Je prírastok ďalšieho dieťaťa dôvodom na zníženie výživného?
Ahoj, coskoro sa mi narodí ďalšie babo. Na to z predchadzajuceho vzťahu platím dosť vysoké výživné. Je prirastok dalsieho dietata dovod na znizenie vyzivného. Od posledného rozhodnutia zarabam zhruba o 200e menej ako predtym a tiez som sa ozenil a prideme tiez o manzelkyn prijem lebo pojde na matersku. Dakujem za odpovede. A poprosim aby ste sa zdrzali moralizovania, najlepsie keby mi odpovedal niekto kto ma aj vlastnú skusenost. Dakujem
@vejula ale prosim ta, tie vydavky su tam stale, aj nasa nas stala kopu penazi, ci ako babo alebo skolkarka ci teraz skolacka. Ty to mozes vnimat, ze babo nic nestoji, ja tvrdim, ze stoji a stoji vela. A veci, co su pre teba zbytocnost, su pre mnohych nutnost. Nevidis do rodin a kazde babo je ine. Ak si kojila, tak si nepotrebovala taku vybavu aku som potrebovala ja. Aj flasky a cumle na flase nieco stoja. Sterilizovat ich musis. A mnoho inych veci. A co sa tyka monitoru dychu, som rada, ze to vymysleli, aspon som mohla v klude zavriet v noci oci. Nuz, neporovnavaj neporovnatelne.
@stastnablcha som si to neskoro uvedomil :D ale aspon sa pobavim na niektrých hlupostiach,co tu posplietaju, naozaj mysliet si ze stale je zavedene pravo prvorodeneho ako v stredoveku....
@adam122 to ani nie. Ale par tychto dievcat pocita kazdu korunu aby ich detom nic nechybalo a to ze autor opatovne zaseje pre ne znamena ze budu musiet pocitat omnoho viac. Vy chlapi to mate fajn. Par stovak z vas dokonalych otcov nerobi
To matka sa uci pere zehli fuka bolacky a robi cely servis. Nieje fer ze financne sa deli starostlivost na polku ale v tomto su zeny same.. tak sa nediv za reakcie. Tvoja otazka bola ci mas pravo znizit vyzivne. To mas. Aj dalsie deti potrebuju servis. Len moze vyvolat vasne ktore su z ublizenia..
Ano je to dovod na znizenie. Manzelovi znizili bez 5eur o rovnu polovicu. Znizili mu,lebo ma dve nove vyzivovacie povinnosti. Mna ako manzelku a nase dieta. Pojednavanie bolo po nasej svadbe a po narodeni nasho dietatka. V rozsudku je pisane,ze odo dna nasej svadby sa vyzivne znizuje na sumu xy a to som este nebola ani na rodicovskej ale skratka som malqa nizsi prijem ako moj manzel a manzelia musia zit na rovnakej zivotnej urovni. a dalej je v rozsudku pisane odo dna narodenia nasho dietatka sa suma znizuje o dalsich xy eur. Vznikol preplatok za cele obdobie do pojednavania. Ale kedze to bolo vyzivne na malolete dieta, tak sme ho ani neziadali,lebo sa berie ako spotrebovane. Znizenie platu vtedy nemal, tak sme to nepouzili. Ale ty to uved a mozno znizia aj o viac ako polovicu. Nam znizili o polovicu cca, lebo manzelovo nemanzelske dieta ma zvysene vydavky,kvoli tomu, ze ma diagnozy a matka s dietatom zila sama. Ak vsak v tvojom pripade vies dokazat, ze zije s niekym,byva, tak to pouzi a jeho prijem sa tiez bude brat do uvahy, takisto majetky,byt,rom,auto atd..a ak este aj pracuje a nie je na rodicovskej, tak to vsetko hra v prospech teba. Drzim palce, ved deti musia zit na rovnakej zivotnej urovni a takisto manzelka ma na to pravo,sobasny list teda nie je len papier 😉 pekny den
@adam122 neviem , akym pravom Ty tu urcujes, kto tu moze a nemize pisat a reagovat. Prides sem provokovat a ked nedostanes odpoved, aka by sa Ti pacila, tak sa len zbytocne navazas a urazas tie,ktore maju iny nazor ako ty.
