Rozchod po 5 rokoch

saon
17. nov 2021

Dobrý deň, neviem čo mám robiť. S priateľkou sme sa spoznali už ako pubertaci, zamilovali sme sa do seba a bola to ozajstná láska, bola moja prvá a ja jej tiež, prežili sme si spolu tak nádherne chvíľky plne radosti, romantiky a veci ktoré už nikdy s inou ani nezažijem. Vzťah trval 5 rokov… posledný rok sa mi stalo nešťastie v rodine, moje city ku nej trosku ochladli, nedokázal som sa cez to preniesť … ale k veci … posledný rok bol len také spolunažívanie, trávili sme spolu každý deň, chodili do kina, proste žili sme normálny spoločný život, lenže stalo sa to, že priateľka mi strašne hovorila ako moc ma miluje, ako veľmi jej na mne záleží, napísal jej jeden chalan ja som o tom nevedel, odvtedy akoby sa jej city ku mne úplne vyparili, povedala mi že teraz spolu nebudeme , že ma toho veľa, proste nezáujem absolútny, potom že je koniec… nevedel som čo mám robiť, strašne ju milujem … nevedel som sa cez to preniesť, pýtal som sa či je v tom niekto, povedala mi že nie, že mi hovorí pravdu … že si nemám namýšľať sprostosti … ale prišiel som na to sám že mi po celú dobu klamala, bol v tom iný…. 3 dni po tom ako si písali tak s ním bola vonku a už sa bozkávali :/ … potom mi napísala že si da pauzu … ranilo ma to, ten hnev a sklamanie … proste som jej to povedal, nezáujem akoby sa nič nestalo, bolo jej to jedno … proste úplný iný človek, nespoznávam ju … dosť sa trápim, neviem sa cez to vôbec preniesť, nemám nikoho , mal som len ju … nič ma nebaví, všetko mi ju pripomína, je mi z toho celé zle … neviem čo mám robiť. Neviem si predstaviť byť bez nej, tak nádherne chvíle a 5 rokov zahodených za hlavu. Neviem ako ďalej, myslite si že len tak prestane na mna mysliet? Že len tak dokáže fungovať v inom vzťahu a milovať ho? Že absolútne nebude ani spomínať? Príde mi to celé divné …je hrozne že si išla len tak užiť a ja som jej bol ukradnutý, ide o to že ju stále moc milujem, neviem či by som jej dokázal vôbec odpustiť, ale nemyslím si že by vôbec o to bojovala, prešli 3 týždne a ani sa mi sama od seba neozvala, pýtal som sa jej či ho miluje, povedala že nie, či ku nemu niečo cíti, že nie … pýtam sa jej či ma stále miluje , povedala že nevie … že nevie čo cíti , že nevie čo chce… som z toho mimo.

jana_eyre_2
17. nov 2021

Tak rozchod po vážnom vzťahu boli.. vždy boli jedného z dvojice viac.. bohužiaľ asi cosi spravilo aj to ochladnutie z tvojej strany o ktorom píšeš.. vzťahy sa rozpadávajú, boli to.. či jej chýbaš alebo nie,, nerieš v ničom ti to nepomôže, len si jatris rany.. skús sa zamerať na seba, svoje záujmy, skús chvíľu žiť osamote, spoznávaj sám seba čo máš rád a čo hľadáš.. viem že to je ťažké.. ale nejaká "tá pravá" raz príde a budeš opat šťastny.. taký je život.. zle verzus dobre obdobie.. držím palce..

allie458
17. nov 2021

Byt tebou prijmem fakt ze si vybrala iny zivot a nie s tebou. Urcite na teba nezabudne ale nie kazdy v nasom zivote tam aj naveky zostane. Ja by som sa zamerala na seba, si mlady a mozno casom uvidis ze potrebujes nieco ine od vztahu, neprejde to hned mozno to bude trvat aj rok ale mozes ten cas vyuzit aby si robil veci ktore si predtym nemohol, nejake hobby, skusat nieco nove chodit cvicit, ucit sa nove veci, vycestovat atd. Bude to boliet ale mozes z toho vyjst silny a skuseny. Mrzi ma to ze ti bolo ublizene ale ja by som sa uz k nej nevratila a snazila by som sa ist dalej. Vela krat sa stane ze ako si vsimne ze sa ti dari a ides si svoje bude ta kontaktovat a hrat na tieto nostalgicke strunky ale z mojej skusenosti je lepsie ist si po svojom. Velmi drzim palce, rozchody su hrozne.

