icon

Prečo dostávajú ženy automaticky deti po rozvode?

29. aug 2020

Nechápem prečo deti dostávajú automaticky ženy/matky.
😤😤😤

Strana
z5
amelia000
29. aug 2020

Nezverili ti dieta po rozvode?

autor
29. aug 2020

@amelia000 jasné že nie.

bajka16
29. aug 2020

A prečo nie? Ak je matka normálna a riadne sa stará prečo nie? Obidvaja ste rodičia ale predsa maminka je maminka takže automaticky idú deti jej

sabush000
29. aug 2020

Lebo matka bola tehotná, matka rodila, matka kojila, matka bola hore každú noc, matka je s dietatom 24h ... preto 😉 neskutočné nervy mám keď mi niekto povie že obidvaja rodičia majú rovnake práva na dieta. Podľa zákona ano ale kym matka nie je alkoholička feťačka atď dieta patrí k matke.

ckatka
29. aug 2020

Nuž...lebo...tak je to v prírode.zariadene.
Samec loví, samica rodí, koji, stara sa o mladé.

Je naozaj len málo chlapov, ktorí zvládnu plnohodnotnú starostlivosť o dieťa ÚPLNE sami. Proste nemajú tie inštinkty, ktoré im povedia, že teraz treba dieťa lepšie obliecť, alebo v noci k nemu vstať lebo sa mu zvýšila teplota. To majú holt len matky.
Zároveň chlapi majú obvykle inú prácu a nikto im nebude tolerovať neskoršie príchody a skoršie odchody kvôli škôlke....OCEERKY a podobne blbiny, lebo veď deti každý chvíľu dačo majú...skrateny úväzok je ťažké scifi...no proste tak.

Ja som tiež toho názoru, že otec je rovnako plnohodnotný rodič ako matka...A v rodine treba oboch. A v prípade rozvodu sa treba dohodnúť ako ľudia, pretože aj to dieta ten rozvod vníma...A pokiaľ sa viete dohodnúť ako ľudia, dávate dieťaťu dobrú školu do budúcna.

Pokiaľ nie je matka zavislacka resp nerobí dieťaťu zle...A dokáže sa on postarať....nie je žiadny dôvod aby jej ho nejaký súd vzal. Vynosila ho a porodila. Pokiaľ sa stará, dieťa má byť podľa mňa u nej a mat tam zázemie. A s otcom kontakt tak aby to obom vyhovovalo.

Moj muž napríklad bol rok na materskej. Zvládol to, ale mal navarené, dieťa malo pripravené čisté veci a on sa vlastne cely deň len hral s dieťaťom a chodil s ním po pieskoviskach...A občas naložil práčku alebo umývačku. A.mna po príchode z prace čakala druhá smena. Takže keby sa mal starať o mňa aj o domácnosť...vydržal by možno týždeň...😂🤦‍♀️ a to je jeden z tých šikovnejších.

Takisto známy co mu pri pôrode umrela žena...s bábätkom to zvládol ale pomáhali mu minimálne 4 ženy v rodine. A co najskôr.sa.znovu oženil a o dieťa sa starala nová žena. On to nedával...

So školakmi je to tiež ťažké....chystať zdravé desiaty, písať si úlohy, riešiť emocionálne denné problémy...to sam otec robiť ťažko bude...(česť výnimkám)

Čiže za mňa...deti majú byť s oboma rodičmi pokiaľ sa to co i len trochu da. A keď sa nedá...treba sa dohodnúť. Prakticky.

autor
29. aug 2020

A to že žena rodí, koji...A muž čo? Za to môžem prísť o svoje milované dieťa? To je fér?

moonlight1210
29. aug 2020

Na akej urovni si sa staral o dieta, ked ste spolu zili?
Ako to u vas vyzeralo?

Ak to bolo na takej tej tradicnej urovni, ze si zarabal a dietatu sa venoval “iba ako ti to cas umoznil”, mal by si teraz toho casu zrazu viac?

Alebo je plan, ze sa bude predsa starat stara mama, resp. nova partnerka?

Alebo je plan, ze ty sa budes plnohodnotne starat sam bez pomoci (teda sam zvladnes chod celej domacnosti i plnohodnotnu starostlivost o dieta)?
Robil si to tak uz predtym, ked ste spolu zili?

