Birmovka a rodina

9. okt 2021

Ach jaj...neviem prečo ma napadlo sem písať asi sa potrebujem len vyrozprávať alebo čo...ide o to že mám mať birmovku. A zo svojou rodinou si vobec nerozumiem, nestretávam sa. Dôvod toho je taký že vždy ma len urážajú, ponižujú a správajú sa kumne zle, preto som sa s nimi prestala aj stretávať. Bývajú blízko ale aj tak ..keďže mám mať birmovku tak mám takú nechuť do toho kvôli nim že ma tam budú zasa ohovárať , urážať vysmievať sa mi..keď mám úprimne povedať nechcem tam takých ľudí...no aspoň som to dala konečne zo seba von. Už zostáva asi len vydržať..

lasona
9. okt 2021

Tak ich nevolaj na oslavu, kašli na nich

dskjhfdlkdjhl
9. okt 2021

Birmovka je aj o tom, ze clovek by mal duchovne pripravou na nu dozriet-tak sa skus na tento svoj problem pozriet trochu zrelsie🙂 Ak sa s rodinou nestretavas, tak nevidim dovod, preco by tam mali vobec byt. Jediny dovod by bol ten, ze si chces vztahy urovnat a vtedy je dobre brat seba aj ich s nadhladom.

0silvia0
9. okt 2021

vobec nemusis na svoju birmovku volat rodinu. Cele to mozes absolvovat sama.

mauduska
9. okt 2021

ja sa tiež nebavím s polovicou mojej rodiny, sú neuveriteľne toxickí. Problém je, že za pár týždňov mám svadbu a keďže je to najbližšia rodina môjho otca, pozývame ich.. Celkom sa desím toho, že tam budú, že budú na veci šomrať, že im nebude niečo vyhovovať. Oni v tomto neuveriteľní, nedávajú si servítku pred ústa.. V živote ma nikto z nich nepochválil.. keď sa dozvedeli, že som si dala prihlášku na učiteľstvo, starká mi na to povedala, že "hádam len nebudem obyčajná učiteľka". že mám ísť na medicínu alebo byť "aspoň" profesorka na univerzite. Podotýkam, že z celej tej rodiny má titul jediná osoba a aj tá ho má viac kúpený, ako zaslúžený.

Držím ti palce, úplne chápem tvoju situáciu... Najlepšie je sa s nimi proste nerozprávať. Ak začnú niečo riešiť, tak odíď. Riešiť s nimi otázku čohokoľvek, kde sa môžu ľuďom rozchádzať názory, je dosť zbytočné, pretože si nevidia ďalej, ako na špičku nosa. Takže sa v takýchto situáciách jednoducho zdvihnem a odídem. Pokiaľ ich zavolať musíš (z akýchkoľvek dôvodov), toto je podľa mňa jediné riešenie, ktoré ťa psychický nezloží.

pribinak
9. okt 2021

@mauduska no a musíš ich pozývať? Nemusíš

bibina32
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mauduska
9. okt 2021

@pribinak je to otcova najbližšia rodina a on ich má rád. Vie, že ja ich nemusím, ale podľa mňa nevie, že je to až také zlé... a nechcem mu tým ublížiť. Ja si myslím, že viacerí sme už boli v situácii, kedy sa kvôli niekomu obetujeme a pretrpíme niečo.

evkamotka
9. okt 2021

Ja som na vlastnej birmovke nemala nikoho z rodiny, ani rodicov ani brata. Nikoho. Pozvala som dobrych kamaratov. Vybavene.

autor
9. okt 2021

@mauduska ďakujem , určite si zoberiem radu inak to naozaj nepôjde..