icon

Kedy matky stíhajú žiť popri deťoch a práci?

20. apr 2026

Maminy čo máte relatívne malé deti a chodíte do prace , kedy stihate “žiť život” 😀? Pred 6 vstávam, beriem deti do škôlky ja do prace, pred 4 sa vrátime domov. Každý deň treba čosi urobiť , nakúpiť , upratať , navarit , dať prať , poskladať pradlo , či si citát s deťmi alebo hrať pexeso alebo im robiť policajta. Proste furt sa čosi nájde a to nehovorím o nejakom hĺbkovom pratani len základne. Po 18tej ich už treba pripravovať na večer- večera , sprcha, umyt zuby atd. Keď po 19:30 ľahnú samozrjme ešte pol hodiny vymýšľajú hore dole chodia , to už ale o 20 idem tiež do sprchy, nebuntosim, pokec s manželom , tv a pod a po 21 pomaly idem spat 😀 proste tie dni zbiehajú neskutočne a je to jeden kolotoc
PS manžela mám , ale má dve prace , v zime menej takze je doma častejšie a navarí aj uprace , tak je to lepšie
PS 2 nesťažujem sa , len zamýšľam ako to majú ini 😀

Strana
z2
sisska96
21. apr 2026
@anonym_autor

@sisska96 tak tu takých možnosti nie je že by developeri robili dajake výstavby 😀 to by sa muselo fakt pritrafit a stary kupovať nebudeme

@anonym_autor My sme kupovali starý z pálených tehiel. Super kvalita, oveľa lepšie ako tie nové.

dankabetka
21. apr 2026

@anonym_autor ahoj, ty si opisala moj den 😅 , az na to, ze ja mam skolakov uz a este je tam to ucenie ako bonus 🙄 uz roky si kupujem pernamentku k nam do plavarne ( 3 minuty od bytu peso ), kazde rano v Mhd si hovorim, ze dnes uz pojdem aspon plavat a kazdy vecer si hovorim, ze hura postel 😂 ale ja sa raz na tu plavaren dostanem 😇 . Cez vikend mame vzdy nejake plany ( takmer vzdy mimo domu a to nechcem menit ) , takze ja domacnost musim postihat pocas tyzdna po kuskoch( priznavam - nestiham -nevadi 😀) a este k tomu mame aj bezlakto a HIT syna takze mi do toho pride sem - tam aj nejake varenie 😅 su dni kedy som zufala, su dni kedy som rada, ze to je tak ako je.....ale ked budu deti pubisi tak planujem chodit urcite plavat, tancovat a budem si malovat 😉 uz len na upresnenie, manzela mam a to dobreho (ked je doma pomaha ako sa da, nemozem pol slova povedat), ibaze je v praci do vecera, a stava sa, ze je mimo domu aj 2-4 dni v tyzdni takze tadial cesta nevedie u nas. Takto to mame my 😉

mili2016
21. apr 2026

@anonym_autor bohužiaľ rola ženy je často krát nastavenia tak, že žena sa musí postarať o domácnosť, deti , chodiť do práce a často krát zabúda popri Tom na seba . Naopak muž ten je obdivovaný ak čo i len navarí ....

anonym_32b7aa
21. apr 2026

@anonym_autor To mas super, ze si uz pred 16 doma. Ja som chodila naskor okolo16:30 alebo aj o 18tej. Kym boli uplne mali, tak ma to ani nikam netahalo. Neskor som uz zacala.chodit aj na teambuildingy a strerka s kamoskami. Nie casto, ale chodila. A s muzom jedine vecer po 21 bolonviac casu. Teraz su uz v puberte a je problem ich dostat skoro do postele, tak je to horsie - myslim intimnosti....predtym sa dalo uz po 21.

anonym_99d3a8
21. apr 2026

@anonym_autor veru nejak nápodobne. Čas na seba mám len keď si idem zabehať alebo ku kaderníčke alebo niečo vybavujem v meste mimo práce aj to mi vždy niečo prekazí teda som limitovaná časom a musím sa hneď vrátiť k práci alebo domov.
Momentálne som v stave že ma nebaví ten stáli kolotoč upratovania popri všetkom ostatnom, nálada na bode mrazu. Viem že sa to zlepší lepším počasím.
Najradšej by som ich na 2 dni niekam poslala, to by som stihla ešte aj omalovať dom 😂

anonym_f1e40c
21. apr 2026

Ono záleží, čo si pod tým "zitim" predstavuješ. Ja napr nepotrebujem aj večeru varenú, ak sme mali teplý obed, takisto nepotrebujem dva chody. Varím resp chystám jedlo jednoduché na prípravu. A že chlap pracuje, potrebuje každý deň kus mäsa, nie je dôvod na niekoľkohodinové státie pri hrncoch, okrem toho to nie je zdravé. Takisto ak nie sme celý deň doma , netreba každý deň upratovať, nie som otrokom. Práčka operiem, sušička usuši, umývačka umyje. A takisto aj chlap v domácnosti priloží ruku k dielu. A keď prídu dní, že som dlho v robote, tak nerobím nič. Ak aj jeden dva dni nebude upratané, život ide ďalej . Pretože dôležitejšie mi je o 20.00 si vyložiť nohy ako behať z handrou. Ale teda nám je prednejsi kľud a čas spolu , ako honba za domom. Byť nám stačí

paulinasv666
Odpoveď bola odstránená
weronkaa
22. apr 2026

Ja mám veľkú 8 ročnú dcérku a 3 mesačné bábätko. Ked bola iba dcérka tak som pracovala po materskej 5 rokov iba na 20h úväzok. Kvoli tomu aby som sa mohla po hraci venovat rodine, vareniu, upratovaniu, vylety atd samozrejme aj sebe. (Teraz som na materskej) plánujeme to takto s manželom aj ďalej po materskej.

anonym_237411
22. apr 2026
@anonym_32b7aa

@anonym_autor To mas super, ze si uz pred 16 doma. Ja som chodila naskor okolo16:30 alebo aj o 18tej. Kym boli uplne mali, tak ma to ani nikam netahalo. Neskor som uz zacala.chodit aj na teambuildingy a strerka s kamoskami. Nie casto, ale chodila. A s muzom jedine vecer po 21 bolonviac casu. Teraz su uz v puberte a je problem ich dostat skoro do postele, tak je to horsie - myslim intimnosti....predtym sa dalo uz po 21.

@anonym_32b7aa Sú s Vami v jednej izbe? My každý ideme do svojej izby o 9 a nikto nerušuje druhých. Jeden syn je hore niekedy aj do 2:00, no neriešim. Zamykáme dvere a hotovo

titla
29. apr 2026

Cez bezny tyzden je to podobne ako si opisala, kolotoc povinnosti. Ja mam este dieta co je casto chore, cize som s nim doma na HO a stihat pracu, ucenie a domacnost je o hubu. Manzel ma menej flexibilnu a aj casovo narocnejsiu pracu, takze poobedia su skoro stale na mne. ALE ako rodina travime cas cez vikend - niekedy je to vylet, niekedy len 2 hodinky na bicykli a pod. V lete travime vzdy 2 tyzdne pri mori. Ja chodim 2-3x do roka na babske jazdy s kamoskami. Casovo narocnejsie hobby si neviem velmi predstavit, ale ja sa rada venujem rucnym pracam, na to sa da sporadicky ta hodinka dve uchmatnut. Teraz si hackujem sveter - sice za 3 tyzdne som ani nie v polovici, ale aj to je nieco. A knihy citam v MHD po ceste do prace.

Strana
z2