Ako dôležitý je pre vás profesionálny život?
Čaute, na akom mieste vo svojom rebríčku hodnôt máte kvalitu svojho profesionálneho života? Ako veľmi vám záleží na tom, aby pre vás práca predstavovala skutočnú sebarealizáciu a rast po tej osobnostnej stránke? Vnímate to len ako povinnosť a zdroj príjmu? Pracovali ste v oblasti, ktorá vám nevyhovovala z hľadiska nedostatočného vnútorného naplnenia? Zmenili ste to? Ako? Boli ste pre to ochotný doplniť si vzdelanie alebo urobiť určité razantné kroky (ktoré možno predtavovali aj risk)?
Ďakujem za odpovede.
@anonym_autor neustále počúvam od druhých ako mám zmeniť prácu aby som zarábala viac a ako oni by za taký peniaz nerobili. Mne ide o stabilitu, istotu, že o prácu neprídem zo dňa na deň a o stály, rovnaký príjem. Práca ma baví, nemám síce kariérny rast, som na tej istej pozícii ale chodím do práce s radosťou. To je pre mňa základ. Pracovala som aj v iných oblastiach ale z prác som odišla kvôli kolektívu a tomu, že ma tá práca ubíjala.
mala som sefa, ktory odisiel v poslednom rocniku VS aby studoval nieco uplne ine. V tej dobe (30 rokov dozadu) bolo IT v plienkach a uz vtedy ho pred skolou cakali headhunters a za programovanie zarabal v tej dobe 15tis € mesacne. nebol stastny a odisiel napriek tomu ze to bola extremne dobre platena praca. Svoj dalsi kseft prisiel podpisovat na hrdzavej fiat pande. Podpisal zmluvu za 1milion eur. Ked ho vyprevadzali po podpisani z kancelarie, neverili mu, že to je jeho auto :D
Ja som mala veľmi dobre platenu pracu a extremne dobry kolektiv - do prace som sa tesila a aj ked som mohla byt na home office, sla som radsej do prace lebo sme sa s kolegami smiali cely den a praca nam sla od ruky.
Chcela som ale od zivota viac a sla som podnikat.. Som cele dni na home office sama, niekdy je to ubijajuce, stereotypne ale dakujem kazdy den za to ze mozem zit zivot podla seba, nikto mi UŽ nediktuje ci mozem odist z prace o 2minuty skor alebo ci si to budem musiet nadrobit. Zijem svoj sen a som vdacna za to ze som mala moznost odist aj ked som prisla o super kolektiv (po mojom odchode odisli 3 kolegovia ktori somnou v kancelarii sedeli, ostal len jeden). Tvoji kolegovia by pravdepodobne tiez nepozerali na to, ze ste super kolektiv keby dostali lepsie zaplatenu ponuku. Odchadzaj vzdy tak, aby si sa vedela vratit keby sa nieco stalo - v dobrom.
Ja neviem,ale mne to v praci neskutocne rychlo uteka,doma este rychlejsie a opät v praci.Celkovo ten zivot ide tak rychlo,niekedy by som ten cas chcela zastavit.Pracu mam rada,chodim tam odpocivat,moc sa nenarobim,sedim cely cas a plat navyssi v mojom prac.zivote.
tiež sa máme super. Nechápem ľudí čo toľko plačú že majú nízke mzdy. Však nech zmenia prácu.
Do práce si idem kedy chcem, aj odísť si môžem skôr. Nadrábať nemusím. My si len hodiny píšeme.
Plat super. Šéf ešte lepší. OČR si beriem pod chvíľou. Nikto na mňa blbo nepozerá. Čo si môžem viac priať.
tiež sa máme super. Nechápem ľudí čo toľko plačú že majú nízke mzdy. Však nech zmenia prácu.
Do práce si idem kedy chcem, aj odísť si môžem skôr. Nadrábať nemusím. My si len hodiny píšeme.
Plat super. Šéf ešte lepší. OČR si beriem pod chvíľou. Nikto na mňa blbo nepozerá. Čo si môžem viac priať.
@anonym_4879a7 Úplne dôveryhodné @anonym.

Uz 2x som dal vypoved z velmi dobre platenych pozicii, pretoze som zistil, ze spravanie zamestnavatela nie je v sulade s mojimi moralnymi a etickymi standardmi. A ano, pracujem primarne kvoli odmene, ale zaroven by som nedokazal robit pracu, ktora ma nebavi, nenaplna a nevidim moznost rastu.