Ako prebieha proces rozvodu, keď máme malé dieťa?
Ahojte...
Velkou pravdepodobnostou ma caka rozvod. Manzel ma podviedol. Dozvedela som sa minuly tyzden. Este sa z toho spamatavam.
Ako prebieha cely proces, prosim? Citala som niekde, ze okrem pravnicky budem v kontakte s koliznou? To je kto? A co jej mam povedat? Mam aj jedno 5 rocne dietatko.
Dakujem!
V prvom rade rieš ubytovanie. Rozviesť sa môžeš aj pont9ku,ale odísť môžeš kedykoľvek, keď máš kam . Drž sa.
Kolizna pracovnicka je pracovnicka sociálnoprávnej ochrany deti a mládeže
Môžete sa porozoravat o tom, ako chcete ako rodičia fungovať po rozvode
Ideálne je spísať rodičovskú dohodu a ru predložiť súdu
Teda sa dohodnite u koho dcéra bude, ako sa bude stýkať s druhým rodičom, aké bude výživné a pod
V prípade že sa dohodnete napr na striedavke tak možno bude šetriť pomery
V prvom rade rieš ubytovanie. Rozviesť sa môžeš aj pont9ku,ale odísť môžeš kedykoľvek, keď máš kam . Drž sa.
@joesvk prečo by mala odchádzať a riešiť ubytovanie?
@anonym_b7c86a Najlepšie by bolo,keby odišiel on,ale neviem, či bude tam ľahko súhlasiť
Kolizna pracovnicka je pracovnicka sociálnoprávnej ochrany deti a mládeže
Môžete sa porozoravat o tom, ako chcete ako rodičia fungovať po rozvode
Ideálne je spísať rodičovskú dohodu a ru predložiť súdu
Teda sa dohodnite u koho dcéra bude, ako sa bude stýkať s druhým rodičom, aké bude výživné a pod
V prípade že sa dohodnete napr na striedavke tak možno bude šetriť pomery
@pribinak prepac, co znamena, bude setrit pomery?
@anonym_autor no, veríš tomu, že vám byt nechá? Určite? A on pôjde kam? A kto ten byt bude platiť? Ak ťa dokázal podviesť, tak by som "neverila". Skúste sa dohodnúť, ak to pôjde, ale nečakaj zázraky.
Kolízna väčšinou chodí do domácnosti kde žije dieťa. Pozrú sa na izbu, vybavenie, niečo sa popýtajú.
ako žijete a čo máte. má dieťa svoju izbu, posteľ alebo kútik? má sa kde hrať? alebo písať úlohy? nie ste náhodou soc. slabší? a pod. veci. pani príde poobzerá a hneď bude vedieť kam patríte.
Byt vám nechá? Fíha, tak ale dobre. 🙄
veriť treba.
Byt vám nechá? Fíha, tak ale dobre. 🙄
veriť treba.
@huxy
@anonym_ebab8c
@deti95060810
Byvame podla mna slusne. Ja uz tiez pracujem. Ma izbu, jasne... Mame 3 izbak.
Ak by nahodou mi ten byt nenechal... Tak aky je postup? Predat byt a zaplatit hypoteku?
Takze od tej koliznej sa nemusim bat? Pridu 2?
A citala som tu v jednom fore, ze s rodicmi sa videli iba na sude. Dieta nevidela. Tak odkial potom bude mat o nas informacie?
@huxy
@anonym_ebab8c
@deti95060810
Ak by nahodou mi ten byt nenechal... Tak aky je postup? Predat byt a zaplatit hypoteku?
A citala som tu v jednom fore, ze s rodicmi sa videli iba na sude. Dieta nevidela. Tak odkial potom bude mat o nas informacie?
@anonym_autor byt sa preda, vyplati sa hypo a zvysok si rozdelite. Mas prijem na novy byt?
@anonym_autor preco rozvod
@minenkaa tak asi nechce bytbs kktkom, ktory zasuva veselo inde
@huxy
@anonym_ebab8c
@deti95060810
@anonym_autor tak u nas kolizna bola, teda dve. Aj pred rozvodom a potom ešte pred pojednávaním ohľadne zvýšenia výživného. Akože aj ja som mala stres, ale zas nie je to nič, čoho by si sa mala báť.
No, s tým bytom. Neviem či ste na hypo obidvaja a teda aj na LV, to je dosť podstatné. Ďalej, buď sa byt predá, vyplatí sa hypo a zvyšok si rozdelíte. Alebo ďalšia možnosť, že ťa muž vyplatí. Teda od trhovej ceny bytu sa odpočíta zvyšok hypotéky a to deleno dvomi.
@anonym_b7c86a Najlepšie by bolo,keby odišiel on,ale neviem, či bude tam ľahko súhlasiť
@joesvk nemusí s ničím súhlasiť. Byt je oboch
@minenkaa tak asi nechce bytbs kktkom, ktory zasuva veselo inde
@anonym_85b0f5 😀😀😀😀 som sa zasmiala. Dakujem..
