icon

Ako sa vyrovnať s rozchodom?

Včera o 09:16

Som 2 mesiace po rozchode, dlhorocny vztah, kedy sa partner rozisiel so mnou a nechcela som tomu celemu nejak verit, doteraz nechapem ze uz tu nie je. Bola som uz velkom ok snazila som sa zamestnavat, chodit von a pod. Ale teraz to na mna zas cele dolahlo posledne dni a ja sa uz nevladzem k tomu vracat. Neviem co mam robit. Citim ze mi odisla laska mojho zivota, neviem si predstavit mas este niekedy vztah, chlapi von ci v posilke sa mi realne hnusia, nedokazala by som sa pri nikom uvolnit. Neviem uz kde chodit a co robit aby som na neho nemyslela. Nechce sa mi ani pracovat tieto dni, nedokazem sa sustredit ci na film, na knihu, na pracu absolutne nic citim sa kvoli tomu este aj nepotrebna a ze nic nedokazem …

Strana
z2
patrike
Včera o 09:20

Po dlhorocnom vztahu, ked si necakala rozchod, je to pochopitelne, mat take pocity. Ak by ta zacalo obmedzovat v beznom fungovani este viac a nadobudlo by to crty depresie, tak potom klasika najprv psycholog a mozno nejake lahke antidepresiva od lekara k tomu.

ivicatolic
Včera o 09:28

@anonym_autor svet nekončí, čas pomôže, snaž sa myslieť pozitívne a hlavne aktivity, veľa šťastia 🍀💚🍀

autor
Včera o 09:28
@patrike

Po dlhorocnom vztahu, ked si necakala rozchod, je to pochopitelne, mat take pocity. Ak by ta zacalo obmedzovat v beznom fungovani este viac a nadobudlo by to crty depresie, tak potom klasika najprv psycholog a mozno nejake lahke antidepresiva od lekara k tomu.

@patrike dala som si sedenia u psychologa, parkrat som ich mala za tie 2 mesiace a ukoncili sme to akurat s tym, ze som sa s tym uz vyrovnala nejak. Lenze teraz sa to opat vratilo z nicoho nic, nic sa nestalo ine, nestretli sme sa ani nic podobne. Nie sme spolu absolutne v kontakte

anonym_530cb4
Včera o 09:31

rozchod po dlhoročnom vzťahu sa nedá spracovať za 2 mesiace, daj tomu čas, pre tvoj mozog to je rovnaké ako keby ti niekto blízky umrel, dopraj si smútok, poplač si, vykrič sa, ono to prejde postupne, ale môže to trvať dlho

patrike
Včera o 09:32
@anonym_autor

@patrike dala som si sedenia u psychologa, parkrat som ich mala za tie 2 mesiace a ukoncili sme to akurat s tym, ze som sa s tym uz vyrovnala nejak. Lenze teraz sa to opat vratilo z nicoho nic, nic sa nestalo ine, nestretli sme sa ani nic podobne. Nie sme spolu absolutne v kontakte

@anonym_autor Ber to ako s chorobou a lekarmi, niekdy sa to necakane vrati a nik nevie preco, skus zase psychologa. Aj ked niekto v rodine zomrie, pozostali prejdu roznymi fazami.
Ten ex partner nejako svoj odchod vysvetlil ?

jarmila2010
Včera o 09:38

cas,cas,cas....2.mesiace je velmi malo,aby si sa s tym vyrovnala...mne pomohla,az nova znamost,kt su ale vobec nehladala po rozchode...dnes sme spolu 20rokov...

autor
Včera o 09:41
@patrike

@anonym_autor Ber to ako s chorobou a lekarmi, niekdy sa to necakane vrati a nik nevie preco, skus zase psychologa. Aj ked niekto v rodine zomrie, pozostali prejdu roznymi fazami.
Ten ex partner nejako svoj odchod vysvetlil ?

@patrike hmmmm vysvetlit aj nevysvetlil … on si to pre seba asi obhajil a vysvetlil ale mne tie veci nedavaju zmysel takze to nedokazem asi pochopit

patrike
Včera o 09:49
@anonym_autor

@patrike hmmmm vysvetlit aj nevysvetlil … on si to pre seba asi obhajil a vysvetlil ale mne tie veci nedavaju zmysel takze to nedokazem asi pochopit

@anonym_autor Skus to sem napisat, tie "dovody", prelozim ti to z muzskej reci.

moonlight1210
Včera o 10:21

Vezmi si akykolvek zosit a zacni pisat. Svoje otazky, aj co citis, ako to citis, daj si slobodu ponadavat si, poplakat, napisat mu z duse, co citis, aj to hnusne. Mas slobodu. Cokolvek chces a citis. Tak random, nemusi to mat hned hlavu a patu. Ale moze ti to pomoct to dostat von. A upratat si to.