Ak nie - si si isty, ze vies co ziadas (o co chces bojovat)? Ze vies, do coho ides?

Alebo je matka neschopna a ty mas teraz strach, co s dietatom bude?

V com je konkretne problem tvojho hnevu?

bajka16
29. aug 2020

A prečo by si mal o to dieťa prísť? Tráviť s nim čas môžeš stále môžeš byť super otec len jednoducho dieťa potrebuje viac matku po viacerých stránkach 🤷🏻‍♀️ ak ste obidvaja normálni dá sa vždy všetko dohodnúť a môžete byť obidvaja plnohodnotní rodičia

ella_price
30. aug 2020

No keď by mi tatko takto hystericky vystrájal na koňovi, tak by som bola rada, že ma zverili mame. 🙏🏻

evkakozickova
30. aug 2020

Pretože matka má väčšie právo, ak je schopná sa postarať tak prečo nie ? Matka nosila to dieťa pod srdcom 9 mesiacov, matka ho porodila,starala sa, prebaľovala,bola snim hore celé noci...

thoughtfulweirdo
30. aug 2020

U nás napríklad sa muž od narodenia (okrem kojenia) stará rovnakým dielom ako ja. Vstáva v noci, ráno, dáva lieky, ukladá spať, chodí von, chystá jedlo, hra sa, mojka sa, no všetko. "Znevýhodňuje" ho len to, že chodí do práce a tak je menej času doma, ale čo sa kvality starostlivosti týka, naozaj je plnohodnotný rodič. Už som nad tým rozmýšľala, že by vôbec nebolo fér, keby sme sa rozišli a jemu zrazu zostal len každý druhý víkend a polka prázdnin. Pre mnohých naozaj milujúcich otcov to musí byť zdrvujúce, najmä keď ešte ex robí prieky a rieši si niečo cez deti. Bohužiaľ, ideálne riešenie nie je, len nerozchadzat sa. Rozpad rodiny ublíži každému členovi, preto si treba dať riadny pozor na to, s kým si človek rodinu zakladá a potom aj riadne dbať o ten vzťah. Samozrejme všetko sa ovplyvniť a predvídať nedá, ale ako tak čítam koňa, tu si každá tretia nechá urobiť dieťa s hocakym chlapom, čo jej vlastne od začiatku nevyhovuje a polka vzťahov sa rozpadne len preto, že ľudia nevedia, že láska je rozhodnutie a nepestuje sa sama.

777januska777
Autor odpoveď zmazal
qetka
30. aug 2020

@thoughtfulweirdo velmi dobry a pravdivy prispevok 👍

tosomja
30. aug 2020

Som mama, zodpovedná, starostlivá, milujúca...atď atď. Že som nosila dieťa 9 mesiacov pod srdcom a že mi bolo často zle .. alebo že v noci som ja musela vstávať a kŕmiť ju atď ..to je samozrejmosť. Ale aj keď moju dcéru mám v starostlivosti ja a neviem si to ináč predstaviť, v niektorých prípadoch (nie v mojom) by bolo určite lepšie aj pre deti, aby ich mal práve otec.

autor
30. aug 2020

Pravdaže pracujem, ale len čo som prišiel domov som sa plne venoval svojmu dietatu. A teraz mi má stačiť 2x do mesiaca? 😤😤😤
Syn má 6rokov . A tiež som v noci nespal, kŕmil, prebaloval.
Žena dodrbe vzťah a odnesie si to muž. 😭😭😭😭😭😭

tosomja
30. aug 2020

Kto dodrbal vzťah je jedno. Odnesie si to dieťa. Potrebuje aj otca

autor
30. aug 2020

Nie LEN dieťa, ale aj otec si to odnesie

tosomja
30. aug 2020

Áno. Vieš, ak súd rozhoduje, komu dieťa dá, nemôže pozerať len na to, koľko času by dieťa malo byť s každým z rodičov. Dieťa má aj povinnosti, školu, škôlku, režim.
Prečo ste nežiadali striedavu?

