Mám nárok na nejaký príspevok na deti, ktoré mám v striedavej starostlivosti?

sonia1990
16. máj 2021

Prosím vás chcem sa opýtať či máte skúsenosť alebo nejakú radu. Mám 2 deti s bývalým mužom ale mame striedavu starostlivosť. Deti majú trvalý pobyt somnou. Nič nikomu nikto neplatí on poberá v robote daňový bonus a ja rodinné prídavky. Momentálne som na MD(zo synom ktorého mám s terajším priateľom.) Mam nárok na nejaký príspevok od štátu keď na prvé 2 deti nemám určené výživné a poberá na ne len rodinné prídavky.) Dakujem za vaše skúsenosti.

heleninamama
16. máj 2021

@sonia1990 Prosím Ťa, vysvetli nám dôvod, na základe ktorého by si mala dostávať nejaké peniaze navyše od štátu?

petamich
16. máj 2021

nie, ziadny dalsi prispevok, pridavky nie su a vyzivne = striedava starostlivost, kedze pocas nej expartner pokryva potreby deti

abbey1
16. máj 2021

Tie deti majú rodičov. 2. Žijúcich. Aký príspevok a za čo by si chcela? Deti sa rozhodneme mať slobodne. Je teda naša zodpovednosť ich živiť.

ladyblcha
16. máj 2021

@sonia1990 ty neplatis vyzivne, muz neplati vyzivne, ale stat by ti mal platit nejake €€ navyse? Akoze preco?

liljana
16. máj 2021

Na materskej dostavas najskor matersku a potom rodicovsky plus pridavky. To je vsetko. Pocas vypadku prijmu by ta mal podporovat otec tretieho dietata, s ktorym zijes.

maciatkolulu
16. máj 2021

@sonia1990 😂😂😂😂máš deti so štátom??? Toto je neuveriteľné, prečo by ti štát mal niečo dávať?

liljana
16. máj 2021

@maciatkolulu Chodi tu dost mamiciek, co su presvedcene, ze ony a ich deti su take vynimocne, ze by im mal stat vyplacat prijem aspon 2000 eur, za to ze su doma a hraju sa so svojimi detmi na zahrade.
Autorka sa aspon normalne pyta, ci su okrem toho nejake davky, na ktore by mozno mala narok. 🙂

maciatkolulu
16. máj 2021

@liljana 😉😂😂😂a to reálne môže niekoho napadnúť, že teda pôrodom dve deti, rozvediem sa, súd odklepne striedavubstatostlivost, teda stará sa ex partner a ma sa aj ona a chce peniaze od štátu??? Aha, dobre no, potom prečo sa nepýtaju aj bežné rodiny, prečo im štát neprispieva na ne😂😂😂, ved sú na MD... Ako, pardon, ale otázka za všetky drobne

xxx23
16. máj 2021

Co tak ist do prace po MD ... ked ti chybaju peniaze... prepac ale stat ti nema dovod platit na tvoje deti ked maju otca a stara sa o nich...

heleninamama
16. máj 2021

@liljana Lenže toto je presne taká kategória mamičky. Má 30 rokov podľa nicku, už stihla 3 deti s dvomi chlapmi, zrejme veľa neodpracovala, čiže tomu štátu veľa nedala, ale keď jej to nevychádza, zasa to má dotovať štát.
Navyše, obaja otcovia detí žijú, tak nech v prvom rade rieši ich. Alebo ide sama práce. Prečo sa majú na ňu skladať pracujúci daňoví poplatníci???

mirocka2000
3. sep 2022

@abbey1 viete mi poradiť som rozvedená 10 rokov striedava starostlivosť a bývaly bral rodinné ake teraz by som chcela brat ja viete poradiť čo robiť ďakujem

veronikaszabova
4. sep 2022

@mirocka2000 zajst na UPSVAR a prepisat rodinne pridavky na teba. Otazka 5min. 🙂

maminkadeticiek
4. sep 2022

Teoreticky mas ako matka narok na ten danovy bonus.Neviem ci ste si to rozdelili takto vy ale ma na to primarne narok matka.