@adam122 prodim? Ta ja sa ta zastavam a podporujem a ty sa mi odvdacis urazkami. To si naozaj prepiskol. Ale aspon si sa ukazal v pravom svetle. Nech uz napises cokolvek, nemyslim si, ze toto tvoje vyjadrovanie este odcinis. A na tvoju adresu poviem len tolko, ze kym som pisala, co sa ti pacilo a vyhovovalo, tak to bolo fajn, akonahle som zabrdla do niecoho, co nechces, tak ma ides urazat. Hmmm, reakcia hodna inteligenta...
@petra3312 ja som pisal ludom ktorí maju osobnu skusenost a nie zenskym ktore nemaju co na robote len vytahovat informacie o zivote cudzich ludi, jasne som aj napisal ze sa maju vyjadrit tí ktorí maju osobnu skusenost a nie ty ktorí chcu moralizovat , pokial pises jajuska k teme tak pis ,ale to aky mam ja osobny zivot, preco som sa rozisiel so zenou tak potom ta je naozaj hovno a ked to nevies prijat je to tvoj problem, a je mi fuk ze coho sa ty zastavas ja ti pisem pravdu a ked sa ti zda ostra a kruta a pre tvoje uska neznesitelna tak je to zas a len tvoj problem. A mimochodom dievcence piste k teme a nespravajte sa jak sudkyne, ak mate osobnu skusenost tak ju napiste a ak nie tak si zalozte vlastnu temu s nazvom podme pichat do vsetkeho ziveho a tam si piste o com chcete a sudte kto aky je dakujem
@adam122 ...na to, čo sa pýtaš sa nedá jednoducho odpovedať....ja mám dosť svojich skúseností, a aj takých pri ktorých som radila svojim kamarátkam a známym. Žiadna z nás nepozná kompletnú situáciu ,za ktorej bolo výživné určené, a tým nemyslím len tvoj dokladovaný príjem....
Ak podáš žiadosť o zníženie bude sa posudzovať opätovne všetko, nie len že dokladovaný príjem- dve deti a manželka......ale aj príjem manželky za posledný rok, nehnuteľnosti, autá, úspory ale aj pôžičky, hypo, výdavky atd..
A darmo sa hneváš , ale posudzuje sa aj to , ako sa o dieťa staráš......čiže ak si napr prvé dieťa vôbec neberieš, ani napr na prázdniny,
tak sa to zohľadňuje vo výške výživného
napríklad môj ex mal určené výživné na deti , ktoré v sumárnej výške bolo vyššie , ako jeho zdokladovaný príjem
@adam122 ja osobnu skusenost mam, pracovnu, tak Ti pisem, ze v kazdom konkretnom pripade zalezi od konkretnych okolnosti. Skusenosti zo zivota su Ti na nic, lebo to, ze Ti niekto napise, ze v jeho pripade k zvyseniu, znizeniu dolso, neznamena, ze sa to stane u Teba. Ked Ta niektore otazky irituju, da sa slusne odpisat, ze o tom pisat nechces a nie "po tom je ta hovno". Na pojednavaniach, v navrhoch a podaniach na sud sa Ti slusnost zide, to mi ver. Ziaden sudca s Tebou kravy nepasol.
@petra3312 moje jemne uska su z toho uplne mimo😃 nuz, mam skusenosti pracovne, kym som zacala robit v skolstve robila som na socialnom odbore. A tieto jeho prejavy mu pomozu akurat tak figu borovu😃😃😃 ale ved on na to pride. A zrejme som pichla do osieho hniezda, ked tak vypenil.