@pribinak prepac, co znamena, bude setrit pomery?
@anonym_autor šetriť pomery: pozrie ako bývate, nemusí byt nový nábytok ani žiadny luxus, treba aby bolo čisto, aby v byte nebolo nafajčené, žiadne osoby pod vplyvom alkoholu, drog
Popyta sa na tvoj a mužov príjem, na pripadne dlhy či exekucie, ak máte hypo tak ako to splácate
Popyta sa má zdravotný stav dieťaťa a zdravotný stav Vás dvoch
Opýta sa kde dieťa chodí k pediateovi a do skolky
Keďže má dcéra 5 rokov nebude s ňou debatovať, maximálne sa Jen opýta čo chodí rada do skolky a ako sa vola jej kamarátka či vie koľko má rokov
Nie je treba deptat dieťa
Niekedy však toto ani nerobia, ani nezavolajú na úrad, kolíznu vidíš potom 1x na pojednávaní
Zalezi od kapacít úradu
@anonym_b7c86a no ak je oboch, riešiť sa to tak či tak asi bude musieť
Sú 2 možnosti, predať alebo druhého vyplatiť
@huxy ja viem ako sa to rieši. Ja len odpovedám na komentár, prečo by mala teraz riešiť ubytovanie a sťahovať sa
@anonym_autor šetriť pomery: pozrie ako bývate, nemusí byt nový nábytok ani žiadny luxus, treba aby bolo čisto, aby v byte nebolo nafajčené, žiadne osoby pod vplyvom alkoholu, drog
Popyta sa na tvoj a mužov príjem, na pripadne dlhy či exekucie, ak máte hypo tak ako to splácate
Popyta sa má zdravotný stav dieťaťa a zdravotný stav Vás dvoch
Opýta sa kde dieťa chodí k pediateovi a do skolky
Keďže má dcéra 5 rokov nebude s ňou debatovať, maximálne sa Jen opýta čo chodí rada do skolky a ako sa vola jej kamarátka či vie koľko má rokov
Nie je treba deptat dieťa
Niekedy však toto ani nerobia, ani nezavolajú na úrad, kolíznu vidíš potom 1x na pojednávaní
Zalezi od kapacít úradu
@pribinak Aha, takto to dava zmysel. Dakujem. A ked sa vidime iba prvykrat na sude, tak odkiap bude vediet nase pomery?
Ale asi nema kam ist, ked “dufa” ze jej necha byt
@anonym_85b0f5 😀😀😀😀 som sa zasmiala. Dakujem..
@anonym_autor sucitim s tebou, lebo podobnym si prechadzam, len na zivo to neurobil, ale vypisoval kazdej chudere, len ja nemam kam ist zatial, ale drzim palce na novy zivot, nastastie si na to prisla
@joesvk nemusí s ničím súhlasiť. Byt je oboch
@huxy
@anonym_b7c86a
Navrhnem mu teda byt predat. Samozrejme nesuhlasi s rozvodom. Zatial. Kazdy ma este jednu sancu. 😀 akoze... Som smutna velmi, zlomil mi moje srdce, ale.... Nedokazem sa na neho ani pozriet. Synceka miluje. Aj on jeho. Od toho sa bojim najviac. :((((((( Aby maly netrpel tak velmi. Ake starostlivosti existuju? Striedava alebo ake? Co to obnasa? V ziadnom pripade ich nechcem rozdelit. To nie.
Prepacte za tolko otazok, fakt som z tychto veci jelen.
@anonym_b7c86a osobne som tiež radšej odišla ja zo spoločného, ako sa pozerať na k...níka, ktorý odísť odmietal
@huxy ja by som neodišla ale dala najavo, nech si ide za druhou. Naozaj nevidím dôvod sťahovať dieťa z prostredia, kde to pozná, kde ma škôlku alebo školu, kamarátov, zázemie
@anonym_autor sucitim s tebou, lebo podobnym si prechadzam, len na zivo to neurobil, ale vypisoval kazdej chudere, len ja nemam kam ist zatial, ale drzim palce na novy zivot, nastastie si na to prisla
@anonym_85b0f5 preco to robia ja nechapem. :( je mi to luto. :(
@pribinak Aha, takto to dava zmysel. Dakujem. A ked sa vidime iba prvykrat na sude, tak odkiap bude vediet nase pomery?
@anonym_autor aha, takze my mozme spisat s manzelom nejaku spolocnu dohodu? A kam to dorucit? Na sud? Na upsvar?
@huxy ja by som neodišla ale dala najavo, nech si ide za druhou. Naozaj nevidím dôvod sťahovať dieťa z prostredia, kde to pozná, kde ma škôlku alebo školu, kamarátov, zázemie
@anonym_b7c86a pre Boha, aka pravda, na toto som ani nemyslela. :(
@anonym_b7c86a tak ked nebude chciet odist, prinutit ho nemoze, je to aj jeho byt a su manzelia

@anonym_autor preco rozvod