icon

Ako dokázať luxusný život otca na súde?

misulka1906
31. jan 2026

Ahojte,prosím poraďte mi čo všetko ste na súde písali do nákladov pre dieťa a ako dokázať ,že otec žije luxusným životom ale nechce platiť výživné preto radšej žiada striedavú starostlivost ,chodi viac krát do roka na dovolenku,ma vilu s bazénom, asi 5 áut, firmu.....

Strana
z2
mogaa
1. feb 2026
@misulka1906

@patrike nieco je na neho ale pobyt ma písaný u rodičov auta na svoju firmu a kadejaké obchádzky a neviem prečo ale na finstate uz 2 roky neukazuje nic popritom firma funguje

@misulka1906 nuž 400eur na 3,5ročné dieťa, dievča máš čo robiť....to nie je len o majetku otca.....vieš preukázať náklady na dieťa minimálne v sume 600eur? vyživovaciu povinnosť máš aj ty, nielen otec....a otec si predsa bude aj dieťa brávať, takže aj on mu bude platiť veci ako strava, možno oblečenie....ideš na to nesprávnou cestou.....nie majetok otca je prvoradý, ale reálne náklady na dieťa...ano na sporenie na dieťa môže dať cca 150-200eur, ale tie nebudú na míňanie, musia byť na účte dieťaťa a kedykolvek si ich otec môže overiť či tam aj sú....že chodí na dovolenky 6x ročne? a čo ak preukáže alebo len povie že to boli obchodné rokovania s partnermi v podnikaní - a ak je tam aj so zamestnancom firmy tak fotky sú ti nanič....bolo to obchodné rokovanie a bol tam služobne.....že má 5 áut? s jeho na jeho osobu? lebo predpokladám že ak má firmu, sú firemné a používajú ich aj zamestnanci firmy....

anonym_0b0e02
1. feb 2026
@mogaa

@misulka1906 nuž 400eur na 3,5ročné dieťa, dievča máš čo robiť....to nie je len o majetku otca.....vieš preukázať náklady na dieťa minimálne v sume 600eur? vyživovaciu povinnosť máš aj ty, nielen otec....a otec si predsa bude aj dieťa brávať, takže aj on mu bude platiť veci ako strava, možno oblečenie....ideš na to nesprávnou cestou.....nie majetok otca je prvoradý, ale reálne náklady na dieťa...ano na sporenie na dieťa môže dať cca 150-200eur, ale tie nebudú na míňanie, musia byť na účte dieťaťa a kedykolvek si ich otec môže overiť či tam aj sú....že chodí na dovolenky 6x ročne? a čo ak preukáže alebo len povie že to boli obchodné rokovania s partnermi v podnikaní - a ak je tam aj so zamestnancom firmy tak fotky sú ti nanič....bolo to obchodné rokovanie a bol tam služobne.....že má 5 áut? s jeho na jeho osobu? lebo predpokladám že ak má firmu, sú firemné a používajú ich aj zamestnanci firmy....

@mogaa V striedavej sa neurcuje vyzivne na zaklade "nakladov". Kolegyna ma 700 eur vyzivne v striedavej na jedno dieta. Plati vsak kruzky, obedy, zrps a tak. Ale naklady na nu 1000 eur nema. Lebo plat ma 1300 eur. Vyslovene ma take vysoke vyzivne z dovodu nerovnakej zivotnej urovne rodicov.

misulka1906
autor
1. feb 2026
@mogaa

@mogaa zamestnanec je jeho partner,kľudne to moze byt na sporeni sama malému spojím aj ked nižšou čiastkou ale spojím pravidelne takže tu nejde o míňanie ale o to aby dieta malo nejakú zábezpeku dieta ma podozrenie na autizmus cize cestovanie vyšetrenia terapie nieje to lacna zalezitost

misulka1906
autor
1. feb 2026
@anonym_7bbf62

@misulka1906 co si.. s takym do striedavky nechod
Maj potvrdenia o zdrav stave u dietata, ja by som radaej zila skromne ako sa dohadovat s takym blbcom na striedavke
Nech si chodi na dovolenky, nech si tam opaluje zadok na tom piesku, neriesila by som to, za ten pokoj co by som mala to stoji
Ja mam dieta v osobnej starostlivosti, nastastie otec doteraz velmi zaujem nejavil, ten pokoj co mame je na nezaplatenie
Dufam ze to ostane tak aj nadalej a nikdy so ziadnou striedavkou nebudem suhlasit

@anonym_7bbf62 ja by som bola rada keby mame pokoj nech sa občas stretne nech si necha aj vyzivne ked je to taky problém.... hlaveň aby bol kľud a dieta nebolo v strese zo zmien ale proste ano prist ho pozrieť ist niekam.... ale niekto ma vysoké ego a berie to len ako pomstu ktoru si môže dovolit

misulka1906
autor
1. feb 2026
@bielasovicka

@misulka1906 ale to si nepovedala ze si s ním nikdy nežila. To je potom úplne iná situácia.

