icon

Aké sú zdravotné riziká nočných zmien?

kristko
Včera o 21:56

Dobrý večer už mesiac robím výlučne nočné zmeny 3x týždenne 12 hodín len sedím na recepcii.... chcel by som vedieť či mi z toho niečo hrozí myslím zo zdravotného hľadiska hlavne s že či to zasadne neovplyvní môj život a zdravie ďakujem.

anonym_3f2c1a
Včera o 22:05

zadaj otázku do google

tundra
Včera o 22:23

@kristko tisice ludi pracuju v noci,niekto,to znasa lepsie,niekto horsie.Po mesiaci, este nevies,ci je to pre teba alebo nie...a nie, po mesiaci ti nehrozi nic...

anonym_449fd8
Dnes o 03:46

V noci robia noční recepční, policajti, hasiči, SBSskári, ZVJS, záchranári, zdravotníci, lekári, laboranti, opatrovatelia a ošetrovatelia, vodiči nočných spojov autobusov a vlakov, vodiči kamiónov, dispečeri, letiskový personál, barmani, čašníci, krupiéri, ľudia vo výrobe, obsluha čerpacích staníc, zamestnanci elektrárne, plynárne, havarijné služby, vodárne, IT monitoring, ľudia v logistickom odvetví - sklady, triediace centrá, kuriérske firmy, niekoré TV a rádio vysielanie apd.

martinmmartin
Dnes o 04:21

Tam vidim skor riziko ze si 12 hodin na zadku a 12 hodin v posteli.

hellwant
Dnes o 04:26

Ľudia, nepyta sa kto ich robi ani nerieši , či ich zle, ci dobre zvlada- toto je jedno, lebo nočna vždy škodi telu. Pri dlhodobej praci zvyšuje riziko cukrovky, kardiobaskularne probkemy, problemy travenia. Môze dopomôcť ku vzniku istych typov rakoviny. Ako pišem môže nemusi.

anonym_52ca9f
Dnes o 05:37
@hellwant

Ľudia, nepyta sa kto ich robi ani nerieši , či ich zle, ci dobre zvlada- toto je jedno, lebo nočna vždy škodi telu. Pri dlhodobej praci zvyšuje riziko cukrovky, kardiobaskularne probkemy, problemy travenia. Môze dopomôcť ku vzniku istych typov rakoviny. Ako pišem môže nemusi.

@hellwant samozrejme môžu, ale môžu sa vyskytnúť aj pri denných. Ale určite nie po mesiaci.

anonym_3e7b23
Dnes o 05:41

@kristko sedis a nerobis vo VW. Dost rozdiel

hellwant
Dnes o 06:20
@anonym_52ca9f

@hellwant samozrejme môžu, ale môžu sa vyskytnúť aj pri denných. Ale určite nie po mesiaci.

@anonym_52ca9f dlhodobo, nie po mesiaci.

mondolina
Dnes o 06:28

12 rokov robím aj nočné. Všetko ok.

zmrzlinka2021
Dnes o 06:30

@kristko zvýšené riziko na veľa diagnóz.

alenka58
Dnes o 06:48

robila som nočné až do príchodu dieťaťa/ 4 roky, nevadilo mi to, ale s dieťaťom sme sa nevedeli s manželom zladiť tak som prešla do inej práce

maranta_leuconeura
Dnes o 06:55

+2
Dlhodobá práca na nočné zmeny je považovaná za pravdepodobný karcinogén (skupina 2A podľa IARC), pretože narúša cirkadiánny rytmus a znižuje produkciu melatonínu. Štúdie spájajú nočnú prácu so zvýšeným rizikom rakoviny prsníka, prostaty, tráviaceho traktu a hrubého čreva, pričom riziko môže byť vyššie najmä u žien.

anonym_e7e276
Dnes o 06:56

Môj môže pracuje 25rokov na smeny. Mne stačilo 6rokov len nočné 😵‍💫 zo zdravotného hľadiska mi nič nie je, ale unavovalo ma to.

anonym_82b118
Dnes o 09:02
@hellwant

@hellwant akých typov rakoviny?