icon

Prečo dostávajú ženy automaticky deti po rozvode?

29. aug 2020

Nechápem prečo deti dostávajú automaticky ženy/matky.
😤😤😤

katka164
30. aug 2020

Fúha,toto sa zle číta😔ak sa sťahuje stovky kilometrov,skús pozisťovať,či sa dá rozsudok napadnúť.Neznášam ženy,ktoré majú dieťa ako zbraň,v tomto prípade to tak vyzerá...

asia83
30. aug 2020

@extempore Áno. Vysvetlila som, principiálne, prečo deti prideľujú matkám. No je xy prípadov, kedy deti prisúdia otcovi. Tak sa nevzrušujte. No to je iná kapitola. Ozaj, viete prečo je "materinský cit"? Počuli ste niekedy o "otcovskom cite"? Ja nie. Zamyslite sa.

peter2404
30. aug 2020

@asia83
hm, tomu hovorim argument..
vzdy som sa zamyslal preco na podprsenky v tesku pisu ze "damska podprsenka", ona totiz panska neexistuje..

marfikchov
30. aug 2020

@peter2404 ja som hovorila na margo toho, že je to len jeden presun, čiže že to nie je to isté. A môj konkrétny príklad zas hovoril o Tom, že chceli striedavku, aby si neplatili alimenty, ale pritom ani jeden starostlivosť neposkytuje ako má, rodina načisto rozvratena. Ja som na Vašu osobu nepisala ani slovo, tak si vyprosím, aby ste hodnotili moju pedagogickú činnosť, o ktorej viete veľké makové.

autor
30. aug 2020

@misinka26 boze ženy. Nič som nezamiesil. Druhe dieta je mojej fraherky, teda je už aj moje.

autor
30. aug 2020

Viem sa starať o dieťa. Vstával som c noci k nemu aj keď som išiel rano do práce. Celý víkend som sa mu venoval aby si žena oddychla a išla s kamarátkami von. No radšej sa kur....

princeznasevera
30. aug 2020

Uprimne viem ako sa citis. Bohuzial zeny su nastavene tak,ze chlapi su dobry dokial nedodaju semeno. Ked otehotnie chlapa odsunu na druhu kolaj a kaslu na neho a potom sa cuduju,ze si chlap najde milenku atd. Zeny su tak nastavene ze pre nich stredobodom pozornosti je dieta a muz uz nie lebo si splnil co ma.

autor
30. aug 2020

@princeznasevera ďakujem.
Trpim ako pes. Od januára sme rozideny a hrozne mi chýba

princeznasevera
30. aug 2020

Viem si to predstavit ale urcite neber,ze chyba je v tebe. Toto je choroba kazdej zeny nechat si spravit decko a potom uz nevie ani ako sa Ty volas.

autor
30. aug 2020

@princeznasevera ďakujem pekne za povzbudivé slová.

iskrickaa
30. aug 2020

@sabush000 Nie vsetci chlapi kaslu na svoje deti. Moj manzel bol na kazdej kontrole u gyndosa so mnou, prve 2 tyzdne po cisarskom sa vylucne on staral o maleho a aj dlho po tom, ucil ma ho obliekat, ked mal prdiky isiel k tatovi, ten ho celu noc nosil, bicyklikoval s nim, z roboty ho chodil uspavat. Maly ma takmer 5 rokov, okupem ho, dam mu veceru a ide k tatovi... 2 noci teraz boli oni dvaja spolu na stanovacke. Cita mu knizky, instaluje s nim radiatory. Naucil ho plavat, bicyklovat, korculovat...Obetavy, milujuci otec.

peter2404
30. aug 2020

@iskrickaa
No hej, ale to je pred rozvodom.
A teraz si vezmi ze si zrazu bez neho a silou mocou potrebujes jeho prachy, pretoze o to tu vo vacsine pripadov ide. Snad nie si tak padnuta na hlavu a nepojdes na socialku a nepovies hento. Povies - nemal na neho cas, furt chodil za kamaratmi, chlastal a nemal na decko cas. Bil ma a vulgarne mi nadaval.
A mas vystarane.
Btw. ja som to takto podobne vsetko robil, matka mojich deti sa v porodnici ani nechytila nemocnicnej stravy, ranajky obed vecera vsetko ja. A co myslis ze teraz rozrava hovnam na socialke ?

