icon

Prečo dostávajú ženy automaticky deti po rozvode?

29. aug 2020

Nechápem prečo deti dostávajú automaticky ženy/matky.
😤😤😤

stakacso
30. aug 2020

@leuchtturm to umožňuje súd väčšinou keď bývajú obaja v jednom meste,,,, alebo sa vedia postarať aby dieťa chodilo do školy,,,, to čo ty myslíš neumožní ani jedna škola

autor
30. aug 2020

@tosomja presne. 6r som s ním bol v kuse a teraz mi má stačiť 2x do mesiaca?
@leuchtturm Navrhol som jej to este pred tým ako mi racila povedať že ide na východ.
Hrozne som vytoceny na celý systém

leuchtturm
30. aug 2020

mas byt vytoceny sam na seba, ze si vyberal povrchne manzelku 😉

autor
30. aug 2020

@leuchtturm povrchne?, nechápem

leuchtturm
30. aug 2020

zly vyber partnera

fadama
30. aug 2020

@leuchtturm tak porad, ako vyberať?

fadama
30. aug 2020

Je to smutné že chlap má právo len platiť

majkeel
30. aug 2020

@leuchtturm To je otazne. To by chcelo vediet statistiku, kolko je "nepovrchnych" zien po rozvode, co su po rozchode ochotne bez problemov a robenia tazkosti (prestahovanie sa stovky km,...) davat deti v dostatocnom case expartnerovi a kolko je naopak tych druhych. Aby sme nezistili, ze tych ochotnych neproblemovych je iba tak 20-25%, (cize 1:4) a spravne vybrat, kedze nevies, ako sa kto v buducnosti zachova, je cisto a uplne nahodny vyber. A ze to si pri vybere rovno mozes hodit mincou (ktora by mala mat 4 strany). 🙂

pieksamaki
30. aug 2020

Muz nepride o dieta...preto vznikla striedava starostlivost a veci tomu podobne....praveze dnes sa spolocnost viac priklana k spravodlivejsiemu rieseniu a neda iba na city matky.
Ak sa stahuje na vychod...je to asi preto ze je "zena" ktora nedopraje dietatu otca a zjavne ti robi proti.....ale sud to uz dnes vsetko rozoznava ale velmi velmi pomalymi krokmi.....
Nechapem tie zeny ktore si cez deri kompenzuju svoje voci muzovi a tak.....nech je akykolvek muz...pokial nepije.....atd...ma rovnake pravo vidavat a mat s dietatom vztah...
Mediator v takychto pripadoch nemoze ani pomoct aj keby velmi rad.....ale raz je zena nadstavena na boj....

ajka0207
30. aug 2020

@tosomja a ako by si si to predstavovala v "ideálnom" prípade?

tosomja
30. aug 2020

@ajka0207 dohodnúť sa ako dospelí ľudia. Dieťa má byť s matkou, ale matka nemôže brániť otcovi aby sa podieľal na výchove. A povedzme si pravdu, raz za dva týždne ten otec jediné čo tak môže, je ísť niekde na výlet, alebo hrať sa s ním ináč, ale o výchove tam nemôže byť ani reč. Preto by otec mal mať možnosť byť s dieťaťom aj počas školy aj keď je choré. Nie že matka si zmyslí, že teraz mám syna chorého tak ho neuvidis. Myslím, že ak je otec zodpovedný, tak mu dá aj lieky, vie ho prikryť perinou, uvariť čaj.
Tak isto s ním vie napísať aj úlohu a odniesť do školy či krúžok.
A až potom, keď to nezvládne, mu niečo vyčítať.
My máme s ex spisanu dohodu, neobmedzený styk , dohoda je čisto na nás, on mi musí dôverovať, že mu dcéru dám vždy ako to bude možné, ja jemu, že sa postará ako ja.

ivetka_kamo
30. aug 2020

Tak môj ex manžel vykrikoval na každú stranu ako syna miluje a bude oňho bojovať, rozviedli nás, dostal neobmedzený styk a hádajte co, uracil sa nám ozvať po 8 rokoch, akoby sa nič nestalo 🙂 zmagoril dieťa na pol roka a zase už 4 roky žiadna komunikácia.

tosomja
30. aug 2020

@ivetka_kamo noo, sú aj také prípady. Ale dala si mu možnosť 😄

peter2404
30. aug 2020

radim ti jedno, vyser sa na nu. bude ti robit zle stale, mas len jeden zivot a zaoberat sa tymto hnusom do konca zivota tiez nie je bohvieco. ak ma maly 6 rokov a mas s nim dobry vztah - budes ho mat obvikend a k tomu polovicu prazdnin - viem ze to nie je dostacujuce, ale neodcudzi sa ti uz podla mna..
ak s nou budes viest stale boje bude vidiet, ze ta to serie a bude ti robit stale zle. mas svoju cenu, zabudni na to, ze matka je na koni a muz je nic - to sa len tak javi kym nepotrebuje vymenit ziarovku. nereaguj na nu, len jej daj odpoved ak je treba. ona caka na prilezitost az ti bude moct nieco vyviest - ked na nu budes srat polozi ju to. zeny funguju na muzskej pozornosti - ked po nich nestekne ani pes su z toho na prasky..

