icon

Ako stíhate žiť v uponáhľanej dobe?

4. feb 2026

Mám pocit, že to v tejto uponáhľanej dobe nezvládam. Non-stop kolotoč práca , deti, domácnosť. Každý večer padám na hubu. Deň bez trochy oddychu. Ráno o štvrtej do práce, domov o druhej - rovno vyzdvihnúť dieťa zo školy. Doma sme o tretej v lepšom prípade, ak musím ísť aj po druhé do škôlky tak sme doma o piatej. Navariť, nachystať potrebné veci na druhý deň, zabaliť jedlo, domáce úlohy, pomedzi to stihnúť venovať sa aj mladšiemu dieťaťu nech nezdivie ... Som vyčerpaná. Víkendy v kolotoči domácich prác, ktoré sa cez týždeň nestíhajú. Nemám deň voľna. Ako všetko stíhate? A prosím bez komentárov ako naše mamičky všetko stíhali a to nemali automatické práčky, sušičky, vysávače a tď.

Strana
z4
lindusss2016
6. feb 2026
@petrooshka

@lindusss2016 Mozem sa spytat,ako stare mas deti,prosim? 😁

@petrooshka cerstvych 8 a 10 (druhak a stvrtacka), ale su na svoj vek velmj samostatni 🙏

unbeholfen
6. feb 2026

@anonym_autor veľmi jednoducho… Nezaložil som si rodinu (nieje to nič povinné), žijem v malom byte (rodinný dom a velký byt tiež nieje povinnosť), takže domáce práce sú spravené za hodinku dve, a zvyšok dňa je pokoj. Jediná vec čo mám je ísť do práce a vyspať sa. Zlatý život. Kto si jak zariadi, tak má.

anonym_0a6629
6. feb 2026
@unbeholfen

@anonym_autor veľmi jednoducho… Nezaložil som si rodinu (nieje to nič povinné), žijem v malom byte (rodinný dom a velký byt tiež nieje povinnosť), takže domáce práce sú spravené za hodinku dve, a zvyšok dňa je pokoj. Jediná vec čo mám je ísť do práce a vyspať sa. Zlatý život. Kto si jak zariadi, tak má.

@unbeholfen akú prácu máš aktuálne? A ako si tam dlho a ako sa darí?

anonym_e48686
6. feb 2026

@anonym_autor čo ti ja viem. Podľa mňa doba nie je uponáhľaná, ale my ľudia áno .. chceme stihnúť všetko, ale prečo ...
My to máme podobné ako ty, ale máme ešte každý deň krúžky, cez víkendy skoro ráno tréningy, turnaje, a aj tak stíham aj navariť, aj upratať, aj sa venovať sebe...

lindusss2016
6. feb 2026
@unbeholfen

@unbeholfen chodit do prace a spat nie je zrovna zlaty zivot podla mna, nie kazdeho toto naplna...

ameixa
6. feb 2026

a čo napr. rozvedené s troma deťmi 🙂

anonym_0accaf
6. feb 2026
@ameixa

a čo napr. rozvedené s troma deťmi 🙂

@ameixa Asi tak. Nevravim, ze zivot nie je tazky, ale autorka ma muza kazdy den doma. Nie su rozvedeni, ani nechodi na tyzdnovky. Ocividne ale okrem chodenia do prace toho vela neurobi. Potom tazko nieco radit.

unbeholfen
6. feb 2026
@anonym_0a6629

@unbeholfen akú prácu máš aktuálne? A ako si tam dlho a ako sa darí?

@anonym_0a6629 takú že robím 12-ky ale tým pádom iba 3-4x za týždeň, a hodinu cestujem, ale to mi neprekáža. Voľného času mám habadej. Nezavesil som si na krk povinnosti.

unbeholfen
6. feb 2026
@lindusss2016

@unbeholfen chodit do prace a spat nie je zrovna zlaty zivot podla mna, nie kazdeho toto naplna...

@lindusss2016 a čo je na tom dobré čo píše každá druhá-tretia že na krúžky, a toto tamto stíhať. Kluď je, nikto ma neotravuje doma, som sám sebe pánom, mám malú domácnosť, takže domáce práce sú uribené do dvoch hodín, a môžem spať dokedy chcem, relaxovať kolko chcem. To je zlatý život. Veď nikto im nekázal si deti narobiť, partnera mať atď. Narobili si starosti, tak nestíhajú. Jak si navarili to majú.

unbeholfen
6. feb 2026

Pozrite sa do 11 som spal, potom som bol na mobile doteraz, zapnem práčku, medzitým si idem do obchodu, nachálujem sa pri telke, a inák nič. Kam sa budem ponáhlať? Neni kam.

lindusss2016
6. feb 2026
@unbeholfen

@lindusss2016 a čo je na tom dobré čo píše každá druhá-tretia že na krúžky, a toto tamto stíhať. Kluď je, nikto ma neotravuje doma, som sám sebe pánom, mám malú domácnosť, takže domáce práce sú uribené do dvoch hodín, a môžem spať dokedy chcem, relaxovať kolko chcem. To je zlatý život. Veď nikto im nekázal si deti narobiť, partnera mať atď. Narobili si starosti, tak nestíhajú. Jak si navarili to majú.