@adam122 mily adam, takych ako ty som videla na socialnom oddeleni cele kopy, s takymto pristupom si pomohli akurat tak figu borovu, a ano, otazka bola k veci, pretoze to ako sa staras o svoje dieta sa bude pytat sudca prve, a ked mu odpovies takto, tak sa mozes ist past, akurat ho postves proti sebe ..... a potom neplac, lebo pokora je nutnost, ty chces znizit, tvoja byvala bude chcoet zvysit, kto urobi lepsi dojem, vyhra.
@adam122 sa tesim, ze som zaposobila, ty si hlavne ujasni, co chces, lebo ak vybehnes na sudcu, ze teba zaujima len to druhe babo a budes takyto protivny, dostanes poriadkovu pokutu a spokojne pojdes domov......mimochodom uvedomujes si, ze tvoje prve dieta je stale dedicom aj tohto bytu , ktory momentalne si kupil? A vies o tom, ze ak pojdes na dovolenku s jednym, si povinny zabecpecit dovolenku aj druhemu? A vela inych veci?
@adam122 dieta sa neda vydedi, kym nenastanu mimoriadne okolnosti, to viem z vlastnych skusenosti z rodiny, ako to bolo. Donuti ta jednoducho, poda navrh na zvysenie a bude poukazovat na tvoje dovolenky. Ej, ale ja uz presne tusim, o co tu ide. No asi takto, nech to dopadne v prospech ukrivdenej strany. Nech vyhra teda ten, ktory si zasluzi, aby sa mu polepsilo.
@jajka257 Ja platim vyzivne 400e to je skoro polovica mojho platu, byvala sedi doma na riti lebo robit nemusi , ostal jej byt na ktory ma mesacne naklady 100e , nema ziadnu hypoteku , a este by malo dieta o ktore sa ani nemozem starat lebo byvalu by porazilo keby sa ho moja manzelka co i len dotkla a ani si nevie nikto tu predstavit co robila a ako to dieta zneuzivala aby dosiahla svoje a vydierala ma , tak to dieta co som pre neho dojna krava to ma este nieco dedit . Ja tu budem s manzelkou 30 rokov platit hypoteku a odtrhovat si od huby aby to zdedil niekto iny? Si myslis ze som taky sprosty a byt je pisany na mna ??? Nie nebude dedit nik iny ,len nase spolocne dieta a neviem preco to tu vytahujes a co to ma spolocne s vyzivnym? Ja som sa na dedenie nepytal to mam vyriesene a mam to vyriesene s pravnikom ako to obist aby to bolo tak ako to ja chcem. A nech sa ti crta otecko aky chce, nik do toho nevid a vie len odsudzovat ,ale nik ani len netusi ako sa dokaze chovat ohrdnuta zena a na ake spinavosti vie zneuzit vlastne decko len aby dosiahla svoje! A ano ked sa ma sudca spytat ako sa staram tak mu ukazem sms od byvalej a email a komunikaciu a obvinenia a udania ktorymi sme si presli aj s manzelkou ked sme po dieta chodili a snazili sa s nim travit cas. Dovidenia
@adam122 no a toto si mal povedat hned a bez urazok a injektiv. Krucispagat aj s chlapom. V takomto pripade je to ine, kolega to mal presne ako hovoris ty, tiez byvalka by z neho aj gate stiahla. Vydokladoval, ze zena nerobi a poukazal pravnik aj prieky, ktore robila zena a ine okolnosti. Este si poloz jednu otazku, a to, ci by ste boli ochotni sa s novou manzelkou pripadne starat o dieta z prveho manzelstva, alebo nie. Lebo to je velmi dobry argument, ze ste ochotni si vziat do starostlivosti . V podstate to prve dieta je chudatko a ty mas mozno sancu mu pomoct takymto sposobom.

Ano mas pravo. Len polozit taku otazku do dievcenskeho kolektivu kde polka bab je prijimatelom alimentov nieje rozumne;)