777januska777
30. aug 2020

Pridaj sa na Facebooku do skupiny: Iniciatíva za vymazanych rodičov, sú tam rodičia, ktorí majú problém sa dostať k svojim deťom. A za ďalšie poziadaj o striedavú starostlivosť, dieťa je už dosť veľké, takže by ti to malo schváliť.

autor
30. aug 2020

Žena nechce striedajú star. Dieťa vraj potrebuje domov a nie byť chvíľku tu a chvíľu tam. Navyše sa sťahuje zas východ

777januska777
30. aug 2020

No asi ťažko radiť, jednoducho je to krutá realita chlapov na Slovensku. Nič ti nezostáva, len bojovať a byť dieťati oporov v každom smere a keď bude väčší tak sám sa rozhodne. Žiaľ poznám viac takých prípadov ako si ty a preto som na tieto veci veľmi citlivá a kuratelu by som najradšej úplne zrušila, kvôli tomu koľko nespravodlivosti a zla už narobili na deťoch a akým matkám tie deti zverili. Jednoducho otec nie je v očiach väčšiny žien plnohodnotný rodič (každá žena čo samu seba pokladá za niečo dôležitejšie ako starostlivý otec dieťaťa je podľa mňa zakomplexovana), stačí sledovať tie diskusie tu a to aký je otec hajzel, keď chce striedavku a podobne. Matka je častokrát taký tvor, ktorý jediný sa vie starať a všetci ostatní sú už zbytoční. S tým sa ale ťažko bojuje, veď koľko trvalo, kým si vôbec striedavú starostlivosť muži vybojovali.

stakacso
30. aug 2020

Ahoj nemal si súhlasiť s tým, že len 2 krát do mesiaca,,,, skús sa dohodnúť s bývalou aby si mohol byť viackrát so synom,,,

tosomja
30. aug 2020

Tak čo žena chce alebo nie, je jedna vec, ty musíš vedieť čo chces ty. Treba trošku aj bojovať. Ak naozaj chces aby syn vyrastal aj pri tebe.

tosomja
30. aug 2020

Nechce striedavu lebo príde o výživné

stakacso
30. aug 2020

Tomu, že sa chce odsťahovať nevieš zabrániť, ale musí ti umožniť aby ste sa mohli naďalej stretávať a aby náklady neboli pre teba až tak vysoké,,, príklad :ty prídeš k nej pre syna a ona si ho u teba doma vyzdvihne,,,,,

tosomja
30. aug 2020

@sabush000 ale kým otec sa podieľa na výchove, keď od narodenia pomáha, keď vie okúpať, keď vie pofukat, keď vie naučiť bicyklovať atď...keď chodí do roboty a matka mala za čo variť a starať sa ...tak vidím nespravodlivosť , keď súd zrazu obmedzí styk na každý druhý víkend. Že dvaja dospelí spolu nežijú, neznamená, že otec už neexistuje. Žijem s jedným takým, ktorému bývalá nedá syna, len ruku nastaví a pýta peniaze. A to, že on chodí ako bez duše, že hoci sa tvári, ako je šťastný s nami, ale chýba mu syn. Od narodenia mali silný vzťah, uspaval ho, mojkal , masíroval bruško keď plakal, učil ho na bicykli, on ho učil vstať a nebáť sa chrobákov.
Kým spolu žili, bol najlepším otcom...a zrazu je najhorší? Len preto, že si potrebuje uľaviť ? Ale deti by nemali trpieť. Ja nevravím, že dieťa mali dať jemu, ale nie odstrihnúť ho od syna, čo je to raz za dva týždne, keď boli stále spolu?

autor
30. aug 2020

Navrhol som jej, že jej dám výživné aj napriek tomu, keby bola striedava. Že 2t u mňa, 2t u nej. Ona vraj že som.... A nebude chodiť do ba takú diaľku. Že syn nerád cestuje.

tosomja
30. aug 2020

No nikto vám nevidí za dvere, ťažko radiť. Písala som len zo skúseností.

leuchtturm
30. aug 2020

a to si ako predstavujes? Ze decko bude chodit 2 tyzdne v mesiaci do skoly v Bratislave a dva tyzdne do skoly v Kosiciach? Myslis, ze sa deckam chce behat hore dole po rodicoch?

perdiem
Autor odpoveď zmazal
Strana
z5