Ako zladiť materské a pracovné povinnosti lekárky?
Pekný večer prajem🙂,
rada by som sa spýtala, či tu sú nejaké mamičky - lekárky, konkrétne ma zaujíma, ako ste to mali so zladením materských a pracovných „povinností”? Kedy ste sa rozhodli založiť si rodinu - /po škole/po postupovke/po atestácii/ a ako to spätne hodnotíde? Bolo to dobré rozhodnutie, alebo by ste teraz urobili inak - skôr/neskôr?
Ďakujem.
Ja som mala deti hneď po škole, najme pre moje zdravotne dôvody. Najprv som mala pocit, že ma všetci profesne preskocili o míle ďaleko. To sa časom, ale vyrovnalo. Spolužiačky čo mali najprv kariéru, už založené ambulancie, si potom svoje deti neužili, lebo nemozes iba tak prerušiť chod ambulancie a odísť na 3roky na bezstarostnu MD. Takze všetko ma svoje pre a proti.
Ja poznám dve mlade lekárky z rodiny a tie síce mali deti akoby počas atestácie, ale skoro ich dávali niekam alebo niekomu a snažili sa vrátiť do praxe alebo sa na tu atestáciu nejako učiť popri tom dieťati. Maju teda každá len jedno dieta.

Ja mám známu ta má teraz 38 má už vlastnú ambulanciu aj dve deti vo veku 9 a 6 rokov...
Zvládla to...
Mám pocit že najmä lekárky majú deti skoro...aby potom nemuseli prerušovať už začatý biznis...napr ambulanciu.