icon

Ako som našla pokoj po rozchode

4. feb 2026

Som 1,5 roka o. Konečne môžem povedať,že ta fáza prežívania a čakania na jeho návrat je úplne za mnou. Som pokojnejšia, šťastnejšia. On sa hneď vrhol do práce, preňho to bolo rozhodnutie a hotovo. Máme spolu dieťa, takže sme stále v určitej interakcii. Kdežto z mojej strany to boli len organizačné veci, ale keď bola s ním dcera, kladol mi nepodstatné otázky, zdieľal fotky atď. Neskutocne sa sama zo seba teším. Áni som nevedela, že budem môcť toto napísať. Môj príspevok posledný tu, bol o Tom ako mi je ťažko, že si neviem predstaviť život ďalej atď. Už mi to kazí len on, tými nitkami. Určitým spôsobom ša k nám vracia. Či príde zo služobky, donesie dcére darček. Nepočka do druhého dňa, ale jej ho donesie večer domov. Ja viem, žeby som nemala ale cítim určitú radosť a satisfakciu. Máa čo si chcel. Už si ma úplne stratil, mňa aj našu rodinu....je tu niekto, kto to tiež mal tak dlho?

anonym_e977c9
4. feb 2026

Ešte v ten večer donesie dieťaťu darček? Však ak mu neodomkneš dvere tak nepríde.
Svojim spôsobom prispievaš k tomu aj ty.
Pri niektorých matkách by nepochodil. Darček si môže dávať aj o 2 dni.
Skôr sa zameraj na svoj nový život.

anonym_518e9c
4. feb 2026

Len si myslis, ze to nas za sebou. Ak by to bola pravda, nestvali by Ta tie "nitky"

autor
4. feb 2026
@anonym_e977c9

Ešte v ten večer donesie dieťaťu darček? Však ak mu neodomkneš dvere tak nepríde.
Svojim spôsobom prispievaš k tomu aj ty.
Pri niektorých matkách by nepochodil. Darček si môže dávať aj o 2 dni.
Skôr sa zameraj na svoj nový život.

@anonym_e977c9 no, volajú si a povie, že keď sa vráti, donesiem. Či čo,? Keď zazvoní na zvoncek, tak mám dcéru zviazať? Či ju mám postaviť do vojny medzi nami? Je to aj jeho dcéra a ak ju nevidel dlhší čas, prečo nie? Ja tam nie som pri Tom. Poda darček, pozdraví ju a ide prec.

autor
4. feb 2026
@anonym_518e9c

Len si myslis, ze to nas za sebou. Ak by to bola pravda, nestvali by Ta tie "nitky"

@anonym_518e9c tak jasné, že vlny sú a budú. Ale, takto to este nebolo nikdy. Čo sa týka môjho vnútorného sveta. Tie nitky ma nestvu. Cítim pritom neuveriteľnému radost a škodoradost.

anonym_f151ba
4. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_e977c9 no, volajú si a povie, že keď sa vráti, donesiem. Či čo,? Keď zazvoní na zvoncek, tak mám dcéru zviazať? Či ju mám postaviť do vojny medzi nami? Je to aj jeho dcéra a ak ju nevidel dlhší čas, prečo nie? Ja tam nie som pri Tom. Poda darček, pozdraví ju a ide prec.

@anonym_autor Má sa s dcérou stretávať len v súdom vyhradený čas, mimo toho nie si povinná akokoľvek s ním komunikovať - online či nebodaj sa s ním stretávať. Povinnosť stretávať sa pre rozvedenych rodičov neexistuje 😉. On uz nepatrí do tvojho života tak, ako ani ty do toho jeho. A keď už má jeden z rozvedenej dvojice svojho partnera alebo manžela, tak je jasné, že kontakt s bývalým obmedzí najviac ako je možné. Dieťa je pre mnohých len zámienka na kontakt s druhou stranou.

anonym_719846
4. feb 2026

@anonym_autor opakom lásky nie je nenávisť ( škodoradosť) ale ľahostajnosť. Ak by ti bol ľahostajný, ani by ťa nenapadlo o ňom napísať nieže jednu vetu, ani jedno slovo. Už len sekundová myslienka na neho by ťa obťažovala a za ďalšiu sekundu by si už myslela na niečo iné. 😉

autor
4. feb 2026
@anonym_719846

@anonym_autor opakom lásky nie je nenávisť ( škodoradosť) ale ľahostajnosť. Ak by ti bol ľahostajný, ani by ťa nenapadlo o ňom napísať nieže jednu vetu, ani jedno slovo. Už len sekundová myslienka na neho by ťa obťažovala a za ďalšiu sekundu by si už myslela na niečo iné. 😉

