Ako dostať dieťa do opatere, keď matka je hysterická?
Dobry den potrebujem fakt surne radu.Zil som s priatelkou u mojej mamy v rodinnom dome.Zo zaciatku bola normalna ako nebola velmi mudra ked to tak mam napisat ale tak bola to pohodova caja ale problem nastal ked otehotnela tak vtedy bola este normalna ale ako nahle porodila dala mi na svet krasnu dcerku tak zacalo pre mna peklo.Vkuse cele 3 roky ma psychicky tyrala.Stale sa so mnou vadila pre kazdu blbost hocijaku malickost uplne banalne veci ktore normalneho cloveka nenapadne.Potom sa stale zhorsovalo uz som nemal energiu vysavala zo mna zivot stale hadky pokracovali vrieskala ako zmyslov zbavena buchala sa po hrudi uz som vtedy pocitil ze nieco nie je s nou v poriadku.Ale postupom casu si odnesla aj mala stale po nej vrieskala uz to ani ona malicka nezvladala isla jej do tvare z vyrazom ze preco my to robis a za mnou utekala s placom vo mne videla zacharanu.Ja som trpel mala trpela uz vlastny rodicia sa nemohli na to pozerat co robi z malou a som mnou ale ja aj rodicia sme to trpeli cele 3 roky kvoli malej lebo sme vedeli ze proste stratime malu a uz vtedy je fakt malej koniec ze z nej uroby psychopata.Teras naposledy to uz nemalo hranice pred kazdym ma ponizovala pred vlastnou mojou rodinou mi nadavala ze som hajzel ze sa mi s prepacenim vys... ze uz na mna nemozem pozerat aky skaredy som ze sa neviem postarat o vlastnu rodinu lebo ze nie je osamostatnena.Vylevy zlosti padali aj na malu zjapala po nej ako po psovy mala uz tak plakala ze nemohla sa ani nadychnut az sme vsetci vrieskali v byte ze uz fakt sa nenadychne.Chvalabohu sa nadychla.Tak som si povedala ze toto nie je normalne zobral som ju a vysvetlil som jej ze ja samozrejme chcem byt osamostatneny ale fakt teras ruku na srdce ze dnes to nie je lahke skoro nemozne len tak bez roznych poziciek prist ku vlastnemu bytu. Tak som jej navrhol ako ona chcela ze podam ziadost aspon na socialny byt ale ze musi ist ku lekarovy lebo nie je s nou nieco je v poriadku ,ze proste ked budeme dvaja v jednom byte tak si musime rozumiet jeden na druheho spolahnut .Nato zacala dalsia hadka ze ja z nej robim psychopata ze ona ma opusti ze so mnou nema zmysel uz s celym domom sa hadal najviac si to odniesla aj matka.Zacala jej skarede nadavat zo mnou, ze proste strasne slova no.Rano o 5 zobudila cely dom malu zobudila zo spanku ze ide ku svojej sestre ze zo mnou to nema zmysel.Mala zacala plakat ze ona nechce ona chce tu byt ona ju nasilu chmatala fackala po zadku no proste nastala hotova psychiatria.Z malou vybehla von bez topanok bez ponoziek tak som behal za nou ze ci je normalna ze nema nic obute a ze je hladna ze nech pride dnu nech jej da najest a obuje ju tak moze ist nechcela vyhrazala sa ze zavola policiu tahal som malicku nedala mi ju potom niejako prisla dnu mala sa najedla ale pocas toho este stale nadavala mne mojej mame nakonec odisla aj z malou.Teras sa pytam a fakt potrebujem dobru radu mam nechat dieta v jej rukach ked uz teras ju psychicka tyra.To sa neda mala mi stale vola ze chce ist domov.Dnes ju huckala proti mne ze ona si ostane tu a ja tam.Fakt mi je velmi tazko .Aky je postup aby som ziskal dieta naspet?A ci mam vobec sancu ju vyhrat lebo ona mi ju znici po psychickej stranke.A dodavam ze teras je u svojej sestry v jednej izbe je to socialny byt.Jej sestra ma tiez jednu dcerku.Moja byvala nepobera nic zatial iba prispevok na dieta okolo 20 eur.Socialnu davku este nedostava a ani nedostane lebo ma si odpracovat od noveho mesiaca aktivacne prace ale tu.Lebo tu ma trvaly pobyt.Mam sancu to vyhrat??
toto treba riešiť a nie handrkovať malú,že nieje veľmi múdra....tak toto si si mal uvážiť skôr akoby si jej urobil dieťa....treba ísť do podnájmu a skúsiť ako by to bolo keby ste boli samý,a ty tiež nevieš ako sa k nej správa tvoja mama! tam je nieaký spúšťač !!!
