Ako postupovať pri problémoch so striedavou starostlivosťou?
Ahojte,mám otázku. Cca 3 roky dozadu mal môj manžel s jeho ex informatívne stretnutie rodičov ohľade striedavej starostlivosti ich dcérky. Dohodli sa tam pred psychologičkou na striedavke avšak on jej ponechal rodinné prídavky a taktiež daňový bonus ( v tom čase dobre zarábal ) no on súhlasil s tým že bude platiť všetko čo sa týka školy. V poriadku nepovedala som pol slova. Avšak prešiel nejaký čas ,narodili sa nám deti a ja som išla do práce a on zostal na rodičovskej dovolenke. Prosím ho, žiadam aby s tým niečo spravil ,veď keď majú striedavu starostlivosť tak aj platby od štátu prináležia tak ako jej aj jemu. Avšak bez odozvy. Ja už neviem čo si mám myslieť.
V skratke... Manžel sa stará o deti platí im všetko čo sa týka školy....ona sa len stará o deti a berie peniaze od štátu avšak neplatí nič. Prosím dá sa s tým niečo robiť? Ako postupovať? Treba znovu súd? Či stačí žiadosť na UPSVaR?
@dadis ja s tým nemám najmenší problém a milujem ich ako svoje. Avšak keď sú týždeň u nej chorý a nejde s nimi k dr , rieši to paralen a podobné a tie deti prídu k nám choré my samozrejme musíme ísť k dr aby sa čím skôr vyliečili .
@smejo955 a lekar ich po tyzdni zazracne vylieci? Dost si prekrucas veci, toto nikdy fungovat nebude
HM, keď nemáte dosť peňazí, že chceš ochudobnit prvé deti o pár desiatok, tak načo staviate dom 🤦.
Ja obdivujem zeny kt si zakladajú rodinu s chlapom kt ma dve a vuac deti, striedavu starostl
Deliť sa o čas peniaze, riesit prvé deti, výdaje.. do konca xivota tu budú.
Ked vám chýbajú peniaze, prečo nejde do prace?
Najmladšie do jaslí.
Ty hradis finančné dom, kt raz zdedia vsetky jeho deti.
Ex musí byt rada, len nech si ocko buduje majetok..
Mňa by porazilo, keby splácam úver na dom,ktorý neostane iba mojim deťom.
@dadis ja s tým nemám najmenší problém a milujem ich ako svoje. Avšak keď sú týždeň u nej chorý a nejde s nimi k dr , rieši to paralen a podobné a tie deti prídu k nám choré my samozrejme musíme ísť k dr aby sa čím skôr vyliečili .
@smejo955 Este mam jednu otazku. Ked tvoj muz nepracuje, je na RD, ako by si uplatnoval DB? Posli ho radsej do prace..
@anonym_3df625 ja som do práce išla kôli tomu pretože staviame dom svojpomocne, čiže sme sa tak dohodli že budem chodiť do roboty a keď z nej prídem on ide robiť na dom. Avšak vidím, že to absolútne takto nefunguje. Máme hypo a celý jeho rodičák ide na splátku a ja z môjho platu živím celú domácnosť. Jeho ex je pracujúca a preto mám pocit že rozdelenie dávok od štátu je na mieste kedže obaja sa rovnako starajú. Keby platila aspoň výdavky v škole tak na neho vôbec netlačím a súhlasila by som aby naďalej poberala daňový bonus a taktiež rodinné prídavky. Ale ona neplatí nič, ani len výlety v škole keď to vyjde v jej týždni
@smejo955 fuj..
Vedela si koho beries a s kym si robis deti
Naozaj z teba bude milionarka za 50€ navyse mesacne?
Na grc, tieto druhe frajerky a manzelky, ty si nevidis daleko od vlastneho nosa, ty sa nemas do toho co starat , vidis ze to nechce a nebude riesit
Nech ide do roboty alebo nech si privyraba alebo si najdi druhu robotu ked ti je malo!

@smejo955 na sude by si si vypocula, ze v prvom rade sa ma chlap starat o to uz zijuce dieta a tak s ohladom na to plodit dalsie deti. ak nema dostatocny prijem, na co ste si robili vy dvaja DETI? preco vam nestacilo DIETA? a preco zdravy chlap je doma za 500€ mesacne? to mas doma fakt "unikat", lebo ja nepoznam chlapa, co by toho bol schopny. ked sa nevie sam nakopnut, tak mu pomoz. normalne po lopate- peto, jozo, fero, narobil si si deti, mars do roboty, rodicak dostaneme aj tak. s tymto na sud nechodte a to radim ako niekto, kto s tym pracuje. ine by bolo, ak by popri striedavke platil nadstandardne vyzivne, ale platit atb ci par € za skolsky vylet- uznaj, ved to je smiesne.