Ako je možný rozchod po 10 rokoch?
Nerozumiem tomu ako je mozny rozchod po 10 rokoch, ak vo vztahu nie su ziadne velke problemy, neprisli ani deti … ako sa takto laska dokaze vyparit? Lebo ja to beriem tak, ze po tych rokoch je to troska uz aj “commitment” a nie motyliky v bruchu. Nie je to nelojalne ? A este ze si clovek neprizna, ked len par dni pred rozchodom dokala vraviet ze lubi a tvarit sa tak, nasledne povie ze neklamal ale klamal sam seba ? Necitim tam ziadnu uctu, ak nedokaze rozchod oznamit ani do oci. Ako sa dokaze takto clovek zrazu odmilovat a opustit?
@anonym_autor Takto sa rozisla snubenica mojho kamarata, vychadzaju dobre, kamarat sa uz stihol aj ozenit a mat dieta. Prechodeny vztah to bol. Vychadzaju spolu dobre, rozisli sa pekne.
@anonym_autor Takto sa rozisla snubenica mojho kamarata, vychadzaju dobre, kamarat sa uz stihol aj ozenit a mat dieta. Prechodeny vztah to bol. Vychadzaju spolu dobre, rozisli sa pekne.
@anonym_4a4714 A ten commitment je blbost. Sme slobodni ludia a kedykolvek ma mat clovek sancu zo vztahu, kde nie je spokojny, odist.
niektorí neodídu, lebo proste nemajú kde, alebo sa boja ostať sami a potom keď sa naskytne možnosť - niekto nový na obzore tak je to dosť silný impulz na urobenie zmeny
@anonym_autor nalejme si cisteho vina - vela ludi je vo vztahu dlho z pohodlnosti, strachu sa rozist, klame ci uz vedome alebo "milosrdne lzi"... az dokial to nekulminuje.. takze ano, je to divne ak by spolu komunikovali otvorene a uprimne co ich trapi (na vztahu, v zivote), ake su "poziadavky"...
Ale presne - impulz moze byt aj zmena prace, novi ludia, alebo proste "pretecie pohar trpezivosti" (ci uz opravnene alebo neopravnene / pocitovo individualne)...
Ako sa spieva v jednej pesnicke: Laska nie je povinna.. Bez zodpovednosti k detom o to lahsie. A byt s niekym zo zvyku alebo dokonca z lutosti? Mame len jeden zivot.
Aj dobre auto po rokoch predas ked sa ti zapaci novsi model.
To iste stale dokola. Clovek nie je monogamny, vie byt ale skor seriovo monogamny (niekolko dlhsich monogamnym vztahov za zivot). Prezil s tebou jednu 10 rocnu seriu, na druhu si ho uz dalej nezaujala, asi ste sa nikam neposunuli vo vztahu, ziadne nove vyzvy (je to priatel, nie su deti), nic, co by mu dalo pocit, ze sa oplati tahat to dalsich x rokov, potrebuje nove podnety v zivote, tak uz nepokracuje.
10 rokov byt s niekym a nikam sa neposunut je ozaj dost dlho. Ani svadba, ani deti. Prechodeny vztah, koniec. Najde si ineho a vezme si ho aj deti mat bude.
@anonym_autor vypozorovala som, ze neexistuje ziadny vhodny cas ani sposob ako oznamit rozchod, vzdy ma ten druhy pocit ze to bolo zle komunikovane, neskoro, bezcitne a pod. Vzdy nasleduju vycitky.
Ludia sa schadzaju a rozchadzaju, ci s detmi ci bez deti, aj v navonok idealnych vztahoch. Menia sa im hodnotove rebricky a ciele, ktore chcu v zivote dosiahnut. Niekto ma pocit, ze mu nieco unika, niekto, ze marni cas, ze ho nieco brzdi (aktualny partner), chcu zmenu, chcu vystupit z toho co aktualne ziju hned a zaraz lebo nevidia zmysel nejak riesit aktualneho partnera a vztah. A ci skor ci neskor... raz to proste buchne. A niekto tu gulu na nohe necha odhnit a niekto to riesi radikalnym rezom.
Lasku si nevynutis, nevyplaces. Z nutenia dosiahnes strach a z placu maximalne sucit.
To akoby si pisala moj pribeh. Da sa to. Presne 10 rokov manzelia, ani by sa neotocil za mnou, zacal sa ku mne spravat ako k najhorsej osobe, pritom este 3 dni pred odchodom ma vraj lubil. Len davaj pozor na seba. Nekonecne ma to poznacilo, zlomilo, zila som pre neho a on ma bez naznaku vycitky hodil cez palubu a nechal utopit. Den po tom, co sa odstahoval, siel na Uprising a tvaril sa, ze nic, kym mna doma kriesili rodicia.😆 Zle mi je pri tej spomienke ako sa ti milovana osoba otoci zo dna na den o 180 stupnov na cloveka, ktoreho nepoznas, absolutne nevies predvidat...