@elina25 o to ze nie je velmi mudra som vedel na zaciatku ale nebola psychopat bola normalna zamiloval som sa do nej tak proste po roku ostala tehotna ved preco nie ked sme sa mali radi to je normalne taze fakt uvaz co teras si mi napisala a precitaj si cely moj pribeh ze taka nebola.A o podnajme som ani neuvazoval kedze ona sama nechcela podnajom lebo fakt tie podnajmy v meste su drahe a musel by som mat fakt dobry plat aby sme vyzili.A po druhe ako som s nou mal byt sam ked toto dokazala robit so mnou pred mojou rodinou vsak by sme sa tam pozabijali navzajom a podotykam ona je toho schopna uz viackrat ma aj chcela napadnut fyzicky.Tak povedz da sa to?Nie neda lebo to by nedopadlo dobre.Moja mama si ju zobrala k srdcu ako vlastnu dceru kedze jej mama ju nechcela a na silu ju chcela odhlasit z bytu a nam hovorila nech ju prihlasime.Podotykam ze nemala ziadne hadky s mojou mamou ked este bola normalna.Moju mamu si velmi vazila kedze vyrastala bez otca a mamu tiez nema proste uz nema nikoho iba mna a sestry ju stale nemozu tam udrziavat maju svoj zivot a je to socialny byt.Spustac tam nie je niajaky je to Hystericka presne vsetko som si precital co to je a vsetko svedci k tomu.Aj jej brat sa liecil na nervy je v ustave je to velky nervak ktory je nebezpecny svojmu okoliu.Tak nehladajte ludia kde je chybalebo proste je chora.Mne je teras hlavne ako dostat malu lebo pri mne je malicka velmi kludna a velmi ma lubi strasne.A nemozem to nechat tak aby sa z nej stala kopia svojej matky.
@090379 No svedkovia neviem ci by brali do uvahy moju rodinu.Ano jedna suseda to videla ale tak ta suseda je alkoholicka a prave v ten moment bola opita na mol a dokonca videla to co sa nikdy nestalo ze vraj som ju kopol a to by som si nikdy nedokazal kedze mala malu na rukach.Uz len tak uvazte ked som jej toto vydrzal 3 roky ze potom aky otec som a ako lubim svoju malu.A moja rodina tiez kedze na vlastneho syna museli pozerat ako je tyrany a radsej zatvarali oci kvoli malickej.
@sarinka123 no ved preto nechcem aby trpela preto pytam rady ako dostat malu do svojej opatere lebo pri mne je velmi kludna ,smeje sa no proste ze je ako kazde ine dieta.
@shamoney jednoducho ak nechceš a bojíš sa aby neublížila malej, tak musíš myslím si v prvom rade na tú sociálku...neváhaj...bývalá môjho priateľa mala schyzofreniu a napadla ho s nožom...s hysterkami opatrne...aby neublížila...obráť sa na tú sociálku , tam by mali mať poradenstvo
@090379 Dakujem velmi pekne za radu uz fakt sa bojim o malu.Mam aspon niejaku sancu ju dostat ku sebe kedze som cital dost ze na slovensku je miziva sanca ze otec dostane dieta do opatery.Kedze momentalne som aj pracu stratil a pracujem len tu na dedine na aktivacnych pracach.
