icon

Manžel sa začal pred rozvodom zvláštne správať

Dnes o 10:28

S manželom dlhodobo nežijeme spolu. Rozvod bol pre nás len papierom, tak sme to odkladali, ale už nastal ten čas a podávame žiadosť. On sa posledné mesiace začal správať ináč. Začal si bravat deti, kupuje im hračky, ku mne je celkom milý (nie ako pes) , dokonca mi kúpil maličkosť na Vianoce. Rozvod určite chceme obaja . Ale príde mi to z jeho strany taká hra, teraz pred súdom, aby vyzeral za dobrého a ja neviem ako sa k tomu postaviť...

terezka1947
Dnes o 10:29

@anonym_autor ....my ho nepozname,ani vaše problémy. Musíš vedieť ty🤷

arek00
Dnes o 10:30

@anonym_autor niekedy si clovek uvedomi, co moze stratit. Nikdy nie je neskoro na zmenu, opravu. Nevykresluj ho v zlom...co bolo sa nevrati. Zalezi co je dnes. Ak je k detom mily a k tebe tiez...buc rada.

anonym_d7078f
Dnes o 10:38

Mne by to asi bolo jedno, že chce vyzerať dobre pres súdom, veď nech vyzerá dobre, ale na rozvode to nič nemení. Pri našom rozvode som ja vyšla ako krava, ale už mi to bolo jedno, len nech to skončí. Hlavne, aby na pojednávaní nepovedal, že sa nechce rozvádzať.

autor
Dnes o 10:38
@arek00

@anonym_autor niekedy si clovek uvedomi, co moze stratit. Nikdy nie je neskoro na zmenu, opravu. Nevykresluj ho v zlom...co bolo sa nevrati. Zalezi co je dnes. Ak je k detom mily a k tebe tiez...buc rada.

@arek00 poznám ho dobre , manipulátor, nacista, takí ľudia sa nemenia

sissy27
Dnes o 10:41

@anonym_autor ved ale na sude to nikoho zaujimat nebude, nie sme v americkom filme, nehrame sa na to dobreho a zleho a kto z toho vytrieska viac. Nezijete spolu, rozvod chcete obaja, vybavene. Takze sa nepotrebujes k tomu ani nijako stavat.

terezka1947
Dnes o 10:46
@sissy27

@anonym_autor ved ale na sude to nikoho zaujimat nebude, nie sme v americkom filme, nehrame sa na to dobreho a zleho a kto z toho vytrieska viac. Nezijete spolu, rozvod chcete obaja, vybavene. Takze sa nepotrebujes k tomu ani nijako stavat.

@sissy27 presne tak....či si si nie istá rozvodom ty@anonym?kvôli čomu vlastne riešiš zmenu správania,resp.sa nad ňou pozastavujes?

autor
Dnes o 11:02
@terezka1947

@sissy27 presne tak....či si si nie istá rozvodom ty@anonym?kvôli čomu vlastne riešiš zmenu správania,resp.sa nad ňou pozastavujes?

@terezka1947 ja som si istá , skôr má znepokojuje to, že bude chcieť deti do svojej starostlivosti, alebo nejako sa mi bude chcieť vypomstiť cez deti ... Tým , že teraz im kupuje čo si pipnu, ja som tá zlá a on dobrý

lienka.7
Dnes o 11:07
@anonym_autor

@anonym_autor poznáš ho, tak neviem co sa cudujes. Chce na rozvode vyzerať ako super tato? Kvôli niečomu to bude, tak sa maj na pozore.
Kamoška zažila niečo podobné a potom len pozerala ako puk, akú chuderu, pomaly alkoholicku z nej urobil (lebo raz keď došiel po deti, mala tam kamosku a dali si vino, tak hneď fotky ako každý večer stiahne fľašu červeného).

ibatanecnica
Dnes o 11:23
@anonym_autor

@anonym_autor tak potom si si ofpovedala. O nieco mu ide.

anonym_c4b774
Dnes o 11:25

@anonym_autor sud uplne nezaujima, ako sa sprava teraz posledny tyzden, ale co viedlo k rozpadu manzelstva a preco manzelstvo neplni svoju zakladnu funkciu.. dlhodobo spolu nezijete, dufam teda ze ani intimne nie... nic viac sud zaujimat nebude

slovakboy
Dnes o 11:37

@anonym_autor pre narcistu je jeho verejný obraz veľmi dôležitý a musí ho kontrolovať. Súd nebude zaujímať ako skvelo sa správa, ale aká je stabilita rodiny. Nespominaj že je narcista. Súd toto nezaujíma je to psychologická nálepka a ak nemáš papier od znalca právnicky je to irelevantné. Buď pokojná a nenechaj sa vytočiť - emôcie. Buď vecná a nereaguj na očierňovanie. Povedz že vzťah dlhodobo nefungoval. Súd nehľadá vinníka ani krajšieho rodiča ale záujem detí. Také rozpravky o tom aká si labilná alebo, že sa nevieš postarať o deti počúvajú neustále. To je toniste ako keď mu ty povieš narcista. Súdu hovor ne o ňom ale nájdi si tretiu osobu: vzťah. Komunikáciu. Napríklad: vžtah dlhodobo nefungoval, komunikácia je nefunkčná, rozdiely sú neprekonateľné. Keď sa spýtajú na konkrétne príklady tak si priprav max 2-3. Napríklad, dohoda neplatila. Nejaký príklad si nájdi a vyhni sa slovám očierňovania a nálepkovania. Hovor fakty a popisuj danú situáciu. Komunikácia bola nepravidelná, bez spätnej väzby a často bez dodržiavania dohôd Alebo Na moje správy ohľadom detí často neprichádzala odpoveď, alebo prišla s veľkým oneskorením. Neobhajuj sa. Nerozpravaj príbehy v časovom slede. Nehovor - on vždy, on nikdy.

anonym_5d3a9b
Dnes o 11:45

@anonym_autor začni od seba prosím….. či on sám bol ženatý?

deti95060810
Dnes o 14:25

skôr si myslím že ti len hrá na city. kvôli všetkému - deťom ,majetku, statusu.
uvidíš po rozvode čo bude - kľudne sa zas môže zmeniť na hovädo.

unicornlady
Dnes o 15:05

Možno chce, aby si toho pri rozvode veľa nepýtala.