Čo robiť, keď tehotná zamestnankyňa musí na PN?
Ahojte som tehotná 7tt, momentálne na PN kvôli nevoľnostiam, oznámenie o tehotenstve som odovzdala ale nemôžem vykonávať svoju prácu kt.nie je vhodná pre tehotné nakoľko dvíham bremená...gyn ma necha na PN max mesiac a potom čo? Zamestnávateľ pre mňa inu prácu nemá a mám zostať PN ale prečo by som mala keď som zdravá?
Mas narok na preradenie na inu pracu alebo nahradu mzdy ak zamestnavatel taku pracu nema. Povedz mu, ze bud to bude riesit podla toho co mu kaze Zakonnik prace alebo sa obratis na Inspektorat prace. Na PN vypisuje lekar podla zdravotneho stavu, nie podla priani zamestnavatela pacienta
Preco by si ty mala stracat peniaze teraz aj v buducnosti? (marodka sa nepocita do odpracovanych dni na dochodk, napriklad)
Presne tak, nedať sa odpinkať. Tehotná má svoje práva a nie málo, treba si za tým stáť.
Ak pre teba nemá vhodnú prácu, ostaneš doma, je povinný ti platiť 100 % priemerného mesačného zárobku
Veď mu povedz, že nemá ti kto a prečo vystaviť pn
A hotovo
ak pre teba nema vhodnu pracu necha sa doma kvoli prekazkam na strane zamestnavatela ale rovnako ti moze nariadit chodit do prace a utierat prach alebo tam len tak 8 hod sediet. tehotenstvo nie je choroba aby si bola pn pokial nemas ozaj komplikacie a len sa nevies dohodnut so zamestnavatelom
On pre teba určite tú vhodnú prácu nájde. Ale podľa tvojich predstáv veru nebude.

Samozrejme, ze nemusis.. vies ako to je, ked nema pre teba vhodnu prácu, mas zostat doma s platom.. ale jemu sa to nechce platiť