Muž a podnikanie: Ako zvládať rodinný život?
Zo začiatku som bola rada, že sa mu podnikanie rozbieha a fakt som ho podporovala. Lenže teraz mám pocit, že už neexistuje nič iné. Príde domov a rieši telefón, večer notebook, cez víkend zákazky. Keď niečo naplánujeme, aj tak sa to často mení podľa práce.
Včera sme sa kvôli tomu už chytili a on mi povedal, že „teraz to inak nejde“. Len neviem, dokedy má to jeho teraz vlastne trvať.
@anonym_autor No žiaľ, u mnohych podnikateľov "teraz" trvá navždy, až do dôchodku. Odporúčam sa s tým zmieriť...
Vždy sa na to pozeraj tak, že by to mohlo byť aj horšie. Mohol by prdieť v nemecku 12 hodin denne, donesie ti sice domov 10 tisic, ale z dvoch mesiacov ho vidiš 7-10 dni. To by bolo lepšie? Podumaj...
Závisí od cieľov a spôsobu podnikania. Ja som nikdy nechcel povýšiť peniaze nad rodinu, podnikám od roku 2019, pracujem denne 5-6 hodín. Zhodou okolnosti mám teraz tiež také obdobie, že musím potiahnúť aj večer, konkrétne aj teraz nahrávam na server nový web a idem ho spušťať. Proste niekedy treba. Ale snažím sa, aby to bolo čo najmenej.
@thirstymonk suhlasim s tvojim nazorom .. A inak je sranda že aj ja robim prave teraz dačo podobne čo ty 🙂 neuveritelne že dva cudzi ludia robia to iste .. nech sa darí 🙂
@anonym_autor cas na rodinu by si urcite mal najst, hlavne ak to trva uz dlhsie, ved sa odcudzite.
@anonym_autor často to býva tak, že buď peniažky, blahobyt, alebo čas, ale skromnejší život bez luxusu. Prijala by si viac rodinného života, času na spoločné zážitky za cenu menšieho blahobytu, menej peňazí? A ešte býva niekedy dilema aj čisté svedomie versus nadštandardný príjem, česť výnimkám.
Nuž, vitaj v realite podnikateľov. Pokiaľ nenájde človeka, na ktorého hodí väčšinu zodpovednosti, bude to vyzerať bežne takto - často strážim syna jednému podnikateľovi a keď mi medzi rečou stihne povedať, čo rieši. Tak mu nezávidím ani jeho nový Mercedes 😂.
@anonym_autor zalezi, ako dlho, a ci je to umerne zarobku.
Ak sa da, nech si najde pomoc, zamestnanca, ale to je na dlhe lakte.
Zas ja to chapem, ten partner proste musi byt flexibilny, lebo zakazka nepocka. Ved kolko je aj tu diskusii, ze objednala som si a o tyzden nic nemam a uz panika...a je to tak vsade.
Ludia chcu vsetko hned a teraz.
Podla mna zmier sa s tym, a skuste najst aspon trochu casu ked mozete byt spolu. Radsej kratsie a viackrat, ako jeden velky blok casu naraz. A flexibilne. Nefixovat sa na pevny cas (vecera musi byt o 7), ale skor na aktivitu (prechadzka v parku).
@thirstymonk suhlasim s tvojim nazorom .. A inak je sranda že aj ja robim prave teraz dačo podobne čo ty 🙂 neuveritelne že dva cudzi ludia robia to iste .. nech sa darí 🙂
@mmonika Diky, good luck
@anonym_autor
Nám sa manželstvo rozpadlo vlastne v dobrom. Ja som celé roky pracoval cez časové zóny, prakticky nonstop. Žene zostal miliónový dom a deti vychodili drahé školy. Mňa tá práca jednoducho bavila a baví ma dodnes.
@anonym_autor
Nám sa manželstvo rozpadlo vlastne v dobrom. Ja som celé roky pracoval cez časové zóny, prakticky nonstop. Žene zostal miliónový dom a deti vychodili drahé školy. Mňa tá práca jednoducho bavila a baví ma dodnes.
@anonym_702453 A ani zena, vas vztah, manzelstvo Ti nestali za to, aby si spravil nejaky kompromis ?
