icon

Darček k 40. narodeninám pre ex

mawiya
18. okt 2016

Ahojte zienky. Potrebujem poradit. Situacia v skratke, exo bude mat okruhle 40 narodeniny. Pozval deti. Jasne, ze si zasluzi velke nic, ale vsetci do mna hudu, ze mam preukazat inteligenciu a detom strcit do ruk nejaky darcok. A teraz vcul.ta otazka, ze co? Nieco vhodne, urcite nie drahe, ale zasa aby tam deti nesli s prazdnymi rukami. Poradte.

Strana
z2
dominika6
18. okt 2016
dkethe
18. okt 2016

nooo deti mas dost velke na to aby si ty 'davala dar exovi'. deturence nech pekne vymyslia, ty to mozes zafinancovat samozrejme ak nemaju nasetrene z vreckoveho. urcite dar vziat musia - sakra je to ich otec a jeho narodeniny.
ak mu nic nechcu dat, posadte sa vsetci traja na kobercek a vysvetlite si ako zivot funguje.

simonka77
18. okt 2016

@alenah31 ani nevies, ako dakujem za tvoj nazor. lebo ja mam doma 13,5r chalana, puberta plieska hadam aj o vchodove dvere, ale nestalo sa, aby som nepripomenula, ze jeho otec ma meniny ci narodeniny (lebo syn si to v hlave nedrzi a do kalendara sa pozre asi len omylom), plus som sa vzdy spytala, ci chce alebo nechce nieco kupit, ak ano, do akej hodnoty (snazila som sa mu poradit tak, aby neoplieskal cele svoje nasetrene peniaze na jeden darcek) - raz to bolo tricko, inokedy fotoramik, vzdy sa nieco naslo tak do 10 eur. Málo? Mozno ano, ale kedze moj ex co sa syna tyka si plni len vyzivovaciu povinnost a nic navyse, myslim, ze je to v poriadku.
Hlavne je to zaklad slusnosti, stale je ex otcom mojho syna (aj ked by som povedala ze bohuzial), a aj ked ma novu rodinu, syn tam patri-sice len kazdy druhy vikend, ale patri. Ked sa ex narodilo dieta v tomto jeho vztahu, je to pre mojho syna nevlastny surodenec rovnako ako ten, ktory sa narodil v mojom vztahu po rozvode. Takze chcem, aby mal s oboma pekny vztah, pretoze my tu raz (ako rodicia) nebudeme, budu mat jeden druheho.

Takze ja som za, aby deti nieco mile, pekne, na pamiatku otcovi priniesli. Nevidim nic zle vo fotke v nejakom vkusnom ramceku - bez ohladu na to, co s tym urobi ex-ova priatelka, to uz nech si riesia doma oni dvaja. Pripadne ak ma rad vino, nejake dobre kvalitne vino, pohladnicu, alebo doma urobit darcekovy kos, pokial je clovek v cenach ako doma, nie je problem za normalne peniaze urobit aj takyto darcek. Moznosti je vela.
Asi nepatrim do tohto zvlastneho sveta, ale rodicia sa rozidu ako partneri, nie ako rodicia, a decka by sme mali viest tou zlatou strednou cestou, co sa tyka ich vztahu k nam a ich druhemu rodicovi.

tykat
18. okt 2016

čo toto? 😀

tykat
18. okt 2016

@dominika6 😀 😀 😀 vidim ze nas viac takto rozmysla

simca06022011
18. okt 2016

@mawiya A aky je budget, tj rozpocet??? 🙂 nech chalani vyberu daco v obchode, ved musi ten otec mat nejake zaujmy.. prinajhorsom to vezmite najjednoduchsie: kupte mu flasu whisky a cokoladu, ak teda moze pit a nema to zakazane... alebo lepsie vino... infantilnosti typu flasa s fotkou deti a albumceky sa podla mna nehodia, jednak deti su uz velke a on este nie je v dochodcovskom veku, aby si take obzeral a ochkal nad tym. Ja nie som teda rozvedena, ale ani nasmu "ockovi" by som take daco nikdy s malou nedala... ako darcek k 40tke :D

maciatkolulu
18. okt 2016

@mawiya zeby mu deti nieco vyrobili? Ty si dostala nieco od ex? U nas to tak fungovalo a teraz ked si nasetria mu kupia same, nevidim dovod, ked sama pises, ze si nezasluzi... A navyse ho nepozname, tazko radit 😉

alenah31
Autor odpoveď zmazal
henikav
18. okt 2016

To tricko je dobry napad, alebo salku na ranajky s podobnym motivom akoze naj otec, alebo otec roka.., su aj take tricka ci zastery do kuchyne s kadejakymi popismi, basnickami s obrazkami akoze svalnaty muz a neviem co vsetko, ja som ich videla v kauflande

mawiya
autor
18. okt 2016

No decka prave navrhli, ze teda darcek sa kupi, nevyrobi. Exo rad vari, takze asi zasterku s nejakym.vtipnym textom. A maly videl medailu so 40 tak ku chce kupit. Dam im k tomu kvety a dufam ze s tymto na hanbu nevyjdeme

tykat
18. okt 2016

@mawiya ...podla mna super darceky vymysleli 🙂

eeffka
18. okt 2016

@mawiya urcite nie, chlapci su sikovni ze ich napadlo. ja som dieta z rozvedenej rodiny a napriek tomu co je teraz moderne, k otcovej druhej zene mam vztah velmi vlazny, napodiv moje deti maju "tetu " rady 😖 , no nic...to sa vstrebe. Ale otec je lepsi dedo ako otec, to na rovinu. ked mal 40ku to sa prave zenil fesacik 2x, ani ma nepozval 😀 , ani by som nesla a na 50ku dostal uz odomna encyklopediu ( ma k tomu vztah) , na 60ku sme mu uz so sestrou dali tablet a ja som na 35ku od neho dostala daky šuter na kozi 😀 😀 😀 skoro som skolabovala ( ze na lepsie energie ci co... ) nevadi cakam s cim sa vytiahne na moju 40dalsi rok 😀 😀 😀

