Čo robiť, keď ste na pokraji vyhorenia?
Ahojte, poraďte, čo by ste robili na mojom mieste?
Som mama 2 detí, jedno v maturitnom ročníku, plánuje ďalej študovať v zahraničí (na môj vkus ďaleko - cca 1500 km od nás), druhé, čerstvo v puberte s diagnózami (MP, PAS), prejavy sa nástupom puberty zhoršili natoľko, že sme museli pristúpiť na medikamentóznu liečbu.
Som dcéra, ktorá sa stará o rodičov - nákupy, občas navarím, nosím ich po lekároch, vyšetreniach.
Som špeciálna pedagogička - učím deti s MP a PAS.
Každý deň, bez výnimky som na nohách od 6:00 do 22:00, vkuse sa na mňa niekto liepa, vchádza do môjho osobného až intímneho priestoru, niekto niečo chce, očakáva, stále v hluku, ani noc neprespím vkľude, lebo moje dieťa z bezpečnostných dôvodov nemôžem nechať v inej izbe ani v noci. V noci rozpráva zo sna, ale že vkuse, kým mu neodpoviem. Potom stíchne na chvìľu, ja spánok zahnaný. Keď už driemem, tak zas kecá.
Ja už takto nevládzem. Nemám energiu, cítim sa ako prázdna a bez duše, pokrčený papier, na pokraji vyhorenia.
Mávam síce z práce dovolenku, ale to som s mojím dieťaťom, čiže bez oddychu. Nepravidelne max.1x za mesiac sa dostanem z domu na nejaké kultúrne podujatie, ale len sama, kamošky nemám, muž vtedy stráži.
@anonym_autor no ja mám 10 ročného autistu a neviem si predstaviť aj pracovať ,na prácu nemôžem ani len pomysliet a to som tiež na pokraji vyhorenia ,obdivujem vás ,ešte k tomu aj rodičia 🩵
@anonym_autor mna tu ukameňujú, ale nezvazujes zariadenie pre dieťa? Že by ste ho mali doma na víkendy a sviatky
Mizno to znie kruto, ale niekedy je to dobre riešenie
@pribinak tak to by som raddej umiestnila agresivnych rodicov ,ktori neviem co stvarali kedysi ked ma z nich surodenec traumu ,ako dieta s PAS co za to nemoze len preto ,ze ma nocne mory.ved urcite chodi do skoly cez den tak preco vlastne davat prec a starat sa v praci o cudzie?
Autorka ,pracu zmenit a starat sa prioritne o svoje dieta.

Citala som len uvod. Ja by som to skusila s tou opatrovatelkou pre rodicov a vsetky mozne prispevky od statu, aby sa to dalo financne zdvladnut a potom, ak to nepojde, tak domov dochodcov pre rodicov. Na nazor by som sa uz otca nepytala (aj moj je taky), proste prepac uz mam zdravotne problemy, neviem sa o teba postarat, vyber si medzi opatrovatelkou a domovom dochodcov. Vekom bude otec hundravejsi a agresivnejsi, nebudes mat energiu na to...
Vyhoris a nespravis uz nic, nemas velmi na vyber.
Dietatu si neskusila nahrat svoj hlas, pocas spanku pustit a potom odist ked zaspi? Ja mam male dieta, tiez ma diagnozy, pustam mu biely sum na noc, uspi to inak aj mna, tiez uz mam naruseny spankovy rytmus...
Delegovat doma ulohy, zdrave dieta nieco naviac, manzel nieco naviac a ty vytvarat si nejaky cas na seba, to pojde zrejme az neskor. Vela sil zelam ❤️