icon

Kedy matky stíhajú žiť popri deťoch a práci?

Včera o 19:07

Maminy čo máte relatívne malé deti a chodíte do prace , kedy stihate “žiť život” 😀? Pred 6 vstávam, beriem deti do škôlky ja do prace, pred 4 sa vrátime domov. Každý deň treba čosi urobiť , nakúpiť , upratať , navarit , dať prať , poskladať pradlo , či si citát s deťmi alebo hrať pexeso alebo im robiť policajta. Proste furt sa čosi nájde a to nehovorím o nejakom hĺbkovom pratani len základne. Po 18tej ich už treba pripravovať na večer- večera , sprcha, umyt zuby atd. Keď po 19:30 ľahnú samozrjme ešte pol hodiny vymýšľajú hore dole chodia , to už ale o 20 idem tiež do sprchy, nebuntosim, pokec s manželom , tv a pod a po 21 pomaly idem spat 😀 proste tie dni zbiehajú neskutočne a je to jeden kolotoc
PS manžela mám , ale má dve prace , v zime menej takze je doma častejšie a navarí aj uprace , tak je to lepšie
PS 2 nesťažujem sa , len zamýšľam ako to majú ini 😀

anonym_eee91b
Včera o 19:10

@anonym_autor asi tak isto a ku tomu každodenný sex

anonym_573928
Včera o 19:15

Začala som "znova žiť" keď boli už v puberte.Ale to už zas iné starosti snimi.Ale to bolo velmi krasne obdobie keď boli menší.Velmi mi to chýba.

anonym_b15d2c
Včera o 19:18

@anonym_autor ....mám našťastie mamku ktorá stráži ani manžel nemá problém a nedá sa to robiť aspoň na polovičný úväzok ? ..ako ja som od malička vedela že nechcem taký život ako žila moja mama s otcom ...takže nechodim do roboty ale podnikam (viem nedá sa každému) noa a žijem si celkom spokojne idem aj na wellness aj na zábavu do baru s kamarátmi 🙂

anonym_b15d2c
Včera o 19:19
@anonym_573928

Začala som "znova žiť" keď boli už v puberte.Ale to už zas iné starosti snimi.Ale to bolo velmi krasne obdobie keď boli menší.Velmi mi to chýba.

@anonym_573928 jo teraz si to celkom užívam, nechcem aby mi vyrástla dcérka 🙂 kým je to malé je to zlaté ❤️

flatwhite
Včera o 19:21

Nedavno som nastupila po rodicaku opat do prace a uplne ta chapem. Mne sa velmi tazko zvyka na tu rutinu,mam to uplne tak isto ako pises.Vecer uz padam doslova na hubu a obcas zaspim pri uspavani malej, co je tak o osmej vecer,pozeram ze ty stihas aspon tu TV,ja uz ani na to silu nemam😄. Cely tyzden cakam na vikend kedy trochu spomalime😄. Ale verim, ze zivot sa mi trosku unormalni po case, proste treba si len opat zvyknut.

sisska96
Včera o 19:22

Nezastavím sa od rána do 21:00

marianarem
Včera o 19:22

@anonym_autor Ja mam nastastie pracu na urovni konicka, takze v podstate to beriem ako ten svoj cas. Plus sa este prestriedame s manzelom, aby sa kazdy dostal aspon trochu k svojim veciam.

autor
Včera o 19:25
@anonym_b15d2c

@anonym_autor ....mám našťastie mamku ktorá stráži ani manžel nemá problém a nedá sa to robiť aspoň na polovičný úväzok ? ..ako ja som od malička vedela že nechcem taký život ako žila moja mama s otcom ...takže nechodim do roboty ale podnikam (viem nedá sa každému) noa a žijem si celkom spokojne idem aj na wellness aj na zábavu do baru s kamarátmi 🙂