Zvykni si, zijeme takto cez 15 rokov, aj deti vyrastli, aj rozvodove papiere boli pripravene… obcas to uz neriesim a obcas mam vsetkeho plne zuby. Nikdy nebude lepsie, z rozbehnuteho vlaku, kde su nadstandartne prijmi nikto vyskakovat nebude. Muz zaraba, ego rastie, majetok rastie…pri zmienke o rozvode dokola pocuvam, ze to robi pre rodinu🙈🙊🙉
My podnikame obaja. A naše dovolenky sú také, že buď jeden alebo druhý má telefón na uchu alebo pred očami. Doteraz mi to nevadilo, ale všimla som si to na predposlednej dovolenke a nejak si to tak viac všímam a asi mi to vadiť bude. Napr. Ideme cez frekventovanu križovatku, on ma ťahá za ruku, lebo ja cez telefón odhadujem postup. Sme v reštaurácii a ja mu objednávam jedlo, lebo on má kolegu na uchu. Ja jem studené, lebo vybavujem maily. Ale inak sa na dovolenku nedostaneme, tak čo mám robiť
Cez týždeň sa málokedy, stretneme pred ôsmou doma. A trvá to roky. Sú lepšie obdobia a horšie obdobia. Teraz do decembra sme obaja bez času. Zas od polovice decembra do polovice januára si chceme urobiť voľno. Som zvedavá, ako to vyjde, lebo chceli sme mať júl voľný a nemali sme.
@anonym_702453 A ani zena, vas vztah, manzelstvo Ti nestali za to, aby si spravil nejaky kompromis ?
@anonym_df8118 Zavislost je zavislost....niekto ma alkohol, niekto pracu🤷♀️
Môj ujo začal podnikať ešte v roku 1990. Postupne u neho pracovala celá rodina, bratranci, sesternice , mama od roku 2010 aj môj manžel. Kontrolovať svoje prevádzky či piatok či sviatok, či bola v rodine oslava či svadba. Nechodil ani na dovolenku k moru s rodinou. Každý deň po zaverecnej vsetko skontroloval a prebral dennú tržbu. Jediné kde si asi oddýchol od bolo jeho hobby. Nedôveroval cudzím.
Nikdy nepoľavil, ani na dôchodku ani keď bojoval so zákernou chorobou. Po jeho smrti nik z rodiny to tempo nedával, preto sa obchod predal.
U niektorých ani nastaviť pravidla nepomôže, len buď akceptovať alebo ísť inou cestou
Podnikanie je narocne. Ak si chces udrzat biznis,musis byt pritomny a starat sa o firmu. Bohuzial je to na ukor rodiny. On musi prist do stadia,kedy bude vediet povedat nie. Aj my sme tak fungovali. Ale muz sa uz naucil vypnut telefon. Vie si urobit volno,ale potom to volno musi dohanat,lebo sa mu vsetko nakopi. Ja velmi nepindam,lebo viem,kolko usilia ho vsetko stoji. A obdivujem ho,ja by som to nedokazala robit. Mam aj ja pracu,kde su obdobia,kedy musim robit aj po veceroch a nemam to rada,otravuje ma to. Preto mam obdiv,ze niekto dokaze vybudovat firmu a udrzat si ju. Skus mu vytvorit pohodove prostredie doma. Stanovte si jeden den,kedy odlozi mobil a bude sa naplno venovat rodine a oddychu. Pocuvaj ho,rozpravajte sa,nevycitaj mu. Je to tazke,ale ak si k sebe vytvorite porozumenie a laskavy pristup,tak ak je pricetny,takbude chciet byt pritomny v rodine. Ale nikdy necakaj,ze budete fungovat ako rodiny,kde robia od-do. Prijmy,ze podnika,vybrali ste si takyto zivot,podporovala si ho a teraz ti to vadi. Clovek s tym musi pocitat,ze podnikanie je sucast zivota. To sa neda inak.

@anonym_autor No žiaľ, u mnohych podnikateľov "teraz" trvá navždy, až do dôchodku. Odporúčam sa s tým zmieriť...
Vždy sa na to pozeraj tak, že by to mohlo byť aj horšie. Mohol by prdieť v nemecku 12 hodin denne, donesie ti sice domov 10 tisic, ale z dvoch mesiacov ho vidiš 7-10 dni. To by bolo lepšie? Podumaj...
Závisí od cieľov a spôsobu podnikania. Ja som nikdy nechcel povýšiť peniaze nad rodinu, podnikám od roku 2019, pracujem denne 5-6 hodín. Zhodou okolnosti mám teraz tiež také obdobie, že musím potiahnúť aj večer, konkrétne aj teraz nahrávam na server nový web a idem ho spušťať. Proste niekedy treba. Ale snažím sa, aby to bolo čo najmenej.