icon

Ako nájsť odvahu na ukončenie vzťahu?

12. jún 2026

Ženy, boli ste niekedy v situácii že ste vedeli, že od chlapa musíte odísť ak chcete nájsť v živote šťastie, ale dlho ste to nedokázali? Mám 26, s priateľom v nájme, platíme všetko tak nejak na pol (niekedy viac ja, niekedy on), deti chvalabohu nemáme a sme spolu 10 rokov. Prišiel tam alkohol, dávnejšie aj facka a celkovo nezhody. Viem že už ho nezmením, že sa ukazuje posledné roky v pravom svetle, nemáme vlastne spoločné záujmy, ani názory a je strašný nervák. Ale ja nejak nedokážem odísť.. možno preto že som nezažila žiť v dospelosti sama, možno pre vek (už v tomto období som myslela že budem mať rodinu), možno preto že nemám nejaké hlboké kamarátske vzťahy, neviem prečo… ako nájsť tú odvahu? fakt je to dlhý čas čo viem že s ním byť nechcem, ale niesom schopná to spraviť, vie ma niekto v tomto pochopiť? zažili ste to?

anonym_2d00f2
12. jún 2026

@anonym_autor máš 26 a ste spolu 10 rokov?

anonym_55ac9d
12. jún 2026

Prosím ta, kontaktuj psychologa, pomôže ti nájsť v sebe tu odvahu, aj lepšie pochopiť seba.

autor
12. jún 2026

ano, na strednej sme sa spoznali.. samozrejme prvé roky detská láska, ale nám to vydržtalo a žijeme spolu posledné 4 roky

anonym_2d00f2
12. jún 2026
@anonym_autor

ano, na strednej sme sa spoznali.. samozrejme prvé roky detská láska, ale nám to vydržtalo a žijeme spolu posledné 4 roky

@anonym_autor byť tebou tak sa určite rozísem s ním čo najskôr. Proste mysli na seba

simona20201309
12. jún 2026

Tam kde nie su deti, je otázka pár minut. Co riešiš???? Obaja ste spolu zo zvyku a z ľútosti. Odlahne vam obom. Nic sa neboj, len aby si nebola prekvapená ze ho o tyzden uvidíš s inou.

anonym_2d810d
12. jún 2026

Urob dobry skutok a nechaj ten svoj poklad, nevrly, alkacsky, nasilnicky tvojej nasledovnicke. Zacni zit ako 26.r.,nie ako 60.tnicka,aj tie mozno urazam. Cakas na poslednu kvapku, posledny preplesk? V 2023 bolo neskoro. To uz si musela tusit. Co jeho rodina, co su zac, vzal ta niekedy k nim? 🕷️

anonym_ef6313
12. jún 2026

@anonym_autor kazdy dalsi den ked neodchadzas sa pripravujes o moznost stretnut vhodnejsieho partnera. A s nervakom by som nebola ani nahodou

anonym_f3725c
Včera o 01:20

áno zažila. Doporučujem nájsť v sebe tú silu, inak to skončí pre teba dosť blbo.

anonym_a0cd22
Včera o 05:11

Najdi si, co je toxicke priputanie niekde... vela si citaj o tom, pochop to a uvids cesticku.

anonym_7640c3
Včera o 05:31

@anonym_autor preboha, zdvihni sa a choď a nemyslí,nato, že budeš sama. Skrátka to.urob. Ešte otehotnieš a zničíš si život. Nerozumiem, mladá baba, 26 ročná a necha sa fackovať. Ty práveže musíš byť sama, lebo si sa to ešte nenaučila, takto bude len závislá na kdejakom chudakovi, čo ťa fackuje. Okamžite odchod.

anonym_068742
Včera o 05:55

Dievča, na čo čakáš kým náhodou neplánovane otehotnieš? Kým to nebude iba facka? Kým budete mať na krku hypo?.Aby sa ti odchádzalo ešte ťažšie?

svetlonos
Včera o 06:25

Si finančné nezávislá? Ak nie hajde do práce. Ovládala slušné nj/aj? Hajde kľudne do zahraničia, úplne vypnes a často k práci ponúknu ubytovanie.
Nestracajvrokyva neoredlzuj tu agoniu!

anonym_b9aa1b
Včera o 07:45

Najprv musis vediet pomenovat coho presne sa bojis, s tym ti pomoze psycholog ak sama nevies najst dovod bez "mozno" a az potom sa na tom bude dat pracovat. Alebo by som sa skusila zamysliet, preco ked ostatni vedia zit sami ja by som nedokazala? Spocitaj si kolko by ta v tvojej lokalite vysiel najom a strava, kolko mas vyplatu a mozno to ti doda odvahu ked zistis, ze minimalne financne to zvladnes aj ked mozno nie vo vlastno ale zdielanom byte zo zaciatku. Dalej co sa tyka kamaratsiev ber to ako prilezitost, budes mat volny cas len a len pre seba budes moct sa spoznavat s novymi ludmi a rovnako budes mat cas pracovat na uz existujucich kamaratstvach.

anonym_4b7188
Včera o 08:05
@anonym_2d00f2

@anonym_autor máš 26 a ste spolu 10 rokov?