@shamoney tak čo sa týka financií, tak nič moc...ale zase ani ona neberie žiadne peniaze. Ak by sa ale preukázalo, že je fakt psychicky chorá alebo také niečo, tak si myslím že by to nemal byť taký problém.Najlepšie by ale asi bolo ak by si si našiel prácu...a tvoja rodina, rodičia by ti zrejme pomáhali
@shamoney musíš postupne zbierať dôkazy a hlavne v situaciach, kedy bude tvoja manželka hysterická a agresívna k malej, tak volaj políciu... ak by mala nejake stopy po tele, hoci len škrabance, chod za obvodnou a všetko popíš ako bolo... Mám v okolí jedneho kamarata, ktorého manželka aj so svojou matkou chlastavaju u nich doma, potom su vulgárne vyjadruju, pluju tam po dlážke, vrieskaju po nom. no proste des. A minule už volal policiu a tiež to postupne začína riešiť, lebo takto sa žiť neda 😔
@090379 nie ona taktiez je na socialke lenze dnes mi povedali ze ked sa nedostavi do 1. jula na aktivacnych pracach ked neodrobi svoje hodiny tak je prepadne celkom socialna davka nebude mat narok a nedostane ani cent tak mi povedali ze nech si rozmisli dobre co robi.Ona sa spolieha na to ze ma poda na vyzivne lenze mne vela urcite momentalne neschvalia kedze budem dostavat okolo tych 120 eur co uz sa snazim ako mi zivot dava dufam ze bude lepsie.A momentalne co si vybavuje pre slobodne mamicky utulok ale neviem ako to spravne nazvat teras tak tam sa tiez plati neviem presne ale asi okolo tych 100 eur ked nie viac.A pracu si stale hladam momentalne nemam kedze v tejto lokalite kde byvam je to dost tazko s pracou ale skusam stale nepodam sa.A co sa tyka mamy a otca tak oni stale jej kupovali od sladkosti po oblecenie aj ked mala vsetko aj pri nas ale tak aj tak ju aj oni podporovaly je to proste ich milacik kedze prakticky aj pri nich vyrastala taze pomoct mi pomozu aj oni urcite chvala bohu mam dobrych rodicov.
@vejula No raz som ju chcel nakamerovat ked bola proste v tom amoku ked vrieskala po malej lenze nepodarilo sa mi to vsimla by si to.No a modriny nemala stale ju udierala po zadku tam tazko sa modriny spravia a ani by som v jej v tom momente nedovoli ju udriet po tvari alebo nieco take lebo to uz fakt by presla moje hranice.Niekedy ju dvihla a triasla s nou ale hned som pribehol a schmatol som jej ju z ruk.
@shamoney radšej ako kamerovať si mal volať policiu. Aj keby si ju nakameroval, to by ti pri sude ako dôkaz nepovolili. takže to je zbytočné. Ako píšem treba pri každej väčšj scéno volať policiu. LEn tak bude dôkaz o tom, čo sa u vas dialo a opakované zásahy policie budu hrať v tvoj prospech. Ak by chcela s malou odísť, zobrať dceru na ruky a nedovoliť jej ju zobrať a hotovo, nech sa aj rozkrája.
Ja ti to napíšem asi takto. Si otec? Máš rád svoje dieťa? Nie je ti ľahostajné čo bude s tvojim dieťaťom? Tak nečakaj a nedumaj čo, keby, ako. Konaj. Máš rovnaké práva ako aj tvoja žena. Možno sa to nevyrieši rýchlo a jednoducho, ale sám budeš môcť povedať, urobil som pre svoje dieťa maximum. Máš rodinu a tá ťa určite podporí.
@shamoney treba to riesit na sude, to je najrychlejsi sposob. podaj si navrh na zverenie dietata natrvalo do tvojej starostlivosti, a rovno s tym aj navrh na predbezne opatrenie, ktorym budes ziadat o to iste, ale docasne /kym sa rozhodne o trvalom zvereni/. velmi pomoze, ak k tomu prilozis nejaky listinny dokaz, ze matka ohrozuje dcerkine zdravie alebo normalny dusevny vyvin. myslim zaznam od policajtov, od lekara, cestne prehlasenie od nejakeho svedka /ktory videl, ako sa matka k dcere spravala v case "zachvatu"/. ak si to nevies napisat sam, daj to spravit advokatovi alebo aspon niekomu znamenu, kto sa v tom vyzna.