@bielasovicka občas sa stretaval ale nikdy spoločná domácnosť nebola cize dieta prejavuje úzkosť pri stretnutí hra sa ale istí sa ci som tam ...

misulka1906
autor
1. feb 2026
@anonym_7bbf62

@misulka1906 co si.. s takym do striedavky nechod
Maj potvrdenia o zdrav stave u dietata, ja by som radaej zila skromne ako sa dohadovat s takym blbcom na striedavke
Nech si chodi na dovolenky, nech si tam opaluje zadok na tom piesku, neriesila by som to, za ten pokoj co by som mala to stoji
Ja mam dieta v osobnej starostlivosti, nastastie otec doteraz velmi zaujem nejavil, ten pokoj co mame je na nezaplatenie
Dufam ze to ostane tak aj nadalej a nikdy so ziadnou striedavkou nebudem suhlasit

@anonym_7bbf62 to je najmenej žiť skromne a mat pokoj ale on si potrebuje niečo dokazovať a pomstiť sa lebo vie ze ma nože psychicky a finančne ničiť

misulka1906
autor
1. feb 2026
@anonym_0b0e02

@misulka1906 Ak budes proti striedavke bojovat, situaciu len zhorsis. Ak ma PAS, sam sa striedavky po nejakom case vzda. Povedz na sude, ze ocenujes jeho snahu sa do jeho zivota zaclenit, ze si rada, ze syn si najde cestu k otcovi. Spomen jeho zivotnu uroven, ze je daleko vyssia, nez ta vasa aktualna. V striedavej starostlivosti je totiz vyzivne urcivane z dovodu, aby dieta v dvoch domacnostiach nemalo rozdielnu zivotnu uroven, ze u jedneho je homare a u druheho suche rozky. Sud ti pokojne to vyzivne 400 eur moze znizit, ale aj ponechat. Uvidis. Ale nerob prieky, ze syna otcovi nedavat, trestne oznamenia, hadky a tak - toto skodi synovi ovela viac ako nejaky cas v striedavej (jednoducho neverim, ze si syna necha dlhodobo, ak je zvyknuty na zivotny styl dovoleniek a tak) - ale aj keby, je to len vyhoda pre tvojho syna! A striedavku vam u tak maleho dietata urcite nedaju hned tyzden/tyzden, najma ak s otcom este nema vytvoreny vztah - najprv len napr 2 dni u neho, 2 dni u teba. Urcite tuto formu nezamietaj. Ked syn v nej nebude spokojny, to uvidis a da sa to riesit cez upsvar. Daj ale tomu sancu. Davas tak sancu synovi na lepsi vztah s otcom a kvalitnejsie detstvo.

@anonym_0b0e02 lenže jeho ego by mu nedovolilo priznať si chybu radšej by nechal dieta trpieť zaplatil opatrovateľku a hocičo len aby si nepriznal ze to nezvláda kedze aj jeho zdravotný stav nieje 100%

anonym_0b0e02
1. feb 2026
@misulka1906

@anonym_0b0e02 lenže jeho ego by mu nedovolilo priznať si chybu radšej by nechal dieta trpieť zaplatil opatrovateľku a hocičo len aby si nepriznal ze to nezvláda kedze aj jeho zdravotný stav nieje 100%

@misulka1906 Ale noooo...

misulka1906
autor
2. feb 2026
@anonym_0b0e02

@misulka1906 Ale noooo...

@anonym_0b0e02 ale ano ked dokázal tvrdiť ze dieta si u neho ide dat sirup od kašľať samé 2 rocne vtedy co teraz ako 3,5rocne len ked počuje slovo sirup alebo si ma dat od teploty sirup sladký tak ho 2 musia držať,u kaderníka u neho v pohode u nás bez šance vystriedali sme viacerých kadernikov bol aj v autíčko ale strihanie nezvládol ze sa nechá len doma mnou tak kde je potom pravda

Strana
z2