@unbeholfen ale ved ja to nehodnotim, ci to je dobre alebo zle. Len pisem, ze toto nie kazdeho naplna. Pre teba je dobre spat do 11:00, potom byt dalsie 2-3 hodky na mobile, potom zapnut pracku, najest sa a mozes zas realxovat.... Aj ja mam taketo dni, raz za cas, jeden-max dva, ale keby som mala takymto nic nerobenim stravit co i len tyzden, asi by ma porazilo. Ja chcem mat zazitky, chcem ziskavat nove vedomosti, skusenosti, spoznavat svet, skusat nove aktivity. Prezit v necinnosti a osamote cely zivot mi pride take...smutne... Ale to neznamena, ze tebe to nemoze takto vyhovovat

unbeholfen
6. feb 2026
@lindusss2016

@unbeholfen ale ved ja to nehodnotim, ci to je dobre alebo zle. Len pisem, ze toto nie kazdeho naplna. Pre teba je dobre spat do 11:00, potom byt dalsie 2-3 hodky na mobile, potom zapnut pracku, najest sa a mozes zas realxovat.... Aj ja mam taketo dni, raz za cas, jeden-max dva, ale keby som mala takymto nic nerobenim stravit co i len tyzden, asi by ma porazilo. Ja chcem mat zazitky, chcem ziskavat nove vedomosti, skusenosti, spoznavat svet, skusat nove aktivity. Prezit v necinnosti a osamote cely zivot mi pride take...smutne... Ale to neznamena, ze tebe to nemoze takto vyhovovat

@lindusss2016 práveže na aktivity a podobné veci mám času habadej. Keby som chcel nejakú aktivitu, napríklad ísť s tebou na rande tak idem. Nič mi v tom nebráni. Ale autorka a mnoho ďalších už nevládzu a nestíhajú a šlak ich tráfá lebo si teho moc zebrali na seba, a teraz nevládzú. To im ja vysvetlujem.

anonym_535edc
6. feb 2026
@unbeholfen

@lindusss2016 práveže na aktivity a podobné veci mám času habadej. Keby som chcel nejakú aktivitu, napríklad ísť s tebou na rande tak idem. Nič mi v tom nebráni. Ale autorka a mnoho ďalších už nevládzu a nestíhajú a šlak ich tráfá lebo si teho moc zebrali na seba, a teraz nevládzú. To im ja vysvetlujem.

@unbeholfen s tymto s tebou suhlasim ved co ti napisu ked im dosli slova.Ja s mojou polovickou ich lutujeme ked si to tu citame ako nie s vysmechom ale naozaj ich lutujeme .Nuz co si navarili to maju.My ideme kde chceme,kedy chceme,robime co chceme o kolkej chceme.Aj oni by radi ale to by museli mat babysitterky 24 hodin denne.Keby to trva aspon kratky cas ale potom zas pride puberta a s tym dalsie problemy ked decko vyrastie z plienok a nekonecny kolobeh pomalicky do dospelosti alebo aspon kym decko dostane aky taky rozum a je samostatne a to dakujem pekne tolko rokov stratit a este ktovie ci o nich aj na stare kolena vobec zakopnu.Mna by zas toto nenaplnalo

lindusss2016
6. feb 2026
@unbeholfen

@unbeholfen ale ja tiez idem na rande, ked chcem. A dokonca mam to stastie, ze mam staleho partnera, s ktorym si rozumiem, s ktorym zdielam svoje zaluby,s ktorym travim aj bezne chvile a ked potrebujeme mat cas len pre seba, tak ho mame. A aktivity tiez robim, ked chcem a ze ich robim takmer nepretrzite. Deri nie su prekazkou. Prekazkou je, ak si zeny (alebo aj muzi) myslia, ze pre rodinu musia obetovat vsetko a viac nemaju hladiet sami na seba

unbeholfen
6. feb 2026
@lindusss2016

@unbeholfen ale ja tiez idem na rande, ked chcem. A dokonca mam to stastie, ze mam staleho partnera, s ktorym si rozumiem, s ktorym zdielam svoje zaluby,s ktorym travim aj bezne chvile a ked potrebujeme mat cas len pre seba, tak ho mame. A aktivity tiez robim, ked chcem a ze ich robim takmer nepretrzite. Deri nie su prekazkou. Prekazkou je, ak si zeny (alebo aj muzi) myslia, ze pre rodinu musia obetovat vsetko a viac nemaju hladiet sami na seba

@lindusss2016 novidíš, tak im vysvetli ako skúsená, ako to robíš… Namasté.