Bohuzial ziadne papiere od policajtov ani od lekara nemam kedze sa nechcela dat vysetrit raz som ju poslal ku lekarke ze mozno je to stitnou zlazou ze je nervozna lebo aj sama sa stazovala ze tam citi niejaku kost v hrdle.Lekarka jej dala papier aby sa dostavila na vysetrenie kde na to su experti ale nesla bala sa ze ona nejde nenecha si sprtat v hrdle s niejakou sondou aj ked som jej vysvetloval ze to nie je take vysetrenie ze jej budu tam davat sondu nepodrobila sa vysetreniu.A nakonec som zistil ze to nemusi byt stitnou zlazou sposobene ale problem je v psychickom stave ze ma poruchu osobnosti-Hysteria vsetke priznaky jej sedia na jej povahu normalne ako som to cital tak som nevedel od uzasu prist k sebe ze to nie je mozne vsak take nieco sa deje vo filmoch ale skutocnost je ina ja som sa stal jej obetou a moja mala.
@vejula Nie uz to tak nenecham pondelok uz zacnem konat dostavim sa najprv tu na obecny urad oznamim ze nema zaujem nastupit a odpracovat si tym padom straca narok na davku .Dalej pojdem na socialku tam vysvetlim celu situaciu ako to je urcite este mi poradia este ako dalej pokracovat.
nenapada vas odkial ti muzi sem chodia? len tak maju problem a napadne ich modry konik, hned sa zaregistruju a pisu svoj problem???? ked som zacala citat tento prispevok, zdal sa mi pisany zenskym stylom, este aj sa preklepol/la " Tak som si povedala ze to nie je normalne....." zienka si zistuje aku sancu ma jej manzel pri jej hysterickej povahe ziskat dieta???
@sarinka123 dakujem pekne za podporu uz dokonca lutuje ze odomna odisla teras mi stale vypisuje ze co bude robit ona kde ma ist z malou co bude davat jest malej to fakt ona sa musi liecit
Laska k dietatu, o vela silnejšia, ako financie. Ak získas dcérku, , verim ze jej das v prvom rade klud, pokojný domov, a je to ovela viac. Verim ti ! Kludny a laskavy zivot a lasku sa za peniaze neda ničím vycislit !!!
@shamoney dat sa vysetrit lebo jej to navrhnes ty, to urcite nepojde. ak ti uz teraz vypisuje, je to citove vydieranie a zalezi na tebe ako to ustojis a ci si pojdes za svojim. ak podas na sud o nejake predbezne opatrenie, myslim, ze vyhoveju skor tebe. mas kde byvat, mas asi aj nejaky prijem, nie ako ona a nie si sam, kedze tam byvas spolu so svojou matkou. taketo konania su rychle, aspon co sa tyka predbeznych opatreni. ako tu niekto spominal, mas rovnake prava ako matka dietata. vo vseobecnosti si ludia myslia, ze zverenie do opatery je vyhradou matky. nie, to nie je pravda! ak opises vsetky dovody, pripadne sa bude chciet sud zaoberat aj vypovedou nejakych svedkov, je tu urcite sanca. rovnako si treba teraz dat pozor na komunikaciu cez sms, pripadne emaily s tou zenou, lebo aj to mozes pouzit ako dokaz, ak ti napisala, ze nevie co teraz bude davat malej jest, je to tiez silny argument pre vychovu u teba. netreba sa bat "odpojit" od takej zeny. nie si jediny na tomto svete komu sa tak stalo. existuje aj bezplatna pravna pomoc, tak to vyuzi. urcite ti poradia aj na socialke
@tova myslim, ze modry konik poznaju hlavne cez zeny, aj muzi. ja som sa registroval tiez len dnes, lebo chcem polozit jednu otazku a zaujimaju ma prave pohlady zien na situaciu.
@papierovazita no nechce si priznat tu chorobu uz neviem ako ju dostat ku lekarke tak ci tak hlavne je ze mala je pri mne a ked bude mat zas niejake nervove vylevy tak malu jej nedam a nech si potrha aj vlasy a volam policiu nech je tam zaznam tak budem mat aj dokaz.

@shamoney možno by som poradila zájsť na sociálku a povedať aký je problém, oni by ti už určite pomohli...to by si mal urobiť ako prvé. Keď robí také scény, tak aj keby došlo k súdu, tak by si mal kopec svedkov, ktorí to dosvedčia