Obycajne to s kazdym vypisanim sa pomalicky straca svoju vahu. Pretoze to dostane konkretne pomenovania a co je pomenovane, s tym sa uz obvykle vies vysporiadat lahsie. Lebo vies presne, co vlastne riesis.
Lebo kym je to len v hlave, je to nejasne, vagne, neurcite, a tym padom sa to zda nekonecne neriesitelne, tazke.

anonym_7cbd72
Včera o 10:24

@anonym_autor co ti poviem. Moj manzel nechal priatelku po 9tich rokoch. Od rozchodu su 14 rokov, my sa s manzelom pozname 8 rokov. Ked sa dozvedela, ze ma mladsiu(mna) tak ta este len zacala robit peklo. Prpste ste si nesadli a hotovo. Bud budes hladat dalej alebo budes sama. Len ho prosim nekontaktuj lebo ex mojho manzela kontaktovala a povedal mi, ze je iplne mimo, otravna.

earlgrey
Včera o 10:24

No mne trvalo niekoľko rokov, kým som sa zmierila s rozchodom a tiež to bol vzťah viac ako 10 ročný. A k tomu mám s tým človekom dieťa. A ja som odišla aj s dieťaťom. Moje rozhodnutie a aj tak som sa s tým dlhé roky nevedela zmieriť. Daj si čas, 2 mesiace je krátko.

danielad9
Včera o 10:31

@anonym_autor Ja sama som ukončila dlhodoby vzťah. Ex bol zničený ale po pár mesiaoch sa z toho dostal a aj napriek tomu, že som vzťah ukončila ja tak sama som sa z toho ako tak dostala až po roku. Všetko chce len čas

autor
Včera o 10:43
@anonym_7cbd72

@anonym_autor co ti poviem. Moj manzel nechal priatelku po 9tich rokoch. Od rozchodu su 14 rokov, my sa s manzelom pozname 8 rokov. Ked sa dozvedela, ze ma mladsiu(mna) tak ta este len zacala robit peklo. Prpste ste si nesadli a hotovo. Bud budes hladat dalej alebo budes sama. Len ho prosim nekontaktuj lebo ex mojho manzela kontaktovala a povedal mi, ze je iplne mimo, otravna.

@anonym_7cbd72 no podobny pripad, este dlhsie sme boli spolu. Ako sme si nemohli sadnut ked sme spolu boli tak dlho a bez hadok? Poznam pary co sa nonstop hadaju a su spolu, my sme mali harmonicky vztah. Zrazu ma nelubi a nie je so mnou stastny. Ja som to len musela prijat. On len utiekol a vsetko nechal na mojich pleciach, ja som musela riesit vsetky dolezite po rozchode kedze sme mali spolocne veci. Este do konca to boli sladke recicky ako ma lubi a pod.

anonym2468
Včera o 10:44
@anonym_autor

@anonym_autor Ak by to bola alebo je láska tvojho života tak sa spolu ešte dáte dokopy ale neviem, keďže ty píšeš že ani poriadne nevieš dôvod prečo to ukončil/nedáva ti to zmysel. Keby som sa ja rozchádzal s človekom, ktorého mám rád tak by som mu povedal všetko čo je treba už len aby sa kvôli mne netrápil a nepremýšľal tak ako ty teraz.
PS. Tiež som po rozchode ani nie mesiac ale nebol to dlhoročný vzťah ale povedali sme si prečo toto a tamto. Mne pomáha keď si idem zacvičiť/zabehať/som v práci proste treba zamestnanť hlavu a keď už mám moc zle tak idem sa otužovať do ľadovej vody ale toto asi nechceš podstupovať 😅😅. Držím palce.

marekkkkkkk
Včera o 10:46

Kludne mi napiš navediem ťa.. o čo ide, že keď on odišiel tak sa ukazalo zranenie, keď to preliečiš tak sa to da spracovať.. namiesto premyšlania, skus precítiť tu bolesť, buď s nou.. potom sa to transformuje

anonym_7220c7
Včera o 10:52

@anonym_autor mna to bolelo dva roky az po case si hovorim aka to bola naozaj dlha doba

anonym_72bef4
Včera o 10:55

ahoj u mna presli skoro dva roky po dlhorocnom rozchode, rovnako necakane a "bez dovodu" a stale som sa s tym nevyrovnala, drzim ti palce

luccys
Včera o 10:58
@ivicatolic

@anonym_autor svet nekončí, čas pomôže, snaž sa myslieť pozitívne a hlavne aktivity, veľa šťastia 🍀💚🍀

