Aké boli vaše dôvody pre rozvod?
Ahojte dievčatá,
prosím čo bola u Vás posledná kvapka a rozviedli ste sa?
Zvažujem nad tým a aj s bojím, máme 7r dieťa bojím sa ako to sama utiahnem, ako to zvládne malá, navyše nemám kam ísť... celé zlé naozaj....
@mimusina akože prečo záleží na tom čo bola u mňa posledná kvapka? Ja ti viem napísať 10 či 20 posledných kvapiek niektorých mojich kamošiek.
U teba sa pravdepodobne nič také nestalo...
Nemas kam ist je velmi rozhodujuci faktor.
Sama si daj na vahy zatial tvoj hlavny dovod (dufam ze to nie je nasilie) a na druhu stranu kam pojdete a z coho budete zit. Tam niekde sa to lame ci mas odvahu.
nemáte kam ísť. Pod most sa nedá.
Na MK je pani - má domov pre ženy čo nemajú kam ísť. Ak je to u teba už neznesiteľné, oslov ju. Ak nevieš nick - napíšem.
@mimusina nemusíš sa rozvádzať. Môžeš byť aj sama keď aj vo vzťahu. Maj vlastne koníčky, záľuby, výlety a dá sa žiť aj takto. Dieťa potrebuje pri sebe oboch rodičov, počkaj kým vyrastie, osamostatni sa a potom si môžeš zariadiť život podľa seba.
@mimusina Ahoj, z tvojich slov cítiť veľký strach a vyčerpanie. To, že sa pýtaš na „poslednú kvapku“, často znamená, že už ich bolo veľa a len sa snažíš pochopiť, kde vlastne si.
Je úplne prirodzené, že sa bojíš – o dieťa, o financie, o bývanie. To ešte neznamená, že zlyhávaš alebo že robíš niečo zlé. Znamená to, že si mama, ktorá berie zodpovednosť vážne.
Možno teraz ani nepotrebuješ rozhodnutie „rozvod áno/nie“, ale najprv odpoveď na otázku, či sa doma cítiš v bezpečí a REŠPEKTOVANÁ – ty aj dieťa. Deti často viac než samotný rozvod zraňuje dlhodobé napätie a smútok medzi rodičmi.
Skús na seba netlačiť. Rozhodnutia sa nerobia z paniky, ale z postupného ujasňovania si, čo je ešte únosné a čo už nie. Ak máš možnosť, porozprávaj sa s niekým mimo rodiny – psychológ, poradňa, krízové centrum – nie preto, že by si bola slabá, ale preto, aby si na to nebola sama.
Držím palce, aby si našla jasnejší pohľad a pokoj v sebe, nech už bude ďalší krok akýkoľvek.
@mimusina nemusíš sa rozvádzať. Môžeš byť aj sama keď aj vo vzťahu. Maj vlastne koníčky, záľuby, výlety a dá sa žiť aj takto. Dieťa potrebuje pri sebe oboch rodičov, počkaj kým vyrastie, osamostatni sa a potom si môžeš zariadiť život podľa seba.
@anonym_dc024b v patologickom prostredi urcite dieta nepotrebuje oboch rodicov. Potrebuje stabilitu, lasku, bezpecnost a milujucich a respektujucich sa rodicov. Podla tvojej rady sa autorka dopracuje k peknej depresii a zniceniu si zivota. Naco je to potrebne? . 19. storocie pominulo, ked zeny museli vydrzat vsetko pre "blaho" rodiny.
@anonym_dc024b v patologickom prostredi urcite dieta nepotrebuje oboch rodicov. Potrebuje stabilitu, lasku, bezpecnost a milujucich a respektujucich sa rodicov. Podla tvojej rady sa autorka dopracuje k peknej depresii a zniceniu si zivota. Naco je to potrebne? . 19. storocie pominulo, ked zeny museli vydrzat vsetko pre "blaho" rodiny.
@anonym_1783e7 19. storočie trvá všade tam, kde je matka sprostá, nechce sa jej študovať ani pracovať a plodí bez toho, aby sa dokázala o seba a svoje dieťa postarať. A takáto žena musí pre blaho dieťaťa vydržať aj v zlom vzťahu.
Druhá vec je, čo je patologický vzťah. Dnes tak mnohé nazvú aj normálny vzťah, kde muž neplní ich predstavy odpozorované na Instagrame. A až po rozvode zistia, že sa vlastne unáhlili.