iskrickaa
30. aug 2020

@peter2404 Moj muz je bud v praci alebo doma s nami, absolutny abstinent, len tazko by sa mi dokazovali kamosi a chlast. Jedine, co pomoze v tvojom pripade, je dobry pravnik!

eliska13
Autor odpoveď zmazal
marfikchov
30. aug 2020

Vyvediem vás z omylu, nie je dieťa frajerky aj vašim. Voči nemáte žiadnu vyživovaciu povinnosť. Takto argumentoval môj ex švagor, keď sestra ziadala vyššie výživné, tak že on sa stará o ďalšie dve deti. Ale to moju sestru nemalo čo trápiť, on mal dovtedy len jedno bio dieťa. A aj tak dopadol, dotoval cudzie, urobil ešte jedno a tamti sa mu oplatili tak, že do čoho sa pustili, to pokašľali, nechal mu restiku prevádzkovať, celé zle, manželstvo obom krachlo a teraz by sa neteri do zadku vopchal. A posledná poznámka, bývali v jednom vchode, on na dvojke, sestra na štvorke a aj tak si po ňu nechodil.

peter2404
30. aug 2020

@iskrickaa
ale prosimta, kto by si lamal s tym hlavu, ty asi nemas vobec predstavu ako to na socialke chodi.
prides na socialku a napises podanie: moj muz chlasta a bije nas. daju to do spisu a predvolaju si chlapa. pride, povie ze nepije. cica na socialke povie: no pozrite sa, ja nemienim medzi vami robit policajta ale teda ked matka toto na vas napisala tak asi nieco na tom pravdy bude..
a kedze matka taketo nieco pise tak socialka rozhodne nedoporucuje striedavku, lebo dieta by bolo ohrozene. prides na sud a sudca vidi - otec pije, pretoze socialka velmi dobre vie, ake papiere ma presne sudcovi podsunut aby to vyslo v sulade s ich predstavami..
fakt, ze tvoj muz je abstinent by mu bol platny asi ako mrtvemu zimnik..

btw. ja na pravnikov moc neverim, zistil som ze matka deti je na prachy tak som ju nachytal na finacnu navnadu a ked som dosiahol svoje tak som jej poslal vyuctovanie. teraz sa hadze o zem a vymysla..

eliska13
30. aug 2020

Výčitka o tom, že si si mal lepšie nájsť partnerku bola pekne podrazacka.Denne je tu x príspevkov o tom ako sa chlapi zmenia po veľa rokoch, po porode, keď majú živit ženy.Nikto nikdy nevie ako sa ten druhý zachova...to nie je len cestovanie a platiť hotel to sú aj obmedzené styky napr s tvojou rodinou, priateľkou, kamarátmi, dieťa malo asi aj nejakých kamarátov, budete sa stravovať po reštauráciách...máš to zle nedaj Boh by si pracoval na smeny.Ano väčšinou deti dávajú mamám, ale nie vždy to je správne.drz sa

katrin21
30. aug 2020

@extempore to nie je bohovy argument,to je realita. Dieta ma mat jeden domov a pokial su rodicia normalni,nebrania dietatu vidiet druheho rodica kedykolvek. Tak som to robila aj ja.. kludne hocikedy mimo stanovenych vikendov mohla dcera ist k otcovi, kludne tam prespat a rano sla do skoly
Problem je, ak si z dietata rodic spravi nastroj vydierania a moci a je uplne jedno,ci je to matka,ci otec. Je to zle pre nich,ale hlavne pre to dieta. To mi ver.
Takze prestan kopat nozickami, napis dovody rozchodu( aj tak budu iba z tvoho pohladu,cize jednostranne) a upriam svoju snahu skor na to ako co najlepsie vychadzat s ex a budete spokojni obaja. Vsetko sa da,ked sa chce .

iskrickaa
30. aug 2020

@peter2404 Neviem, ako to chodi na socialke. Ako dlho ste manzelmi, ze sa nepoznate, ze si az teraz zistil, ze je na prachy? Okrem dobreho pravnika ti neviem poradit. Preco sa rozvadzate? Ja so striedavkou tiez nesuhlasim, aby si deti balili kufor kazdy tyzden. To je podla teba dobre pre deti? Chcel by si tak zit? Ber si ich na vikendy...