saon
autor
17. nov 2021

@jana_eyre_2 tak jediné čo mi zostava je sa s tým naučiť žiť, žiť sám … a venovať a nájsť sám seba , aby som mohol opäť niekoho milovať , lenže už nebudem milovať tak ako ju … to ma na tom najviac bolí … proste každý deň sme boli spolu, nemala nikoho iného , ani ja … proste boli sme pri sebe, všetko sme si hovorili a len tak zo dňa na deň na mňa zabudne a ide si za iným, nechápem ju ..

saon
autor
17. nov 2021

@allie458 bojoval som o ňu , ale nemá záujem.. viem že nechať ju ísť bude najlepšie rozhodnutie, len ma mrzí že som jej dal všetko, lásku, pocit bezpečia, domova.. nikdy by som jej neublížil, chránil som si ju. Bola mojim všetkým, za 5 rokov sme sa ani raz nerozišli, ani som necítil že by som mal o ňu prist. Vždy keď ma potrebovala, bol som pri nej. Proste … dosť ma to mrzí ako sa zachovala.

saon
autor
17. nov 2021

A bojím sa že pôjdem ďalej, dostanem sa z toho… a nakoniec sa mi ozve, nakoniec spadnem znovu do toho…

roja01
17. nov 2021

@saon toto pred cca 4 rokami prezival moj synovec. Dlho o tu svoju bojoval. Hovoril jej, ze ju lubi. Bola neoblomna. Dnes je ona zo svojho vztahu rozcarovana. Synovec je stastne zenaty, ma maleho syna a ked som sa ho opytala ci by ju este chcel, odpovedal, ze rozhodne nie.

saon
autor
17. nov 2021

@roja01 neviete náhodou ako sa mu podarilo z toho dostať? Pretože neviem si predstaviť randiť s inou, keď ju stále milujem. Nedokážem mysliet, nič ma nebaví :/ stále dúfam že sa mi ozve.. že budem cítiť že o mňa trošku bojuje.

romanapb
17. nov 2021

@saon "myslite si že len tak prestane na mna mysliet? Že len tak dokáže fungovať v inom vzťahu a milovať ho? Že absolútne nebude ani spomínať?" ....odpoveď na otázku - áno, tak to niekedy v živote je...nepises koľko máte rokov,ale v mladom veku a prvých vzťahoch sa to proste stáva

saon
autor
17. nov 2021

@romanapb 19, ja 22 ….

ikissedagirl
17. nov 2021

@saon tak po prve: mal si len ju??? nema si aj seba? nikdy sa nevzdavaj sam seba, v prospech ineho cloveka. tvoj zivot je tvoj a nie niekoho ineho. partnerstvo nie je dovod zanedbat seba.
po druhe: 5 rokov spolu ber ako 5 rokov spomienok, skusenosti. to, ze vztah sa ukoncil, nevymaze tie roky. nie su to zahodene roky.
po tretie: nezabudne nikdy. cely zivot bude tiez spominat a porovnavat kazdeho s tebou. v dobrom, aj v zlom. a ty asi tiez 🙂
po stvrte: niekedy sa musi nieco rozbit, aby mohlo prist nieco krajsie. ukoncenie jedneho vztahu nie je koniec sveta, hoci teraz to tak vidis. bojuj! jedno zivotne zakopnutie ta predsa nepolozi 🙂 ziskavas skusenost, vdaka ktorej budes mat viac sily do buducna.
drz sa! a mozno skus prijat nejaku zivotnu vyzvu, alebo sa venuj niecomu, co si doteraz zanedbavat kvoli vztahu. mozno si tuzil niekam cestovat, ale priatelka nie. mozno nejaky adrenalinovy zazitok, kurz malovania, alebo fitness.