@anonym_f151ba nemáme súd..máme dohodu, ktorú dodržiavame obidvaja. Bývame 10 minút od seba. Prišiel, podal, odišiel. Tvoj koment je dosť od veci. Snazime sa konať obidvaja v záujme dieťaťa a neviest vojnu medzi sebou. Keď dcéra povie, že chce ísť pozrieť otca/alebo naopak tak proste tomu nebránime. Toto je ale úplne diskusia o niečom inom. Nie o Tom, ako sa s dieťaťom stretava. Ide o moje pocity
@anonym_719846 jo, to poznám. Ale, za mňa je to len klišé. Lebo, dosiahnuť ľahostajnosť voči človeku tohto druhu je priam nemožné. Vždy tam bude nejaká emócia.

oslo1
4. feb 2026

Suhlasim s tym, ze mimo dohodnutych hodiny u teba nema co robit. Ten Darceky je zamienka, aby skontroloval, ci ste doma, ci tam mas chlapa a podobne.
Nesuhlasila by som, any prosiel.
A tiez s tym suhlasim, ze stake v nieco dufas. Laska a nenavist, stale tam mas pocity. Ked to to Bude lahostajne, tak vtedy budes vyliecena.

bielasovicka
4. feb 2026

Koľko ma dieťa rokov, tak asi je už veľká keď už má telefón? A to tak súrne potrebuje darček, že hneď ešte večer?

muchotrafka298
5. feb 2026

Jasne mu povedz, ze sa s dcerou moze stretavat iba v case, ktory ma na to sudne vyhradeny. Lebo ty nie si opicka na gumicke, aby si skakala, ako on piska,pustala ho kedy si zmysli. Na toto doplatila moja kamaratka v minulosti, tiez bola benevolentna a chodil si k nim kedy chcel. Ju to dost po case hnevalo, lebo bol u nich v kuse nasackovany a pritom on od nej odisiel k frajerke ked dieta malo asi mesiac, lebo "mala furt place, kto to ma pocuvat" (hej, otec roka). Ona to sudne nemala osetrene, lebo si myslela, ze nepotrebuje. Potom uz potrebovala, tahala sa s nim po sudoch, lebo hento nechcel, tamto nechcel s tym nesuhlasil. Nakoniec ju to stalo kopec nervov a neskor o malu uz zaujem ani nemal, lebo mala svoje naroky a on radsej daval na frajerky a na svoje konicky.

cacianka
5. feb 2026
@muchotrafka298

Jasne mu povedz, ze sa s dcerou moze stretavat iba v case, ktory ma na to sudne vyhradeny. Lebo ty nie si opicka na gumicke, aby si skakala, ako on piska,pustala ho kedy si zmysli. Na toto doplatila moja kamaratka v minulosti, tiez bola benevolentna a chodil si k nim kedy chcel. Ju to dost po case hnevalo, lebo bol u nich v kuse nasackovany a pritom on od nej odisiel k frajerke ked dieta malo asi mesiac, lebo "mala furt place, kto to ma pocuvat" (hej, otec roka). Ona to sudne nemala osetrene, lebo si myslela, ze nepotrebuje. Potom uz potrebovala, tahala sa s nim po sudoch, lebo hento nechcel, tamto nechcel s tym nesuhlasil. Nakoniec ju to stalo kopec nervov a neskor o malu uz zaujem ani nemal, lebo mala svoje naroky a on radsej daval na frajerky a na svoje konicky.

@oslo1
@muchotrafka298
Oni nemajú súdne rozhodnutie, podľa ktorého by mohla vyžadovať striktne. A ak je dieťa väčšie, má mobil, tak mu otec často volá, aj zo sluzobky, sľúbi darček doniesť tak ho aj donesie. To si otec dohodne s dieťaťom a matka sa dozvie až po dohode,
v štýle " jupí, večer príde ocko, donesie mi darčeeeek".
No ktorá matka by tvrdo stopla " nepríde, lebo dnes nemáte súdom dohodnuté stretko" ?!
Kto by bol zrúda ? ...

muchotrafka298
5. feb 2026
@cacianka

@oslo1
@muchotrafka298
Oni nemajú súdne rozhodnutie, podľa ktorého by mohla vyžadovať striktne. A ak je dieťa väčšie, má mobil, tak mu otec často volá, aj zo sluzobky, sľúbi darček doniesť tak ho aj donesie. To si otec dohodne s dieťaťom a matka sa dozvie až po dohode,
v štýle " jupí, večer príde ocko, donesie mi darčeeeek".
No ktorá matka by tvrdo stopla " nepríde, lebo dnes nemáte súdom dohodnuté stretko" ?!
Kto by bol zrúda ? ...

