icon

7 ročná dcéra sa chce so mnou stretávať len za prítomnosti jej matky

80andrej80
21. máj 2014

To povedala aj psychologičke.Už má 7 rokov. Nechce vidieť moju manželku,chce aby sme boli spolu len my traja.Zijeme v jednej obci a chce so mnou stetávať každý deň.Rozviedli sme sa pred piatimi rokmi Súd to može akceptovať?

jajka71
21. máj 2014

sud moze v zasade odklepnut vsetko, co odporuci kolizna opatrovnicka a co uzna ako najvyssi zaujem dietata, v zasade si myslim ze bud sa tvoja exmanzelka nezmierila s rozvodom a je to manipulácia matky voci dietatu, alebo dcera vsade vidi uplne rodiny a chce aby ste boli znova uplnou rodinou a z toho dovodu odmieta tvoju "novu" partnerku ako sucast jej "rodiny"

klincek
22. máj 2014

@80andrej80 tak to urcite nie - a snad sa nenechas manipulovat malym dietatom, i ked vlastnym..lebo ja tam taku snahu vidim.
ty si navrhni frenvenciu stretavania s dcerou. co tak trikrat do tyzdna nejaku hodinku-dve poobede? ak to teda ma byt v pritomnosti matky (co si myslim, ze u 7 rocneho dietata nie je potrebne, ale ak sud uzna, ze ano, tak si ozaj neviem realne predstavit denne stretavanie). no a ak by sud dospel k zaveru, ze pritomnost matky nie je potrebna, tak trebars aj kazdy den, mozes ju napr vyberat zo skoly a travit s nou cas hned potom.
v kazdom pripade sa dcera musi naucit akceptovat to, ze mas druhu manzelku. nemusi sa jej rovno vrhat okolo krku, ale urcite to nemoze fungovat tak, ze budes travit viac casu s jej matkou, ako so svojou novou partnerkou. nenechaj sa tlacit do nezmyselnych situacii.