katrin21
30. aug 2020

@peter2404 aj pri striedavke moze byt stanovene vyzivne... ak je nepomer platov😉😉😉😉
Striedavka ale nie je dobra pre dieta, ver tomu... znama advokatka mi sama povedala,ze vie len o 1 pripade kde to.funguje a to preto lebo obaja rodicia su jednotni vo vychove a byvaju v tom istom cinzaku...
Ja osobne poznam pripady kde sa decka podriadili,chodili hore dole a v cca. 15tich konecne nasli odvahu povedat dost..a zostali u mamy..sami, z vlastnej vole...dovtedy im bolo luto otcovi povedat,ze chcu byt s nou a maju plne zuby dvocg domovov...
My sme da kedysi pytali nasich bab,ci by chceli,kedze aj muz aj ja sme boli uz rozvedeni a mali sme po dcere kazdy... ani jedna nechcela.. ani moja,ani jeho.

autor
30. aug 2020

@marfikchov ty si čo? Hladná či čo. Kto sa tu baví o vyzivovacej povinnosti? Budem jej platiť koľko si vypýta. Syn sa bude mať tak dobre ako keby sme boli spolu 😤🤐🤦‍♂️
Mne ide o dieťa. Ach bože tie ženy, len peniaze vidia.
A jasné, že ho už beriem ako svoje.

peter2404
30. aug 2020

@iskrickaa
my uz striedavku tahame 4. rokom a problem deti nemaju, ja tiez nie :D zbytok si domysli..
nechapem preco by som si mal bravat deti na vikend, pises tu ako sa tvoj muz stara o dieta - v com som ja iny, preco by som sa detom mal venovat len cez vikend ? ty by si si brala vlastne dieta cez vikend ?
vies, striedavka je v zakone ako moznost usporiadania starostlivosti, s tym sa neda nesuhlasit alebo suhlasit. to je ako keby si povedala ze nesuhlasis s danou z pridanej hodnoty a budes v obchode platit bez dph.
okrem toho - striedavku navrhla na sude sama pami matka - samozrejme hned potom ako som jej hodil financnu navnadu. ja som velkoryso suhlasil. za prachy vsetko :D

ledgerka
30. aug 2020

Neviem ake mas vzdelanie a pracu ale som si ista ze sikovny clovek si pracu v takych kosiciach najde. Ak tam velmi chces byt synom, mal by mat prednost pred priatelkou v BA.

misinka26
30. aug 2020

Pozri ty si priniesol dietatu do jeho domova cudziu tetu a jej decko predpokladam, ze dost skoro kedze to bolo pocas rozvodu/sudu o styk s dietatom a chcel by si aby tvoja nova familia nahradila tu staru?? Boze vy chlapi, vymenite kus a kus a pride Vam to ok, chvala bohu, ze dali dieta matke, ty si maj svoju novu rodinku...

misinka26
Autor odpoveď zmazal
leuchtturm
30. aug 2020

@misinka26 sa stavim, ze keby sme tu poculi verziu jeho exky, nazory by sa obratili o 180 stupnov.

iskrickaa
30. aug 2020

@peter2404 Ja som inak originalne pisala zakladatelovi diskusie... Nejak sa mi to tu mota.

asia83
30. aug 2020

@peter2404 Nechápete, lebo ste muž. Nikdy nepochopíte, lebo ste nezažili. Ja som tiež nechápala, kým som dieťa nenosila v sebe a neporodila. Doteraz mám pocit, že mám s deťmi pupočnú šnúru. No máte pravdu, toto nie sú argumenty pre súd. No asi vedia, prečo matke zverujú deti prioritne. Vďaka Bohu. Ono to bolo ošetrené aj psychológmi, pedagógmi, nebojte sa. Vedia čo robia. Ostáva sa iba s tým zmieriť.

misinka26
30. aug 2020

@leuchtturm To mi je jasne, placka o syna ale hlavne, ze sa v januari rozisli a uz ma doma nastahovanu nahradu aj s priveskom, ktory nszyvs svojim deckom... Sa necudujem, ze zena odisla na druhy koniec Slovenska...

marfikchov
30. aug 2020

My sme si potykali? A prečo by som ja mala byť hladná. Vám sa doprcal život a ešte útočte, keď vám človek pravdu povie. Decko Vašej pichajdy je vám nič. Ale jak je libo. Uviedla som reálny príklad a netvrdím, že je to aj ten váš. Tým som debatu skončila. Žite ako chcete