stakacso
30. aug 2020

@majkeel pomaly už nie len pred manželskú zmluvu budeme spisovať, ala aj to kto bude mať na starosť deti po rozvode,,,,

tosomja
30. aug 2020

@peter2404 presne si to vystihol.

s_a
30. aug 2020

@thoughtfulweirdo vôbec ho otec nemusí mať len každý druhý víkend, ak s tým matka nemá problém.. kamarátka má malú skolkarku a keď sa s priateľom rozišli, nebránila mu v kontakte nijako, nepotrebovali žiadne súdy aby sa dohodli, otec je s malou dosť často, častejšie ako každý druhý víkend, príde za ňou aj cez týždeň, lebo je proste dobrý otec a kamarátka to vie oceniť a ani oni dvaja sa nemajú potrebu pozabíjať keď sa vidia a vedia sa aj normálne porozprávat

thoughtfulweirdo
30. aug 2020

@s_a Jasné, to je ten lepší prípad, ale je veľa žien (aj mužov), ktoré si po rozchode riešia bolesť a hnev na partnera cez deti. A autor píše, že jeho žena sa sťahuje preč, takže len tak sa zastaviť za nimi každý deň asi nebude možné.

autor
30. aug 2020

@peter2404 ako sa dá na to vy...?
Žena sa naschvál drbe na východ, len aby som nechodil každý deň za synom.
2x mesačne si musím zaobstarať hotel. Ale to mi nevadí. Hlavne že budem s ním. 💔

leuchtturm
30. aug 2020

nie je nahodou z vychodu?

nenne27
30. aug 2020

@leuchtturm toto je rada, otec strati dieta a niekto mu tu vyzmurkava ze si zle vybral, pekne

peter2404
30. aug 2020

lahke to mat nebudes, to nikto netvrdi, len ti chcem tym povedat, aby si sa neutapal v tychto otazkach - preco dali dieta jej, preco odisla atd atd. neries. snaz sa byt co najviac s malym. tes sa z toho co mas a spomen si na to, ze existuju aj ozajstne problemy. ludia dnes umieraju na vselico mozne, aj deti, su aj ozajstne problemy. to ze si nejaka drbnuta zenska stavia hlavu nie je realny problem. srat na nu.

1katus1
30. aug 2020

Keď sa niečo pokazí chýba je na oboch stranách .

autor
30. aug 2020

@peter2404 👍pravdu máš

sunny8
30. aug 2020

Žeby preto že sme deti nosili porodili ?

hindakus
30. aug 2020

Chlap by nemal byt sebecky...dieta je prave vdaka tomu uzkemu kontaktu (kojenie, materska, viac casu spolu) naviazane na matku, preto by ho odlucenie od nej traumatizovalo viac. Predstav si, že ono ide v prvom rade o dobro dietata, nie je to vec.

stakacso
30. aug 2020

@sunny8 To zas nie,,,, môj muž vychovával dve dcéry kým sme sa nespoznali,,, matka ich nechala zo dňa na deň kôli inému s ktorým sa spoznala na nete,,,

m_o_n_c_a_k
30. aug 2020

A neuvazovali ste sa presťahovať za nimi. Budete tam síce sám, ale pri synovi. Niektorí muži to tak robia. Východ nie je Ba a isto tam nebudete mať extra plat, ale ak Vám stojí za to, po rozmýšľala by som o tom. Viete poviem Vám ja som rozvedená tiež a žila som s ex asi 6 rokov len kolvoli dcére, ale keď sa začal správať ako idiot rozhodla som sa pre rozvod. Musela som k rodine o 200 km ďalej. Navrhovala som mu, že ak mi pomôže ostanem tam pri nom aby malú mohol vídať. Nechcem, lebo bol urazený. Povedala som, že malú môže vidieť kedy len bude chcieť preto súdom nemá nariadené nič. Samozrejme pokiaľ to neovplyvní školskú dochádzku. Vidí raz za 3 mesiace, lebo nemá čas. A teraz keď na už druhý rok frajerku keď je dcéra u nich stále je preč. Malú si pýta stále viacmenej babka. A to ju chcel do striedavky. Ale tak aby sa o ňu starala babka. Takže niekedy je to bitie sa do pŕs a skutek utek. Nevravím, že je to váš prípad. Ale máte ešte možnosť sa presťahovať bližšie.

hindakus
30. aug 2020

Bývalá sa predpokladam stahuje na vychod, lebo odtial pochadza a kedze bude bez partnera, potrebuje babicku po ruke. Ked ti tak zalezi na synovi, aj ty sa prestahuj. Vsak predtym sa manzelka stahovala kvoli tebe na západ, z lásky, ona len ide domov.

autor
30. aug 2020

@m_o_n_c_a_k nie je jednoduché nechať len tak prácu a život. Musím platiť výživné a starať sa už o dve deti. Priateľka má tu prácu tiež.