Tak ale ľudia sa rozchádzajú ,treba to povedať do oči ale zas čo je desať rokov ,ľudia sa rozchádzajú aj po dlhšej dobe a ešte si myslieť ,že bolo všetko ok ,no naozaj je niekto takto slepý
To akoby si pisala moj pribeh. Da sa to. Presne 10 rokov manzelia, ani by sa neotocil za mnou, zacal sa ku mne spravat ako k najhorsej osobe, pritom este 3 dni pred odchodom ma vraj lubil. Len davaj pozor na seba. Nekonecne ma to poznacilo, zlomilo, zila som pre neho a on ma bez naznaku vycitky hodil cez palubu a nechal utopit. Den po tom, co sa odstahoval, siel na Uprising a tvaril sa, ze nic, kym mna doma kriesili rodicia.😆 Zle mi je pri tej spomienke ako sa ti milovana osoba otoci zo dna na den o 180 stupnov na cloveka, ktoreho nepoznas, absolutne nevies predvidat...
@cdt presne tak … je mu to velmi luto aj u teba … u nas nesiel na uprising ale tiez uz na druhy den si prisiel po veci a odchadzal na vylet …
Kedy je lojalne sa rozist? Po kolkych rokoch? Po 5-10-25?? Zrejme tam nieco vazilo. Nuda, stereotyp..
Ked siel na druhy den na vylet, tak v tom bola zena.
@cdt presne tak … je mu to velmi luto aj u teba … u nas nesiel na uprising ale tiez uz na druhy den si prisiel po veci a odchadzal na vylet …
@anonym_autor uprimne, ked tu vidim tie komentare, tazko mi je... ano suhlasim, cas rozist sa nie je asi nikdy spravny, ale vela zalezi na prevedeni... ozvi sa ak budes chciet
@anonym_autor uprimne, ked tu vidim tie komentare, tazko mi je... ano suhlasim, cas rozist sa nie je asi nikdy spravny, ale vela zalezi na prevedeni... ozvi sa ak budes chciet
@cdt to nie je o komentoch. Podla mna ma byt samozrejmost sa slusne rozist. Niekedy sa clovek prejavuje aj v beznom zivote takto bezcharakterne, len to mozno nevnimame a potom sme prekvapeni.
Pride mi logicke odist po 10 rokoch zo vztahu ak sa nikam neposuvam.
@anonym_autor to je jasný príklad toho, že láska býva nielenže slepá, ale i umelá, hrana....a roky zato nemôžu, bohužiaľ nevhodný partner 👉🍀
Laska su pocity. Rozhodnutie. Je to citova vazba. Ale nie je to vsetko. Vztah nepotrebuje iba city... ale aj mnoho ineho. A ak toto nefunguje....
Kedy je lojalne sa rozist? Po kolkych rokoch? Po 5-10-25?? Zrejme tam nieco vazilo. Nuda, stereotyp..
Ked siel na druhy den na vylet, tak v tom bola zena.
@anonym_c9dded kedy ? Tu nejde o to kedy ale ako. Po tolkych rokoch cez SMS je akoze uplne ludske ?
@anonym_c9dded kedy ? Tu nejde o to kedy ale ako. Po tolkych rokoch cez SMS je akoze uplne ludske ?
@anonym_autor nie, nie je to charakterne. Ved to pisem.
Nebadala si na nom nejake zmeny? Nieco muselo byt vidiet na jeho spravani.
Jedna moja známa sa rozhodla rozviesť vo veku 76 rokov po 54 rokoch manželstva. Už mala plné zuby lenivého smrada, čo jej len prdel po byte.
@anonym_autor mnoho ludi sa rozide na dialku, lebo sa boja reakcie partnera. Od slz, cez krik az po vyhrazanie sa zabitim ci samovrazdou
@anonym_autor Ako prosim? Nelojalne? To chces,aby s tebou chlap ostal z lojalnosti,lutosti? Ty si tu uz pisala. Tak sa konecne vzchop a chod dalej a neupinaj sa na myslienku,ze ta zradil. Ano,je to tazke zit zrazu sama,ale taky je zivot.
@anonym_autor coskoro zistis, ze ta tebou nazyvana nelojalnost ma zenske meno. chlapi zo vztahu neodchadzaju len tak, zostavaju aj v nefunkcnych vztahoch kvoli komfortu a istote. ak odisiel, s istotou preto, ze ma uz inu, istotu v inej.

@anonym_autor nelubila ta uz dlho, len az teraz sa odhodlala s tym nieco robit.