@ivicatolic To ju urcite nenapadlo, mysliet pozitivne 🙄 lebo to sa len tak zobudis a povies si, dnes budem happy. To je asi taka rada, ako ked je niekto vystresovany a niekto mu povie "nestresuj"

enmery
Včera o 11:09

Asi každý, kto nie je úplne emocionálne plochý, si prešiel nepríjemným rozchodom. Tieto stavy, ktoré máš, sú úplne prirodzenou reakciou tela. Dovoľ si nebyť vpohode, čím skôr si prejdeš všetkými štádiami smútku, tým skôr si z toho von. Ani ja som to v tvojej situácii nechcela počuť, ale čas skutočne lieči. 2 mesiace sú máličko. Vyrovnala by si sa so smrťou blízkej osoby za 2 mesiace?Nie. Po smrti je strata partnera, teda rozchod, to najbolestivejšie.
Skús sa z toho vypísať, to tiež pomáha uľaviť, ako tu už bolo spomenuté.

mnamko
Včera o 11:12
@anonym_autor

@anonym_7cbd72 no podobny pripad, este dlhsie sme boli spolu. Ako sme si nemohli sadnut ked sme spolu boli tak dlho a bez hadok? Poznam pary co sa nonstop hadaju a su spolu, my sme mali harmonicky vztah. Zrazu ma nelubi a nie je so mnou stastny. Ja som to len musela prijat. On len utiekol a vsetko nechal na mojich pleciach, ja som musela riesit vsetky dolezite po rozchode kedze sme mali spolocne veci. Este do konca to boli sladke recicky ako ma lubi a pod.

@anonym_autor asi bol stebou dlhodobo uz len zo zvyku, našiel novú inšpiráciu

patrike
Včera o 11:22
@anonym_autor

@anonym_autor Harmonicke to bolo akurat z tvojho pohladu. Nemusite sa prave hadat, aby doslo k odcudzeniu. Preco ste nemali po tolkych rokoch spolu deti ? Nedalo sa z jeho alebo tvojej strany, hovoril o tom niekedy on alebo ty, aku chce buducnost ?
Asi ste spadli do rutiny, nespajali vas deti a na spolocne zitie a vzajomnu oporu ste zase boli daleko do dochodku.

autor
Včera o 11:26
@patrike

@anonym_autor Harmonicke to bolo akurat z tvojho pohladu. Nemusite sa prave hadat, aby doslo k odcudzeniu. Preco ste nemali po tolkych rokoch spolu deti ? Nedalo sa z jeho alebo tvojej strany, hovoril o tom niekedy on alebo ty, aku chce buducnost ?
Asi ste spadli do rutiny, nespajali vas deti a na spolocne zitie a vzajomnu oporu ste zase boli daleko do dochodku.

@patrike jasne ze sme spolu hovorili o buducnosti, mali sme aj termin na deti, ktory nam obom vyhovoval

anonym_72f91f
Včera o 12:13

a predtym ste to nekomunikovali? proste prisiel a povedal, ze ta nelubi, ze je koniec? to je zvlastne v harmonickom vztahu

anonym_530cb4
Včera o 12:27

myslím, že niekoho má, proste prevládli uňho pudy, nová žena, adrenalín, vzrušenie a bolo to, akurát nemal "gule" ti to povedať takto otvorene

anonym_91a018
Včera o 12:47
@anonym_autor

@anonym_autor boze toto som zazila, ale ze cez kopirak, nemali sme problemy, konflikty, spolu 12 rokov, on dokazal odist zo dna na den jak nic. Nezaujimalo ho nic... a psychicky este stale nie som ok, aj ked to budu uz 2 roky.

anonym_e5673d
Včera o 13:01

pomôže ti psycholog, alebo psychiater

anonym_e5673d
Včera o 13:07

Manž. som opustila ja, inak to nešlo. Alkohol, agresia - nechcela som aby v takom prostredí vyrastalo naše dieťa.
A aj napriek tomu som sa z toho dostávala niekoľko rokov. Teraz si už na neho ani nespomeniem - ani v zlom ,ani v dobrom.
Už mám svoju druhú rodinu.

pukavica
Včera o 13:16

To sa nedá tak jednoducho hodiť za hlavu. Srdce potrebuje čas na to, aby sa z toho dostalo.

autor
Včera o 13:21
@anonym_72f91f

a predtym ste to nekomunikovali? proste prisiel a povedal, ze ta nelubi, ze je koniec? to je zvlastne v harmonickom vztahu

@anonym_72f91f nie. Priznal si, ze nekomunikoval a ze to je jeho vina ….

autor
Včera o 13:21
@pukavica

To sa nedá tak jednoducho hodiť za hlavu. Srdce potrebuje čas na to, aby sa z toho dostalo.

@pukavica jasne, ale necakala som, ze po nejakom case sa vratim na zaciatok, cakala som, ze to bude uz len lepsie …

Strana
z2