@cacianka jasne, ziadna matka by to nestopla, nepojde proti vlastnemu dietatu. Skor ide o to, ze moze mat ta matka s dietatom aj vlastny program v dobe, ked nema byt s otcom a musi sa tym padom prisposobovat. Vies ako to myslim. Je dobre dat si sudom potvrdit navstevy, dovolenky, skolske prazdniny, sviatky, aby bolo jasne, kedy je dieta s kym. Vznikaju tak zbytocne hadky a nedorozumenia, ked ani jeden z rodicov neustupi, lebo sa dohodnu len medzi sebou ustne. Lebo pokial nei je dohoda, moze on prist kedykolvek.

cacianka
5. feb 2026
@muchotrafka298

@cacianka jasne, ziadna matka by to nestopla, nepojde proti vlastnemu dietatu. Skor ide o to, ze moze mat ta matka s dietatom aj vlastny program v dobe, ked nema byt s otcom a musi sa tym padom prisposobovat. Vies ako to myslim. Je dobre dat si sudom potvrdit navstevy, dovolenky, skolske prazdniny, sviatky, aby bolo jasne, kedy je dieta s kym. Vznikaju tak zbytocne hadky a nedorozumenia, ked ani jeden z rodicov neustupi, lebo sa dohodnu len medzi sebou ustne. Lebo pokial nei je dohoda, moze on prist kedykolvek.

@muchotrafka298 ja to veľmi dobre chápem, tiež odporúčam radšej súdne rozhodnutie, a v prípade veľmi dobrých vzťahov je potom ok dohodnúť nejaké zmeny, komunikovať a hľadať riešenia, kompromisy.
Autorka má však dohodu bez súdu a rieši prioritne že našla svoj pokoj, určite lepší ako predtým.

autor
5. feb 2026

Znova píšem, že tu nie je predmetom diskusie ako máme poriesene dieťa. To nám funguje veľmi dobre. Čo sa týka stretávania, čo sa týka financií. To, že jej priniesol darček z výletu nám nijak nenarušilo nás program. Boli sme doma, zazvonil, podal a bolo. Nechápem, načo taká tragédia okolo toho. Ak by sme neboli doma, nechal by ho pred dverami. Dieťa má iba 6 rokov, má telefón ale čisto iba na komunikáciu s otcom. Je zriadený skôr kvôli dcére ako.kvoli otcovi. Aby ona mala možnosť zavolať kedy chce, aby nemusela ísť cezo.mna. toto nám takto vyhovuje. Ak nastane akýkoľvek problém, budem to riešit súdne. To je chvíľka...

autor
5. feb 2026

Tu ide o mňa. Dokážem celkovom dobre rozdeliť vzťah rodič-rodic a bývalý partner. Ani som neverila, že budem vedieť takto slobodne dýchať dakedy. Čakala som, že sa ozvú skôr zeny, ktore toto reálne zažili

elviku11
5. feb 2026
@anonym_autor

Tu ide o mňa. Dokážem celkovom dobre rozdeliť vzťah rodič-rodic a bývalý partner. Ani som neverila, že budem vedieť takto slobodne dýchať dakedy. Čakala som, že sa ozvú skôr zeny, ktore toto reálne zažili

@anonym_autor Ináč je to zaujímavé, ale ja som po dlhodobom vzťahu pocítila tiež po 1,5 roku, že už mi je to jedno a že ho nechcem. Také veci proste trvajú vyše roka, kým sa z toho človek dostane... Čiže gratulujem - najhoršiu fázu máš za sebou 🙂

muchotrafka298
5. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor v uvodom prispevku pises, ze Ti to narusa nejaky "nitkami". Ale on bude stale v tvojom zivote pritomny ako otec tvojho dietata. Takze ty sa musis v prvom rade od neho odstrihnut ako od partnera. Nie ste spolu, kazdy ma svoj zivot. Ty budes definitivne za vodou vtedy, ked Ti on bude ako partner lahostajny, nech si robi co chce a s kym chce. ZE minulost budes mat vyriesenu. Lebo ty ho budes proste stretavat ako otca, kym bude mat zaujem (lebo sa moze stat, ze si zalozi novu rodinu, bude mat dalsie dieta alebo deti a uz toho casu na vase spolocne dieta tolko mat nebude).

autor
5. feb 2026
@elviku11

@anonym_autor Ináč je to zaujímavé, ale ja som po dlhodobom vzťahu pocítila tiež po 1,5 roku, že už mi je to jedno a že ho nechcem. Také veci proste trvajú vyše roka, kým sa z toho človek dostane... Čiže gratulujem - najhoršiu fázu máš za sebou 🙂

@muchotrafka298 áno, lebo robí veci, ktoré nemusí. Ten darček bol príklad. Že sa vracia k nám. Že vôbec nemusel prísť ten večer, mohol to vyriešiť na ďalšii deň. Áno, narúša/narusalo mi to odpojenie sa. Teraz je to čistá škodoradost, keď sa vráti späť domov a nikto ho tam nečaká....
@elviku11 tak. Ani ja ho už nechcem spať. Je mi samej zo seba smiešne, aka som bola zúfalá z toho, že nedokážem bez neho žiť. Cítim sa skvelo, schudla som, športujem. Proste som.nikdy neverila, že dôjdem do tohto bodu