natalka13
6. feb 2026
@unbeholfen

@unbeholfen naco potom hladas stale partnerku, ked ti toto vyhovuje?😄

petrooshka
6. feb 2026
@lindusss2016

@petrooshka cerstvych 8 a 10 (druhak a stvrtacka), ale su na svoj vek velmj samostatni 🙏

@lindusss2016 dik,tak to si este pockam chvilu,kym budu takto samostatne 😁

unbeholfen
6. feb 2026
@natalka13

@unbeholfen naco potom hladas stale partnerku, ked ti toto vyhovuje?😄

@natalka13 lebo aj s partnerkou sa dá kľudne žiť. Jogínka vám to vysvetlí.

natalka13
6. feb 2026
@unbeholfen

Pozrite sa do 11 som spal, potom som bol na mobile doteraz, zapnem práčku, medzitým si idem do obchodu, nachálujem sa pri telke, a inák nič. Kam sa budem ponáhlať? Neni kam.

@unbeholfen s tymto pristupom ju urcite najdes🙈vsetky po takom lenochovi tuzia😁

lindusss2016
7. feb 2026
@unbeholfen

@lindusss2016 novidíš, tak im vysvetli ako skúsená, ako to robíš… Namasté.

@unbeholfen zapajam deti odmalicka do vsetkeho diania. Robime vsetci spoločne jeden sport, nesnazim sa ich chranit od "nepohodlia". Su pritomni pri mojej praci, vidia a vedia presne, co robim. Zvladaju uz mnoho cinnosti samostatne, atd...
Ak si sa ty rozhodol nezakladat si rodinu - tiez by ma zaujimalo, nakolko je toto rozhodnutie uprimne tvoje a nakolko si len nemal stastie najst si zivotnu partnerku - a si s tym ok, chapem, ze to vnimas ako zlaty zivot. Ale z mojho pohladu mam zlaty zivot ja. Mam pracu, ktora ma bavi a do ktorej chodim rada, mam svoje vlastne podnikanie a teda aj slusny prijem, mam konicek, super partnera, uzasne deti. A ano, aka kazda matka venujem svoj cas aj detom a ich potrebam a poziadavkam, ale neberiem to ako obetu, je to pre mna investicia do ich rozvoju a z ich dosiahnutych vysledkov mam uprimnu radost - dcera vo svojich 9 rokoch uz bola vicemajsterkou Slovenska v sporte, ktoremu sa venuje.

lindusss2016
7. feb 2026
@unbeholfen

@unbeholfen ja som joginka, mily moj. Uz 20 rokov zijem denno denne s jogou, ale teba by som urcite nechcela 🙈 joga je aj o rozvoji a nie o zakrnievani...

lindusss2016
7. feb 2026
@petrooshka

@lindusss2016 dik,tak to si este pockam chvilu,kym budu takto samostatne 😁

@petrooshka este minuly rok to bolo ine, ale naozaj sa to kazdym rokom zlepsuje. Ja nemam (a ani som od ich narodenia nemala) na pomoc ziadne babky, ani inych rodinnych prislusnikov. Obcas si zaplatim pani na strazenie. Ono sa to bude menit, len netreba deti postavit bokom a drzat ich ako v bavlnke, ze nic nemoze narusit ich denny harmonogram a pod. Ja mam na treningoch napr.deti pri sebe. Ale tiez mam v ponuke svojich lekcii hodinu, kde cvicia mamy a deti spolocne a je to super. Aj kadernicku ci kozmeticku so mnou vydrzali velakrat. Teraz tam uz chodi dcera so mnou ako zakaznicka 😁 Treba len hladat moznosti, ako sa to da. V domacnosti nechat na nich povinnosti, ktore uz zvladnu, nerobit veci za nich. Pri uceni tiez netreba sediet denno denne, nech si na to nezvykaju. Bude lepsie, drzim palce ✊

lindusss2016
7. feb 2026
@unbeholfen

@unbeholfen BTW nie si to ty, ktory sa tu xkrat stazoval, ze si nedokazes najst normalnu pracu a zbieras pet flase? A zrazu vyhlasis svoj zivot za zlaty??? A este by nebodaj mal byt navodom pre ostatnych? A uz si aspon zacal robit tu jogu, ked mas tolko casu a chcel by si si najst joginku?

anonym_50e355
7. feb 2026

@anonym_autor je to narocne, v praci je toho vela a ostala som sama na 1 dieta, ale snazim sa aspon vecer, ked zaspi, si oddychnut a precitat trocha knihu...dobit baterky, aby som to dlhodobo zvladala.

unbeholfen
7. feb 2026
@lindusss2016

@unbeholfen BTW nie si to ty, ktory sa tu xkrat stazoval, ze si nedokazes najst normalnu pracu a zbieras pet flase? A zrazu vyhlasis svoj zivot za zlaty??? A este by nebodaj mal byt navodom pre ostatnych? A uz si aspon zacal robit tu jogu, ked mas tolko casu a chcel by si si najst joginku?

Strana
z4