kitycat
17. nov 2021

Ako to tak citam tak chvilu si bol chladny ty a potom ona... A poviem ti iba tolko, ze klin sa klinom vybija... Pride dalsia a potom mozno este jedna, ta prava

tumira
17. nov 2021

ono ked sa nieco taketo stane, tak to je chyba na oboch stranach, podla mna nik nie je bez viny. Ono je ti to luto, boli to, ale mozno casom prides na to, ze to bolo to najlepsie, co sa ti mohlo stat.

saon
autor
17. nov 2021

Určite je chyba v oboch, to nehovorím… len sa absolútne ani nerozprávala, čo ju trápi vo vzťahu, proste všetko vyzeralo dobre , išla na výšku a tam si niekoho našla … všetko, zrazu ma vymenila a absolútne ju to nemrzi :/

saon
autor
17. nov 2021

Ďakujem veľmi pekne za rady, pokúsim sa na ňu nemyslieť a venovať sa svojim veciam, aj keď sa to bude dať ťažko ale pokúsim sa o to, dúfam že čas všetko zahojí, určite ani nechcem hľadať nejaký nový vzťah, keď moje srdce patrí jej… snáď sa dokážem znovu zamilovať do inej a dať jej všetko :/

jana_eyre_2
17. nov 2021

@saon jasne že to prebolí a príde iná žena ktorá bude o 100x lepšia pre teba.. myslím že väčšina ľudí si takýmto sklamaním prejde.. tiež som to zažila a dnes viem, že nebolo nič lepšie ako rozchod s ním.. hoci sme sa vtedy ľúbili, neboli sme pre seba vhodni, to viem ale až s odstupom času.. keby sme sa nerozišli nesedela by som tu teraz vedľa môjho super manžela a hore by nekaslali naše tri deti.. 😊 držím palce..

maco21
17. nov 2021

Ahoj, zažil som podobnú situáciu. Pred 1,5 rokom sa so mnou rozišla po 5 ročnom vzťahu.
Ak ti môžem poradiť, zabudni na ňu a sústreď sa na seba. Najlepšie ak to podchytíš už na začiatku.
Ja som sa snažil, bojoval, trápil sa ale druhej strane to bolo jednoducho povedané jedno. Akákoľvek snaha bola zbytočná. Keď druhá strana už nechce nepohneš s tým, len klesneš v jej očiach ešte viac.
Ja som 1,5 roka od rozchodu a stále nie som vôbec v pohode. Je to ako začarovaný kruh, čím dlhšie to budeš v sebe živiť tým to bude ťažšie a ťažšie.

darinks01
18. nov 2021

No po takejto dlhej dobe sa rozísť je riadny zaberák na psychiku človeka a dúfam, že sa z toho čím skôr dostaneš. I keď sama viem aké to je. Keď niekoho miluješ a po rokoch, keď si myslíš, že je všetko ok príde rozchod.

saon
autor
18. nov 2021

@darinks01 najhoršie že je z toho istého malého mesta ako ja, všade kam idem ju vidím, cítim … a čo i len malá predstava , to do dávala mne , dáva už inému ma zabíja .. snažím sa na ňu ale nejde to, kiež by som to mohol nejako zachrániť, ešte sme sa dali v takomto zimnom obdobi dokopy… všetko mi ju bude pripomínať, tie začiatky a prechádzky, bude to veľmi ťažké

saon
autor
18. nov 2021

@maco21 ozvala sa ti aspoň za ten čas, alebo ste chodili aspon von? Neviem čo si mám o tom mysliet, keď si píše a trávi s iným čas. Či ju to raz prejde a ozve sa. Tiež neviem ako sa z toho dostanem, no vidím to na dlhšiu trať … našiel si si už niekoho? Dokázal si niekoho iného milovať?

