Ako prekonať nespokojnosť v práci a osobnom živote?
Ja neviem… idem sa len vyrozprávať asi. Niekedy tu ženy vedia aj podporiť…
Asi dva roky som fakt intenzívne nespokojná s prácou. Pracujem na manažérskej pozícii. Podmienky v práci sa začali hrozne zhoršovať. Zažila som aj vyhorenie a nejako som sa už potom nevedela naštartovať. Neoddýchla som si. Nemala som nejak extrémne veľa práce a mala som super kolegov, ale tým, že manažment strašne zavádzal a do toho tie zlé podmienky, znižujúca sa mzda a demotivácia, som proste chcela odísť.
V tom čase sa mi aj rozpadol 4-ročný vzťah a z „lásky môjho života“ sa vykľul narcistický manipulátor (náznaky tam boli už dlho, ale tým, že som mala tie problémy v práci, som nemala silu to riešiť).
Na konci minulého roka som si po intenzívnom ročnom hľadaní a vyberaní našla novú prácu. Pozícia rovnaká, manažérska, ale je to ešte oveľa horšie, ako to bolo. Workload tak pre 3 osoby. Šéfka totálna workoholička, ktorá si myslí, že sme stále k dispozícii a pracujeme tak ako ona. Kolektív neprajný, jeden druhého ohovára… každý mesiac pracovná cesta, čo ani nebolo spomenuté a tak ďalej.
Proste som tak sklamaná z toho, že po roku hľadania novej práce som sa dostala vlastne do horšieho, ako som bola, a zase to celé na mňa doľahlo. Do práce sa mi ani nechce ísť. Iba prežívam a čakám na víkend. Hľadala som si zase novú prácu a dnes som obdržala negatívny feedback, že ma neberú.
Mám pocit, že všetko, čo urobím, aj keď sa snažím posunúť, je len horšie a horšie. Už som si povedala, že ani nejdem riešiť ďalšiu ponuku, lebo čo ak ma zase odmietnu a budem len viac nešťastná…
Ja by som si potrebovala tak pol roka oddýchnuť, „načerpať energiu“. Ale nie som už najmladšia a kto si to môže len tak dovoliť?
Mám dieťa. A mám pocit, že proste všetko ide postupne rokmi iba do horšieho…
Ja byt na tvojom mieste, kaslem na manazersku poziciu. Najdem si neveducu poziciu, proste radovy zamestnanec v korporate. Da sa tam krasne zasit a clovek si oddychne. A hlavne, nikdy by som sa netyrala byt tak dlho nespokojna v nejakej praci
@anonym_511d05 úplný súhlas.
@anonym_autor ešte by som možno dodala, ze ak ta niekam neprijali, neznamená to, že si zlá alebo neschopná. Jednoducho im viac vyhovoval niekto iný. Tak si, prosím, z toho nerob ťažkú hlavu.
Drž sa a pohovoruj ďalej. Znies rozumne, isto si nájdeš niečo viac fajn 🍀
Ja byt na tvojom mieste, kaslem na manazersku poziciu. Najdem si neveducu poziciu, proste radovy zamestnanec v korporate. Da sa tam krasne zasit a clovek si oddychne. A hlavne, nikdy by som sa netyrala byt tak dlho nespokojna v nejakej praci
@anonym_511d05 Vraj "v korporáte sa dá krásne zašiť a človek si oddýchne" ... tak to počujem prvýkrát. Ja som v korporáte vydržala 3 roky - to tempo sa už nedalo zvládať a za každú hodinu som musela mať výkaz práce, čo a koľko som urobila. Nikdy viac. Teraz "sa zašívam" na jednej bratislavskej VŠ na administratívnej pozícii a zarobím tu viac, ako by som momentálne zarobila na svojej bývalej pozícii v korporáte. 😝
@anonym_511d05 Vraj "v korporáte sa dá krásne zašiť a človek si oddýchne" ... tak to počujem prvýkrát. Ja som v korporáte vydržala 3 roky - to tempo sa už nedalo zvládať a za každú hodinu som musela mať výkaz práce, čo a koľko som urobila. Nikdy viac. Teraz "sa zašívam" na jednej bratislavskej VŠ na administratívnej pozícii a zarobím tu viac, ako by som momentálne zarobila na svojej bývalej pozícii v korporáte. 😝
@alizea no lebo si si ocividne vybrala zlu poziciu. Ja som v korporatoch dokopy odpracovala 15 rokov, vzdy som robila minimum prace za slusny plat. Uplna flakarina v kazdej jednej korporatnej pozicii. Kto umi, ten umi.