@anonym_2d00f2 a čo je na tom divné? Ja som s mojim mužom od 15-tich

domkakvet
Včera o 08:45

@anonym_autor domov sa nemozes vratit?

danica2711
Včera o 08:54

@anonym_autor mala si 16, keď ste sa stretli, bola si decko a nevedela si, čo vlastne od života a partnera chceš. Teraz už aspoň vieš, čo NECHCEŠ. Odíď a ži svoj slobodný život, neboj sa, samota nie je zlá, dá ti čas a kľud uvedomiť si, kto si a čo CHCEŠ. Si mladá, máš času dosť, keď nájdeš vlastnú hodnotu a cieľ, bude všetko dobré. Držím palce

anonym_86955c
Včera o 09:05

@anonym_autor normalne si naplanuj odchod bez jeho vedomia povedz mu to az ked budes mat vsetko zariadene, lebo ta bude lamat. Mas taku vyhodu ze nemate deti a zaväzky, nepokaz si to

catherin4
Včera o 09:18

Ty si este v dobrom veku, si mlada a stale mas sancu stretnut niekoho ineho, kto si ta bude vazit. Tak nepremarni dalsie roky s tymto, s ktorym to buducnost nema. Po 30-tke to uz bude tazsie hladat niekoho vhodneho, lebo ti najlepsi budu uz rozobrati. Mas poslednu sancu.

guiseppinka
Včera o 09:24

Otazka znie ako najst odvahu. Nie ste zobrati, deti nemate, ste v podnajme.

V prvom rade pozri nejake zdielane byty v meste - na zaciatok to bude idealne - budes mat izbu, ale nebudes sama. Financne to bude nieco take ako to mas teraz.
Potom pozri aku vypovednu mate v terajsom podnajme. Bolo by celkom ok, keby si o tom povedala buducemu ex, ze odchadzas a ci teda preberie byt po tebe on alebo date vypoved uplne.
A potom zbalit veci a odist. Ideal by bol, aby si mala niekoho, kto ti nedovoli cuvnut - kamoska.

Tu su to skor premyslene kroky, urobeny plan a vidiet ciel, ze ti bude lepsie. Mozno ti pomoze aj myslienka na zeny, ktore odisli s detmi od manzelov...

anonym_bf6648
Včera o 09:40

Niekto povie ze ste spolu uz 10 rokov. Niekto ze iba... mas stale cely zivot pred sebou a vies si predstavit istotne aj lepsi-stabilnejsi vztah.
Vies si to predstavit? Istotne ano. Uz o rok mozes byt niekde uplne inde 😉

katkazatka
Včera o 09:52

Musis urobit radikalny rez. Pobalit sa, zablokovat ho a neotacat sa. Ale musis to mat v hlave upratane. Za tie roky si k nemu velmi emocionalne priputana a zvyknuta. Verim, ze je to tazke. Ale musis to mat hlavne v hlave nastavene, ze odchadzas a koniec. Lebo z jeho strany budu vypisovacky, telefonaty, kytice, citove vydieranie..
Neodpovedat mu, nereagovat.

anonym_552cb5
Včera o 12:16

Poloz si otazku, ci takto chces zit este tyzden, mesiac, rok, 5 rokov, 10 rokov? Ak nie, zacni zhanat krabice, do ktorych si zabalis svoje veci a odides. Ked budes mat tie krabice nachystane, hadam sa na nich nebudes pozerat ale konecne sa rozhybes.

tvoriva_dusa
Dnes o 05:21

@anonym_autor Žial bola, v 4rocnom vzťahu. Ale to stačilo. Doposiaľ na to obdobie nerada spomínam. 10x som od neho odišla, 10x sme sa udobrili, ale ten posledný štvrtý rok som už v duchu od neho odchadzala. Ale nejako nevedela to uťať. Presne, bez detí, mala som prácu, aj kam sa vrátiť, ale akosi... akoby to, ze som sa s ním netesila na spoločnú budúcnosť nebolo dostatocny dôvod. A potom konečne!! prišla hádka a poslal ma doslova: do p..e. A ja som v živote nekráčala šťastnejsia do p..e :D Detailne si pamatam na ten pocit, keď sa pohol autobus v ktorom som odchádzala. Bola to cesta za lepším životom. Nereagovanie na akékoľvek správy, volania. Žiadne emócie a už vôbec ďalšie vysvetlovania. Ten prvý rok bol náročný. Nové byvanie, predtým komplikovane dochadzanie aj u kamosiek som musela chvíľami býva, na všelijakých ľudí som narazila. Umrtie v rodine. Ale neurobila by som krok späť. A, rok od môjho odchodu som stretla muža o ktorom som ani nesnivala. Sme spolu 18 rokov a neuveriteľne rýchlo ubehli, pretože v dobrej spoločnosti, veď vieš, čas beží rýchlo.