bobo2433
18. nov 2021

@saon somnou sa rozišiel môj ex priateľ po 6rokoch...tiež všetko krásne a.zrazu z.nicojo nič prišiel zlom ,že je koniec... Zistila som že so písal s inými babami , pokec ,chodil obzerať moje kolegyne do práce vypisoval im ... Ťažko som to znášala ,len plakala a plakala ...všetci boli s rozchodu zronenní jeho aj moja rodina ... Iba on bol v pohode ...tiež sa na druhý deň po rozchode stretával a inými ak nie už aj počas nášho vzťahu ....ale proste ja som bola hotová a zrela na prášky a on si užíval akoby nič ...ja som bola tá ktorú rozchod bolel ....tým že som ho pozorovala na pokeci a FB som.si to len zhoršovala.proste život ide ďalej ,nestal o mňa ,trápila som sa ale vyrovnala som sa s tým .. a teraz som ja ťa ktorej je lepšie ,je spokojná vo vzťahu ,mám vlastnú rodinu ,dom ,milujúceho muža narozdiel od neho ....proste aj keď teraz to vidíš čierne ,kašli nato chce to čas ...uvidíš že potom to bude dobre ,len hlavu hore 💪

saon
autor
18. nov 2021

@bobo2433 ono sa podľa mna vždy tá minca otočí na druhu stranu, ako karma 🙂 že proste to čo urobila ona mne, jej bude možno robiť niekto iný a potom to možno všetko pochopí, pretože si prejde tým istým čo ja 🙂 človek ide ďalej no nič mi už nezostáva, ako sa cez to postupne prebojovať, viem že raz nájdem znovu niekoho kto ma bude milovať a ja mu to budem opätovať, verim v to.

h2
18. nov 2021

@ikissedagirl 🤦🏻‍♀️ "Mal som len ju" je myslené tak, že nemal okrem nej žiadnu inú ženu. Nie, že sa "vzdal sám seba".
@saon Je mi ľúto, čo prežívaš, ale rozchod je niečo, čo za život zažije absolútna väčšina ľudí. Teraz to bolí, lebo je to čerstvé. A na prvý vzťah ste boli spolu dosť dlho. Ešte to nejaký čas potrvá, ale uvidíš, že bude zase dobre. Hlavne dostaň z hlavy myšlienku, že také nádherné chvíle, ako s ňou, už nikdy so žiadnou inou nezaziješ. Zažiješ. Aj krajšie.

saon
autor
18. nov 2021

@h2 najhoršie je to, že znovu spoznávať druhého človeka, jeho rodinu, známych. Brali ma už ako rodinu, tiež ju nikto nechápe, že čo sa stalo, ani sa s nimi nechce o tom porozprávať. Ani neviem či vôbec chcem nejaký vzťah najbližie 2-3 roky … ale čo mi príde do cesty, to príde. Len sa bojím že sa mi objaví po pol roku alebo roku pred očami, a jednoducho nezabudnem ale znovu do toho spadnem :/

maco21
18. nov 2021

@saon nie nenašiel, myslím na ňu každý deň a nie som schopný na inú pomyslieť ani po 1,5 roku, tak snáď dopadneš lepšie 🙂
Áno, raz za čas sa mi ozve, ale to je tak všetko...žije svoj život bezo mňa.

saon
autor
18. nov 2021

@maco21 toho sa presne bojím :/ že nedokážem po takom case milovať inú , ale stále ju , city Neoklameš, človek bude porovnávať a z toho mám najväčší strach … neskúšal si to teraz dať nejako dokopy?

medulienka81
18. nov 2021

@saon ako sa hovorí pro jedno kvítí slunce nesvítí.. Ty nevieš kto ďalší príde do tvojho života. Zapamätaj si, že v živote sa nedeje nič len tak..

saon
autor
20. nov 2021

Nedokážem fungovať, nedokážem spavat, jesť… ničí ma to.

katkati
20. nov 2021

@saon Prejde to, ale možno té potrvá aj pár rokov. Potom sa budeš diviť, prečo si to až tak intenzívne prežíval a neužíval si život tak, ako ona.

saon
autor
21. nov 2021

@katkati to áno, čas to zahojí, človek aj keď funguje deň normálne, snaží sa nemyslieť … príde noc kedy sa mi o nej sníva, všetky tie pocity mám znovu v sebe..

renat04
21. nov 2021

@saon ale to je normalne s tym sa budes musiet len popasovat a neboj casom si uvedomis, ze to bolo dobre riesenie. najdes si niekoho noveho a na toto uplne zabudnes. len to chce cas