@alizea no lebo si si ocividne vybrala zlu poziciu. Ja som v korporatoch dokopy odpracovala 15 rokov, vzdy som robila minimum prace za slusny plat. Uplna flakarina v kazdej jednej korporatnej pozicii. Kto umi, ten umi.
@anonym_511d05 no ty si, ale šikulka. )
@anonym_511d05 ja som na takej pozícii bola. Ale ta stagnácia ma ubíjala. Súhlasím s tým že v korporátich je to hop alebo trop. Su ľudia čo “nerobia nič” a ľudia ktorí nevedia čo skôr. Vid. terajšia moja pozícia. Ale ja som chcela aj chcem pracovať. Chcem aby to malo zmysel a práca ma bavila. Nedokázala som celé dni len preflákať na HO … práve to ma dostalo do tej demotivácie.
@anonym_511d05 ja som na takej pozícii bola. Ale ta stagnácia ma ubíjala. Súhlasím s tým že v korporátich je to hop alebo trop. Su ľudia čo “nerobia nič” a ľudia ktorí nevedia čo skôr. Vid. terajšia moja pozícia. Ale ja som chcela aj chcem pracovať. Chcem aby to malo zmysel a práca ma bavila. Nedokázala som celé dni len preflákať na HO … práve to ma dostalo do tej demotivácie.
@anonym_autor pozor. Ja som sice korporat preflakala, ale robila som si tam vlastny biznis 🤣. A ten pre mna zmysel mal
@anonym_511d05 na akom oddelení? Ja som bola vždy na kvalite..a teda to bol masaker, dodávateľské reklamácie boli ok, ale customer claim, audity, metrologia..som nevedela čo skôr niekedy🫣Z mojho pohľadu bolo fajn na logistike..a fakturačné oddelenie, ale to len môj pohľad.
@anonym_511d05 na akom oddelení? Ja som bola vždy na kvalite..a teda to bol masaker, dodávateľské reklamácie boli ok, ale customer claim, audity, metrologia..som nevedela čo skôr niekedy🫣Z mojho pohľadu bolo fajn na logistike..a fakturačné oddelenie, ale to len môj pohľad.
@anonym_e49703 robila som naozaj na roznych poziciach, najvacsia flakarina bola asistentka manazera (to som robila v dvoch roznych korporaciach, cele dni som nemala co robit 😀). Ale skor by som povedala, ze len mam proste doobry zmysel vycitit, kde sa clovek nenamaka. Raz ma prijali na poziciu, kde som hned v prvy den zaucania zistila, ze si musim trackovat svoju pracu a hned na dalsi den som si hladala novu robotu, lebo mna nikto nebude takymto stylom kontrolovat a sikanovat.
Kazdopadne, asi posobim ako najhorsi zamestnanec ever 😀. Ale roky ma naucili, ze nema zmysel robit nadcasy, byt prehnana snazivka a pretrhnut sa pre niekoho cudzieho. Proste odrobit minimum a ist domov. Jedine, kde sa oplati byt prehnana snazivka, je vlastny biznis.
Ja som dlhodobo pracoval na najvyssich manazerskych poziciach, tiez som mal obdobie ked som mal toho dost. A zmenil som pracu na projektovu poziciu, kde stravim pracou tych 8 hodin a mam pokoj. Ale uz uvazujem ze by som sa vratil. Neviem aku manazersku poziciu mas na mysli, ale vo vseobecnosti plati ze manazer je zodpovedny za to, ze jeho oddelenie funguje 24h a uz je jeho starost ako si to zabezpeci. Ma na to zdroje, ma na to ludi, moze zmenit, upravit proces/system, zaviest nastroje na to aby to fungovalo. Ak budem moct, rad nejak poradim, kludne napis spravu.
Ono dalsia vec je, ze vela ludi si mysli ze byt manazer je len ze beries velky plat a nic nerobis. Realita je uplne ina. Uz nevidia co vsetko musi absolvovat, riesit, rozhodovat, byt na dvoch meetingoch naraz, riesit problemy ked sa objavia, ci uz v noci alebo cez vikend,...
Ak niesi spokojna, proste hladaj dalej. Pracu mas, tak niesi pod casovym tlakom, a nakoniec sa nieco najde. Nieje na tom nic zle, ak si budes hladat nieco po kratkej dobe. V dnesnej dobe je fluktuacia bezna vec. Ludia uz nezostavaju na jednom miesto desiatky rokov. Ak ti to nesadlo, zober sa a chod. Mozno skus hladat inu poziciu, nie manazersku. Mozno ti lepsie sadne mat o malo menej, ale menej zodpovednosti a po 8 hodinach ist domov...