@anonym_1783e7 to nie je pravda.
@anonym_1783e7 to nie je pravda.
@anonym_dc024b Čo konkrétne nie je pravda? Ze dieťa nepotrebuje bezpečné a stabilné prostredie plné lásky a rešpektu? Možno ty si vyrastala v prostredí, kde sa rodičia mlátili, vadili, finančne sa týrali nerešpektovali a nemali k sebe úctu. Pre teba to môže byť prirodzené detstvo. Ale normálna žena, ktorá má trochu seba úcty a sebavedomia nenechá dieťa vyrastať v takomto prostredí. Opovrhujem takými ženami. Tie ženy vedome vychovávajú psychickych zmrzákov a ľudí s detskými traumami.
Na druhú stranu netvrdím, že za každú blbosť sa treba rozvádzať. Do vzťahov by mali vstupovať zreli ľudia. Co sa veľmi často nedeje- podľa príspevkov žien z modrého koníka.
@mimusina Odišla som od ex z nášho spoločného bytu s malým polročným bábätkom. Posledná kvapka bolo to, že ma už zrazu nelubil, vzťah mi viacej bral ako dával, ponižovanie, neúcta. Na všetko som bola sama. Definitívne som si uvedomila že sa k nemu nevratim, keď som sa dozvedela že okamžite po rozchode nasťahoval 20 ročnú kravu. ( mám 32, on 36)
@anonym_dc024b dieta bude stastne v takej rodine? No to isto.
Znici mu zivot. Bude vyrastat v tom, ze tak ma vyzerat vztah-to uz je vyhra🙈
@mimusina Odišla som od ex z nášho spoločného bytu s malým polročným bábätkom. Posledná kvapka bolo to, že ma už zrazu nelubil, vzťah mi viacej bral ako dával, ponižovanie, neúcta. Na všetko som bola sama. Definitívne som si uvedomila že sa k nemu nevratim, keď som sa dozvedela že okamžite po rozchode nasťahoval 20 ročnú kravu. ( mám 32, on 36)
@ninuska36 ja iba otazku,prečo je ona krava? Ved ona je slobodna bez záväzkov,skôr jeho nazivaj debilom.Toto nechapem,keď chlap od rodiny si najde inú a manželka alebo priateľka uráža ju.
@ninuska36 ja iba otazku,prečo je ona krava? Ved ona je slobodna bez záväzkov,skôr jeho nazivaj debilom.Toto nechapem,keď chlap od rodiny si najde inú a manželka alebo priateľka uráža ju.
@anonym_e6db05 Myslím, že drvivá väčšina podvádzaných žien nadáva hlavne na manžela, ale samozrejme aj na milenku. Pretože bohvieaký charakter u nej nebude, ak jej nevadí, že má záväzky. Vrana k vrane sadá.
@anonym_dc024b dieta bude stastne v takej rodine? No to isto.
Znici mu zivot. Bude vyrastat v tom, ze tak ma vyzerat vztah-to uz je vyhra🙈
@natalka13 bude stastne prečo by nie. Rodinu tak nerozbijes, všetci budú spolu aj keď nie doslova. Deti potrebujú pri sebe mat oboch rodičov a jedno spoločné bývanie nie si deti prehadzovať atď..
@natalka13 bude stastne prečo by nie. Rodinu tak nerozbijes, všetci budú spolu aj keď nie doslova. Deti potrebujú pri sebe mat oboch rodičov a jedno spoločné bývanie nie si deti prehadzovať atď..
@mimi2018 nebude stastne. Rodicia sa nerozpravaju, netravia s nim spolocny cas, matka otcovi neoperie......dieta nieje slepe.
A trpi aj ta matka. V napati smutku neistote ziju vsetci traja- fakt super "rodina"
Rozvedu sa neskor a dieta povie matke - no konecne.
@mimi2018 nebude stastne. Rodicia sa nerozpravaju, netravia s nim spolocny cas, matka otcovi neoperie......dieta nieje slepe.
A trpi aj ta matka. V napati smutku neistote ziju vsetci traja- fakt super "rodina"
Rozvedu sa neskor a dieta povie matke - no konecne.
@natalka13 všetko je v pohode, všetci sú šťastní. Matka je šťastná a spokojná, venuje sa sebe a deťom, je vždy vysmiata, plná energie. Otec sa tiež venuje deťom.

A prečo sa chceš rozviesť? ... čo je pre Teba tá "posledná kvapka"?