icon

Výživné na dvojtýždňové dvojičky

tinkalillka
21. máj 2017

Ahojte maminky, potrebujem poradit..mam 2tyzdne do porodu dvojiciek.pan otec sa na nas vykaslal.zlakol sa zodpovednosti.potrebovala by som vediet co kde ziadat ako osamela matka a tak isto co, kde a kolko mozem ziadat od otca deti.
A este ako to je ked deti nebudu mat jeho priezvisko ci aj napriek tomu mozem ziadat vyzivne na ne.
Dakujem za radu.

Strana
z2
tinkalillka
autor
24. máj 2017

@cacianka dakujem za radu..urcite druha alternativa je lepsia pre nas..mam este dceru..ma 14rokov..budeme to mat tazke..hlavne po financnej stranke.

ukulela
24. máj 2017

@tinkalillka hlavne si uz teraz odkladaj vsetky blocky/doklady o zaplateni/prevody cez IB... rovnako ak mas aj z tehotenstva blocky. aby simala doklady pre sud. kazde jedny ponozky,

tinkalillka
autor
24. máj 2017

@ukulela nic som neodkladala..to aj to treba??och to ma mrzi..a to mi.nasi pokupili celu vybavicku..bez blockov sa to neda??

cacianka
24. máj 2017

@tinkalillka dá , napíš si zoznam a pofoť veci, máš dôkazy, ved nedáš 45 ponožiek a 300 bodičiek, 7 fusakov, a 25 diek, 265 balení peny do kúpela
normálne veci - reálne ceny, zhruba si spomenieš, poradíš sa,
nemusíš to mať napísané za hodinu, pekne postupne.nikto nemusí vedieť že je to od babky, susedy, kolegyne a susedov...

googlinqa
24. máj 2017

Keď sa nezapise on ako otec tak budú mať tvoje priezvisko a pôjdeš na súd žiadať od neho výživné,to vsetko ti poradia na sociálne napísať a presne formulovať ak sa neprizná že on je otec súd nariadi testy dna ... Koľko máš žiadať záleží aj od výšky jeho príjmu nevieš či budeš kojit alebo budú čoskoro na umelom mliečku, aké budes mať výdavky zistíš až v realite... Ja by som sa šla predbezne informovať na socialku kedy po pôrode sa staviť toto riešit ... Do svojich vydavkou zarataj aj napr internet, mobil, benzín, vitamíny, lieky, ošatenie, hygiena, strava, nájom proste takmer všetko čo obnáša tvoj život

ukulela
24. máj 2017

baby ti poradia, ale s blockami lahsie vydokladujes, kolko si minula ,,, zacni odkladat aspon teraz. sunar/plienky/utierky - vsetko. ak ti niekt nieco kupi, porpos aj o blocek, ak ti moze dat. (pokial to nebude psroste voci tomu cloveku 🙂
a teda drz sa. ak ti rodicia pomozu, je to fajn.
a ak by si ho teraz aj dotiahla na mariku, na urcenie vyzivneho by si sa zrejme musela opat obratit na sud. tak to uz teraz neries a po porode si to zacni vybavovat. o informacie a pomoc ziadaj na UPSVARe. ak ma na papieri minimalku, bude to tazke dokazat ... ale pomohlo by, ak by si vedela sudu ukazat, ze ma napr drahe auto, chodi na dovolenky, .. nejake vypisy z uctu, ak ste spolu byvali, este nemas?

tinkalillka
autor
25. máj 2017

@ukulela nemam nic..bude to tazke lebo je to taky mamickar a jeho.mamicka je poriadna mrcha..ona to.uz.ma davno vsetko obehane a pozistovane..kolko vyzivne a to este chce aj rypat do starostlivosti o deti..hadam neodklepnu to ze mi budu deti bravat na vikend alebo este nebodaj striedavu..je to poriadna spina..v podstate to ona vsetko zariadila.aby sme takto dopadli..no a on samozrejjme mamicku posluchol..po tolkych rokoch..11 rokov..mohla nas skor rozdelovat a nie teraz ked cakam dvojky.

janickacrazy
25. máj 2017

@tinkalillka Skús si niekde zohnať bločky od kamošiek, čo majú malé deti, ak sa dá. Ty kokos po 11 rokoch toto, tak to je sila. Ale určite to zvládneš, dcéra a rodičia ti pomožu a budeš mať z malých drobcov radosť. Striedavú ti isto nedajú, ved to sú malinké drobule, budeš kojiť, ani na víkend isto nie takéto malinké, to až neskor tak okolo 3 rokov možu dať.

tinkalillka
autor
25. máj 2017

@janickacrazy bude to tazke..velmi sa toho bojim ale takto to asi malo byt..nasi este chodia do prace budem to musiet s nimi zvladnut aj sama ale zase po druhej stranke aspon mi trosku finančne budu vediet pomoct.a ja dufam ze to sud nedovoli aby mi ich brali kym su malicke..a snad tam k nim ani krpce nebudu chciet chodit.najradsej by som ich vygumovala.

ukulela
25. máj 2017

@tinkalillka - co sa tyka starostlivosti - tak male deti do striedavej urcite nedaju - nemyslitelne, dokonca aj navstevy ziadaj LEN v pritomnosti matky. sudy to tak urcuju pri malych detoch. ci ich chce starat striga nakojit? podla mna ak sa chlap nespamata sam, tak casom uplne stratia zaujem o nejake stretavanie ... pri miminach sa stretavanie urcuje nie ze vikend, ale par hodin a za pritomnosti matky.

tinkalillka
autor
26. máj 2017

@ukulela dakujem..velmi si ma ukludnila..verim ze to vsetko dopadne dobre pre nas.

Strana
z2