Čo by ste si vybrali: zvýšenie platu alebo kratší úväzok?
Ahojte, v práci nám vždy na začiatku roka prehodnocujú plat. Mám dve možnosti:
buď zvýšenie platu o 80 eur v hrubom
alebo skrátenie úväzku o pol hodinu denne, pri zachovaní aktuálneho platbu.
Čo by ste si vybrali?
S peniazmi sme OK, ale samozrejme môže sa hocičo stať.
@zuzulienocka78 To musis vediet ty, ale ja osobne by som brala jednoznacne tu - pol hodinu denne 👍
Pol hodinu menej pracovat, to mas 2,5h do tyzdna navyse, 10h v mesiaci... 80e v hrubom je hodne menej...
a máš ako o tú 1/2 hodinu skôr odísť alebo neskôr prísť?
@zuzulienocka78 jedina zrada moze byt pri tom skratenom case, ze sa ti nikdy nepodari odist... v style... odrobis plny fond (lebo stale je co dokoncit a doklepnut), ale plat ti nezvysia... Ak by to u vas fungovalo, tak jednoznacne casovy fond kratsi... idealne nadrobit a vziat v piatok naraz...
Urcite druha moznost za mna !
A mas na den stanovene, co treba urobit? Stihnes to aj ked budes v praci o pol hodinu menej? Alebo realne budes robit rovnake mnozstvo prace len v kratsom case a za rovnaky plat?
Vybrala by som si čas...
Ja mam a mala som kolegyne na skratene uvazky, konkretne to bolo miesto 8 hodin 6. A realita bola taka, ze 3/4 casu koncili aj tak neskor ako mali podla toho skratene uvazku. Lebo im ostal objem prace, len mali na to menej hodin. Takze aj na toto si davaj pozor, aby to nakoniec neskoncilo tak, ze ty bude robit normalne ako ostatni, lebo to nebude stihat a plat ti zostane ten stary.
A ako vyzera tvoj bezny den po praci? Ides rovno domov? Resp. mas ten cas "cisty"? Lebo ja napr. musim po praci este vyzdvihnut dieta z treningu a ten je v presny stanoveny cas. Takto z roboty idem tak, ze pridem na trening, on konci, v aute cakam tak 10 minut. Ak by som mala ist z roboty o 30 minut skor, to znamena, ze v tom aute skysnem 40 minut. 30 minut nie je ziadny cas, to ubehne ani nevies ako - nestihas nic - ani obchod, ani kavu (max. tak v robote s kolegynou pokvakat).
Zvazila by som aj toto. Ak by som po robote letela rovno domov, s kamoskami, s muzom alebo proste by som mala ako tych 30 minut navyse stravit, tak mozno. Ale ja by som brala peniaze. Ked to ma byt 30 minut denne a nie napr. vyraznejsie kratsi piatok, tak to nestoji za povsimnutie.
80 € v hrubom je tak žalostne málo, že by som jednoznačne brala kratší úväzok. Len by som si ošéfovala, aby sa tomu prispôsobil aj objem práce.
Pol hodina je nic. A robotu budeš musieť stihnúť tak či tak, len nato budeš mať o pol hodinu menej. Aby si si hlavu netrieskala potom, keď nebudeš veľakrát odchádzať o pol hodinu skôr
@zuzulienocka78
vyssi plat, jednoznacne. vzdy.
skratia ti uvazok akoze o polhodinu ale realne budes robit to co doteraz.
Ak nemám problém s peniazmi, jednoznačne druhú možnosť. Čas je to najdrahšie...
@zuzulienocka78 znížiť uvazok
A keď už budeš mať ten znížený úväzok, tak to môže byť jasnejšia cesta k výpovedi.
a máš ako o tú 1/2 hodinu skôr odísť alebo neskôr prísť?
@biba_18 Chodím autom, teda doprava v pohode. Ešte budem mať možnosť dieťa zobrať po ceste zo školy.
A mas na den stanovene, co treba urobit? Stihnes to aj ked budes v praci o pol hodinu menej? Alebo realne budes robit rovnake mnozstvo prace len v kratsom case a za rovnaky plat?
@anonym_60d3da Je to administratívna práca, nebudem robiť viac, resp. to isté v kratšom čase. To nie.
A ako vyzera tvoj bezny den po praci? Ides rovno domov? Resp. mas ten cas "cisty"? Lebo ja napr. musim po praci este vyzdvihnut dieta z treningu a ten je v presny stanoveny cas. Takto z roboty idem tak, ze pridem na trening, on konci, v aute cakam tak 10 minut. Ak by som mala ist z roboty o 30 minut skor, to znamena, ze v tom aute skysnem 40 minut. 30 minut nie je ziadny cas, to ubehne ani nevies ako - nestihas nic - ani obchod, ani kavu (max. tak v robote s kolegynou pokvakat).
Zvazila by som aj toto. Ak by som po robote letela rovno domov, s kamoskami, s muzom alebo proste by som mala ako tych 30 minut navyse stravit, tak mozno. Ale ja by som brala peniaze. Ked to ma byt 30 minut denne a nie napr. vyraznejsie kratsi piatok, tak to nestoji za povsimnutie.
@anonym_fcf7ce Práve že mi to vyhovuje viac, akurát časovo mi to vychádza tak, že vyzdvihnem dieťa zo školy, inak chodí domov autobusom.
A keď už budeš mať ten znížený úväzok, tak to môže byť jasnejšia cesta k výpovedi.
@vulka Veď to, že možno si šéf povie, že tu pol hodina, tu pol hodina, čo tu vlastne robí a potrebujem ju vôbec? Presne nad tým rozmýšľam.
@zuzulienocka78 Zvýšenie platu.
@zuzulienocka78 ja v mojej praci by som si vybrala peniaze, aj ked realne by mi to nijak extra zivot nevylepsilo. Ale ze budem moct odist o pol hodinu skor neznamena, ze budem mat menej roboty alebo ze sa mi aj podari odist skor. Ja v podstate mozem odist aj po 6 hodinach, ale robota musi byt spravena alebo si ma proste pocka.
Takze zalezi, ako to mate v praci vy.
Ja som za skratwnie uvazku ,mne ked sa zmenil pracovny cas presne ako tebe o pol hodinu ,uzasne som to pocitila.alebo sa dohosni zw tu 2,5h sivyberies v nejaky den naraz.
@zuzulienocka78 radsej kratsi pracovny cas.
Ja vyssi plat. Pol h.denne k dobru je bieda,ale kazde euro navyse pomoze. Skus vyjednat na 100e😉
Polhodina denne je zanedbatelna vec kdezto 80 eur v horizonte rokov napr na dochodok ci investovanie moze urobit znacny rozdiel.
Ja by som bral zvysenie platu. Ludia casto podcenuju efekt compoundingu a hoci peniaze nemusia byt dnes problem, v buducnosti to zhodnotenie pravdepodobne ocenis.
Ja by som si vybrala peniaze, z biedy nevytrhne, ale napr by som ich mohla rovno dat na sporenie dietatu. To mate kazdy rok takto ano? To je jedina moznost kedy vam zvysuju plat? Uz pocas roka vobec, ci? Akoze polhodina je nic, ale na tvojom mieste by to bolo na uvazenie, ked pises, ze by si mohla brat dieta domov a nemuselo by busom chodiť, to by bolo fajn .

@zuzulienocka78 tak osobne by som si vybrala tu druhu možnosť ak nemáte problém s peniazmi