NB: otec ma penez jak zelez, cize tu nejde o nemanie

sissy27
18. okt 2016

@mawiya pozval deti, tak nech sa deti aj realizujú - primerane veku samozrejme... niečo nakreslia, vyrobia, upečú koláč... hotovo.
Ženy ja neviem čo vám je - minule jedna riešila svadobný dar pre exa, teraz ty dar na 40... ako nepoviem, keby ste naďalej mali dobré, kamarátske vzťahy, keby ste boli pozvané, ale ozaj takto??? A neviem či máš nového partnera - ale ako by sa tebe páčilo, keby tvoj manžel / priateľ riešil darček pre bývalku?? By si mu snáď ešte asi aj pomohla s výberom a prispela polovicou sumy, nie? 🙄

cacianka
18. okt 2016

chlapci mali dobrý nápad, úplne to stačí, ved si spomínala že ani poriadne neplatí, tak čo by asi tak chcel. chalani ešte nezarábajú, a ak aj dostanú nejaké vreckové, tak je to od teba, babky, dedka pre nich, nie pre otca roka čo svoje deti vidí ledva raz za 3 mesiace, ved BB nie je v austrálii, busy a vlaky chodia dosť často, tak by nebol problém zmenežovať cestovanie.
on im dáva vreckové ? a dar by ešte chcel ?

mawiya
autor
18. okt 2016

@sissy27 vies ja by som munic, ale deti pozval, tak aby nesli ako telce pred celu ich rodinu.

mawiya
autor
18. okt 2016

@cacianka vreckove? Od exa? Vies ja som povodne nechcela nic, ale je fakt, ze sa patri aby decka ako pozvane daco dali. Aj ked on serie na ne, nechcem aby boli raz taki isti na svoje deti. Nech vedia co je slusnost. Tak ani ma to nebude vela stat a aj deti v hanbe neostanu.

sissy27
18. okt 2016

@mawiya čítam, že deti vymysleli a myslím, že veľmi dobre vymysleli - primerane svojmu veku a asi aj svojim možnostiam, prípadne im prispej. Ako som písala, keby boli tie vzťahy priateľské, tak sa kľudne angažuj viac, pošli fľašu dobrého vína alebo upeč tortu, ale za daných okolností by som to nechala na deťoch...

mawiya
autor
18. okt 2016

@sissy27 jasne, ze im na to peniazky dam. Svoje prasule oni minaju na desiate a na prilepsenie v skole. Myslim sem tam kupia z automatu sladkost, ta im chuti vzdy viac ako ked im ju ja rano dam do tasky.😀 a vies, ono je to na dlhe rozpravanie o vztahoch, ale ja som ta, ktora ho sice doslovne nenavidi, ale pred detmi na neho nenadavam a preto sa tvarim, ze aj ist gratulovat je supeeeer. Aj kedoni, myslim exo a jeho vyvolena sa na naarodeniny a sviatky povacsine seru. Este aj telefonicky kontakt je taky, ze ja. CHujo..vi potajme zavolam a on na moj popud potom vola detom. Je mi z toho na grc. Chvalabohu nas sucastny ocko, uz 7 rokov prevzal rolu ocka a tak deti o tatika maju postarane. Ibaze biologi ky je tu tiez. No skoda reci, ale som na nich pysna, ze sa rozhodli ist gratulovat. Aj ked na mne ostalo zabezpecit cestu, ubytko,stravu. Ono je to pozvanie len na oslavu.nie na vikend. 😀 .

stardust
18. okt 2016

@mawiya nech mu deti namaluju nejake obrazky. Na exa by som neminula ani cent 😀

sissy27
18. okt 2016

@mawiya no a práve preto by som si s darom extra hlavu nerobila 😉

simca06022011
18. okt 2016

@mawiya pravdupovediac, keď čítam že otec roka im nezabezpečí odvoz/dovoz, ubytko u neho samozrejme... Vykaslala by som sa mu na hlavu nieco riesit. Ja mám názor že s otcami treva vychádzať ale zase aj oni musia nejakú aktivitu vyvinúť... Pogratulovat mu môžu aj cez telefón, prípadne by som to vyriešila "na otocku". Ale takýto prístup je otrasný... Tak chce deti na oslave ale zobrať si ich a zabezpečiť ich nič.. no *****..

simca06022011
18. okt 2016

@cacianka do ba sa dostane autom za necelé 2 hodky.. keby hviezdny otec mal záujem.... No až ma z postele dvíha keď čítam aký sú niektorí páni...

mawiya
autor
18. okt 2016

@simca06022011 ja som to uz poriesila, urobime si vyletik k babinke a dedkovi cela family uz v piatok a kym deti budu na "oslave" my pojdeme nakupovat. Po skusenostiach viem, ze tam nepobudnu dlhsie ako dva hodiny.

mijo53
18. okt 2016

"a dar by ešte chcel"? jedna z Vás dáva túto otázku, ale on žiaden dar nežiada, on deti pozval aj bez daru. Deti vybrali dobre a odporúčania , že fľašu vína alebo whisky určite nie, deti nie sú plnoleté, z hľadiska dobrej výchovy, na ktorej mame záleží, určite alkohol nie.

triciachloebrody
19. okt 2016

@natalia2111 nechcem nikoho urazit, ale : niaky, niaka - znamena ZIADNY/A 😀

crativeart
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2