoprajes Lebo ako to bude vyzerat ? Ty nebudes hviezda ale nejaka teta co sa 5r nesla pretrhnut . Mozes byt vdacna ze ma zaujem . Ale kludne to pokaz ked si sebecka. Naco sa vobec pytas ?? Ked ju neznasas tak dieta jej nedaj . Dieta nie je hracka . Bud tam ta dovera je alebo nie je . Len tu nemam pocit ze ide o doveru ale tvoje komplexi.
Boze ty si divna . Nema ziadnu povinnost nejaka teta ti pomahat s dietatom, a ked ma zaujem tak si pomstichtiva a paranoidna . Ved bud proti ked ide len o tvoje zdute ego . Nikto nebude hovorit ze je druha matka ked tvoje decko zoberie na nejaky zazitok , sa citis Strasne dolezita. A dietatu nedoprajes Lebo ako to bude vyzerat ? Ty nebudes hviezda ale nejaka teta co sa 5r nesla pretrhnut . Mozes byt vdacna ze ma zaujem . Ale kludne to pokaz ked si sebecka. Naco sa vobec pytas ?? Ked ju neznasas tak dieta jej nedaj . Dieta nie je hracka . Bud tam ta dovera je alebo nie je . Len tu nemam pocit ze ide o doveru ale tvoje komplexi.
@miadi tiez by som pustila dieťa s krstnou. Presne, ako sa tu písalo, človek sa mení a menia sa aj priority. Inak, ty sa o jej dieťa zaujímaš, prídeš sa hrať, postrážiť?
@veronika19895 my sme to mali podobné...tiež sme mimo rodiny, boli sme sami, nikto nám s deťmi nepomáhal😁 ich krstný mal svoj život, s vtedy priatelkou (teraz manželkou) mali nabitý program a o naše deti sa zaujímali len na ich narodky (na oslave dali im darčeky a niekedy ani neboli na ich oslavách, lebo boli na dovolenke), nikdy ich nikam nevzali a až raz nám ich "postrážili" na dve hodinky, keď sme boli večer v divadle a to tak, že deti spali a oni dvaja strážili😁...
takže v tomto ťa úplne chápem...
ale ja by som bola celkom rada, ak by ich vzali niekam na výlet a 5 rokov je už v pohode, to už sú predškoláci, to by som sa neobávala...
Ako tu už vyššie písali, o naše deti sa začali zaujímať až keď mali vlastné deti a najväčší paradox je, že by chceli, aby sme ich deti brali na výlety, nestačí, že keď prídeme na návštevu k starym rodičom (moji rodičia), tak vždy prídu a od druhej do večera do ôsmej večer (alebo kým neodídu domov) sa im ( my alebo nase deti) venujeme a berieme ich na prechádzky alebo ihrisko😊
Ale nikdy som to nebrala osobne, že sa nezaujímali, aj my sme mali iný život, kým sme nemali deti...tiež sme nebrali synovca a neter na výlety 😉 alebo prechádzky, ani sme nechodili s nimi na dovolenky😊
Priamo v den narodenin by som dieta nedala nikomu, lebo je to vzdy nas rodinny den a travime ho spolu a snazime sa, aby bol pre deti vynimocny.
Iny den nevidim problem v tom, ze by ju krsna niekam vzala 🤷🏼♀️ ved sa opytaj malej, ci chce alebo nechce ist. Ja mam tiez 5 rocne dieta a ved to uz je normalne rozmyslajuca mala osoba, kt sa dokaze vyjadrit ci s niekym chce/nechce ist.
Citit z teba trosku zatrpknutost, lebo jej niekto s dietatom pomaha a tebe nie a milion dalsich ale a aka je ona taka/hentaka. Ja neviem ale je asi prirodzene, ze ako slobodna bezdetna zena mala ine zaujmy ako hodinu k tebe cestovat a pomahat s babatkom. Poziadali ste ju niekedy, aby prisla a postrazila a ty by si s muzom isla na tu veceru/do kina? 🤷🏼♀️
Tebe jednoducho vadi, cize je uplne jedno co spravi alebo nespravi, co chapem nie vsetkym ma clovek rad, ale potom uplne prehrotis absurdnu situaciu kedy chce tvojej dcere podarovat zazitok.
A mala si presne v ten deň iné plány chcela si presne v ten deň robiť narodeninovú oslavu alebo? Ako tiež by som mala obavi pustiť moje dieťa s kým sa moc nevidí ale tak z toho čo píšeš sa občas navštevujete tetu pozná..ako dobre to z konverzácie nezistíme...závisí aj od povahy dieťaťa...ja by som sa v prvom rade jeho spýtala či by chcelo ísť ak by chcelo tak by som iniciatívu podporila aj keď by to možno nedopadlo úplne excelentne ale bola by som na telefóne alebo tak... Môj syn tiež na 5je najmladsi tento rok bol prvý krát niekde na prázdninách..a hneď u mojej sestry čo tu chodí dva krát za rok.. na 3noci.. bol tam aj so sestrou sám tam chcel ísť...nakoniec nebol až taký nadšený (lebo tam má mladších bratrancov a vadil mu ten hluk) ale skúsil isto tam tento rok nepôjde ale zase nejaké zážitky tam zažil... A tiež je to tak že ja sama doma som od mala s deťmi a nik si nejde nohy zodrať aby mi ich postrážil...ja beriem iniciatívy vonkajšieho sveta ako prudko dobrovoľné a zavialsia na aktuálnom životnom rozpoložení danej osoby...aj pri babkach.. Jednoducho ak niekto deti nemá a teraz má niečím úplne iným naplnený život tak si na to čas ani chuť nenájde...ak sa život zmeni a pokojne to môže byť aj len tým že je osamelý alebo čokoľvek... Tak zrazu príde do tvojho života...rovnako ako kamaráti prichádzajú a odchádzajú...

Mala si jej normalne povedat, ze dakujes za dar, ale toto s tebou mala vopred prebrat, lebo dieta na nu nie je navyknute a nebude to dobry napad. Miesto toho si jej za dar „podakovala” tym, kde bola doteraz.. Takze si vyznela ako nevdacne fialovobiele zvieratko a necuduj sa, ze to zle zobrala. Mala si sa inak zachovat, chyba je v tebe.