@anonym_b15d2c da sa na skrátený , ale to moc nechcem , peniaze treba , do toho ideme stavať dom 😀 a prácu náročnú nemám , 2-3 hodiny tam kľudne môžem mat taký “svoj čas” ale predsa je to iné .. akože viem si ísť na nechty , pripadne sem tam inú procedúru , ale aj tak by som potrebovala aby mal den o 5 hodín viac 😀tiež by som rada podnikala a bola pánom svojho času ale to asi nemám v krvi 😀

autor
Včera o 19:26
@flatwhite

Nedavno som nastupila po rodicaku opat do prace a uplne ta chapem. Mne sa velmi tazko zvyka na tu rutinu,mam to uplne tak isto ako pises.Vecer uz padam doslova na hubu a obcas zaspim pri uspavani malej, co je tak o osmej vecer,pozeram ze ty stihas aspon tu TV,ja uz ani na to silu nemam😄. Cely tyzden cakam na vikend kedy trochu spomalime😄. Ale verim, ze zivot sa mi trosku unormalni po case, proste treba si len opat zvyknut.

@flatwhite veď určite , deti budú samostatnejšie ..

anonym_c3e5eb
Včera o 19:40

Spavat chodim o 11tej, aby som mala cas pre seba. A obcas deti vsuniem do svojho programu, cize idu na vylet aky chcem ja, alebo idu so mnou do obchodu a podobne. Inak ano, vela casu venujem detom, ale tak to je asi normalne. Plus vela robi aj muz a mame flexibilnu pracu.

sara07
Včera o 19:51
@anonym_autor

@anonym_b15d2c da sa na skrátený , ale to moc nechcem , peniaze treba , do toho ideme stavať dom 😀 a prácu náročnú nemám , 2-3 hodiny tam kľudne môžem mat taký “svoj čas” ale predsa je to iné .. akože viem si ísť na nechty , pripadne sem tam inú procedúru , ale aj tak by som potrebovala aby mal den o 5 hodín viac 😀tiež by som rada podnikala a bola pánom svojho času ale to asi nemám v krvi 😀

@anonym_autor tak sa vykašlite na dom, manželovi bude stačit jedna praca a prachy čo by ste dali na dom miniete na seba , na straveny čas spolu ...

anonym_5911f2
Včera o 20:18

Mám deti s 16m rozdielom, od 20m mladšieho pracujem na plný úväzok. Starí rodičia ešte pracujú. Svokrovci sa nezaujímajú vôbec. Mama popri práci sa stará o 86babku, čiže nič také ako prespatie nehrozí. Sama má toho viac ako dosť. Otec je alkoholik,pomoc 0bodov. Brat so švagrinou sa rozvádzajú, švagriná šla do zahraničia za prácou.
S kamarátkou si občas navzájom postrážime deti ale, ale na mňa je 4deti dosť. Muž pracuje na smeny, keď sa inak nedá tak deti vyzdvihne suseda lebo otváraciu dobu zmrazili do 16:00, ťažko to stiham
Dávno som nestihla isť spať o 21trj skôr o 23tej

anonym_e73e52
Včera o 20:20

Neviem, mne by dom za to ustvanie nestal. Ked zacnete stavat, bude to 1000x horsie ako teraz. Ale drzim palce.

autor
Včera o 20:25
@anonym_e73e52

Neviem, mne by dom za to ustvanie nestal. Ked zacnete stavat, bude to 1000x horsie ako teraz. Ale drzim palce.

@sara07
@anonym_e73e52 to je mi jasne že bude horšie . Ale manžel nemá fixne prace , resp jedno zamestnanie ano , to je taká poistka ale druhé vykonáva len keď chce a aj ho to baví . A take 3-4 m v zime ani nerobí takze to sa nudí on 😀 dom je nás sen , oboch , tak snáď to nejako prežijeme 😀

anonym_af1694
Včera o 20:26

@anonym_autor keď ste dvaja, treba dať deti mužovi a ísť si po konickoch. My sa striedame, fitko, sauna, kamošky a potom zas on.

