Ako prebieha rozvod pri nesúhlase partnera?
Ako prebieha rozvod pri 2 deťoch 12a18 keď ten druhy to nechce. Rozvedu hneď alebo sa to naťahuje. Ďakujem
@anonym_autor záleží aj na posudkoch o vyjadrení detí. Nasilu vás však nikto držať spolu nebude
@anonym_a6655f deti chcú zostať s otcom. Záleží aj na názore mladšieho syna?
@anonym_a6655f deti chcú zostať s otcom. Záleží aj na názore mladšieho syna?
@anonym_autor áno záleží. Pôjdu na rozhovor k psychologičke a možno sociálnej pracovníčke. Určite sa budú zisťovať skutočnosti
Toho 18 ročného už nikto riešiť nebude. Je dospelý. Nie maloleté dieťa. Už sa môže rozhodnúť sám
Ani vás dvoch nikto nasilu držať spolu nebude
To 12 ročne dieťa už môže vypovedat ako si ďalej predstavuje svoj život
Väčšinou urobí rozhovor kolizna, ale môže si ho pozvať sudca na pojednávanie
@anonym_autor
Austrália má systém „no-fault divorce“
(rozvod bez zisťovania viny)
To znamená:
Súd nerieši, kto zavinil rozpad manželstva ,napríklad neveru, hádky, alkohol alebo to, kto sa chce rozvies.
Vyhoda zivota v Australii
@anonym_autor
To znamená:
Súd nerieši, kto zavinil rozpad manželstva ,napríklad neveru, hádky, alkohol alebo to, kto sa chce rozvies.
@anonym_ebfaa2 aj tu je to každému jedno
@anonym_autor
To znamená:
@anonym_ebfaa2 U nas to je rovnako 😁
@anonym_autor
To znamená:
@anonym_ebfaa2 veď a ako to funguje u nás? presne rovnako ... 😒
Kamarátka sa chcela rozvádzať, muž nechcel, súd ich poslal ešte do manželskej poradne. To bolo pred dvoma rokmi. Nie sú rozvedení, rozhodli sa potom ostať spolu. Takže to nie je také jednoznačné, že vás hneď rozvedú.
my sme mali 3 konania, tiez nariadenu manzelsku poradnu.. ja som do nej odmietla ist.. takze nas nakoniec rozviedli.. trvalo to rok
Vždy záleží na sudcovi/sudkyni,na okolnostiach,či sú deti....
Sestra mala malé deti a rozviedli ich hneď,ale oni boli dopredu už dohodnutí na starostlivosti.
Ja som narazila na blbaňu sudkyňu,ex na súd nechodil,ona nechcela rozviesť bez jeho vyjadrenia.Nechápem,prečo robila obštrukcie,deti sme nemali.Na treťom alebo štvrtom pojednávaní,keď sa ten chuj zase nedostavil,som sa zosypala a stiahla návrh,lebo to nemalo konca.Trpela som ďalších asi 10 rokov.Potom som sa znovu odhodlala a boli sme rozvedení za 1 minútu.Pritom všetky okolnosti boli rovnaké,ako pri prvom súde.
Vždy záleží na sudcovi/sudkyni,na okolnostiach,či sú deti....
Sestra mala malé deti a rozviedli ich hneď,ale oni boli dopredu už dohodnutí na starostlivosti.
Ja som narazila na blbaňu sudkyňu,ex na súd nechodil,ona nechcela rozviesť bez jeho vyjadrenia.Nechápem,prečo robila obštrukcie,deti sme nemali.Na treťom alebo štvrtom pojednávaní,keď sa ten chuj zase nedostavil,som sa zosypala a stiahla návrh,lebo to nemalo konca.Trpela som ďalších asi 10 rokov.Potom som sa znovu odhodlala a boli sme rozvedení za 1 minútu.Pritom všetky okolnosti boli rovnaké,ako pri prvom súde.
@anonym_dcb3b1 preboha nemyslíš vážne? To čo im hrabalo na tom súde?
@anonym_dcb3b1 preboha nemyslíš vážne? To čo im hrabalo na tom súde?
@anonym_a6655f neviem,asi dostávali odmeny,keď nerozviedli manželstvo.
Ja som na tom súde vždy revala,bola som psychicky totálne mimo,ja neviem,čo si ona potrebovala dokazovať.

@anonym_autor záleží aj na posudkoch o vyjadrení detí. Nasilu vás však nikto držať spolu nebude