anonym_125cae
Včera o 20:30

Nemôžeš mať aj deti, aj dosť času pre seba a "stíhať žiť život". Ja som deti nikdy nechcela a ani ich nemám, presne pre to, aby som mala dostatok času na seba, takže po práci môžem robiť, čo len chcem a aj tak mám pocit, že nejako nestíham 😀

abbey1
Včera o 20:33

Žila som s deťmi. Nemala som ich kam odložiť, tak som sa naučila fungovať s nimi.
Pri deťoch som nikdy nepracovala na plný úväzok niekde. Išla som na voľnú nohu, pracovala i cez víkend zopár hodín. Pri mladšej som si i tak povedala dosť a znížila som si počet pracovných hodín. Peniaze nie sú všetko.

gab1sol
Včera o 20:37

@anonym_autor “Každý deň treba čosi urobiť , nakúpiť , upratať , navarit , dať prať , poskladať pradlo , či si citát s deťmi alebo hrať pexeso alebo im robiť policajta.”

No, netreba. Tak jeden deň nebude upratané, oprané… Navar na dva dni a čas, ktorý by si venovala iným činnostiam, venuj sebe. Dohodni sa s manželom, kedy môže byť s deťmi (keď nebude v práci) a nájdi si nejakú tvoju aktivitu.

uhnakova
Včera o 20:37

Keď boli deti malé, robila som na 20% úväzok. Teraz robím na polovičný. Nechcem sa uštvať, naopak - chcem mať v rodine pohodu. Našťastie sa nám to takto dá zorganizovať.

autor
Včera o 20:54
@gab1sol

@anonym_autor “Každý deň treba čosi urobiť , nakúpiť , upratať , navarit , dať prať , poskladať pradlo , či si citát s deťmi alebo hrať pexeso alebo im robiť policajta.”

No, netreba. Tak jeden deň nebude upratané, oprané… Navar na dva dni a čas, ktorý by si venovala iným činnostiam, venuj sebe. Dohodni sa s manželom, kedy môže byť s deťmi (keď nebude v práci) a nájdi si nejakú tvoju aktivitu.

@gab1sol samozrejme to som nemyslela že robím všetko v 1 deň. Akože ja sa nejdem uštvať, len som sa zamýšľala a chcela vidieť ako to majú ini

anonym_db3316
Včera o 20:54

Nerobím plný úväzok, deti odnesiem o pol 8 do školy, o 2 vyzdvihnem. 2x do týždňa stíham ráno chodiť pred robotou cvičiť. Keď prídeme domov upracem, ak treba, pohrame sa/ideme von, urobíme úlohy, uvarím večeru. Na nákup chodím raz za týždeň, zvyčajne v sobotu ráno, čo mi ušetrí kopec času a rozmýšľania nad tým, čo doma chýba.

sara07
Dnes o 05:03
@anonym_autor

@sara07
@anonym_e73e52 to je mi jasne že bude horšie . Ale manžel nemá fixne prace , resp jedno zamestnanie ano , to je taká poistka ale druhé vykonáva len keď chce a aj ho to baví . A take 3-4 m v zime ani nerobí takze to sa nudí on 😀 dom je nás sen , oboch , tak snáď to nejako prežijeme 😀

@anonym_autor vy musite vediet čo všetko chcete obetovat domu a ako ho chcete naplniť ....
mne sa tiež páči mat dom, aj viem presne aký ale mala by som ho len keby prišli velé prachy, žeby som nepohla prstom preto ... čo je sci fi 😂😂😂
my sme donedávna skôr fungovali že sme si prenajali nejaky apartman alebo dom cez dovolenku ..predlženy vikend.... a nejak nam to stačilo lebo to bolo vždy inde ...
ano bolo by to super mat každy svoju izbu a viac miesta a hlavne studenu pivnicu - ta by sa zišla ako soľ ..... ale nechce sa nám obetovat tolko zo svojho času , pohodlia a penazi .... a dieta ani jedno nevyzera žeby v nom chcelo s nami ostat podla životných planov čo chcu ...

maryetta
Dnes o 06:13

Ano. Predpokladam ze vsade je to tak kto ma deti. Domacnost... jedine ze si niekto zaobstara upratovacku ze nejake povinnosti odpadnu.... ale kolko takych je?