Ako prebieha schvaľovanie striedavej starostlivosti?
Ahojte mamičky som zufala ako je to so schvaľovaním ss? Syn ma 9 rokov a ex ho chce do striedavej starostlivosti, nemajú s malým zlý vzťah o malého sa stará (aj keď so mnou je to horšie uráža ma , manipuluje , neustále sa mi vyhraza súdom , na sociálke, polícii som bola udaná bezdôvodne niekoľko meste súd o zverenie do jeho starostlivosti už 3 krát) , no maly tak posledný rok u otca nechce spávať až place keď ho tam chce nechať spat, otec ho vezie na futbalové treningy vedľa mesta , ja nemám vodičský (treningy v inom meste bol otcov nápad, sám sa ponúkol že je to jeho záležitosť , že to bude platiť a voziť ho tam) súhlasila som s tým a doverovala mu že to mysli v zaujme malého a nie že to bude brat za predmet súdu (že ja sa nestarám) , dokonca teraz pred súdom malému kupil bycikel ,akoby si ho chcel kúpiť, mám 10 mesačného synčeka , ktorého veľmi lubi a bojím sa že by ich vzťah ochladol, doma ma aj psíka.. aké sú podmienky na striedavú ? Maly je veľmi citlivý a bojím sa že by to jeho psychike ublížilo
Chceš starému vrátiť ako sa postavil k tebe?
Prihlás syna na taký istý krúžok u vás v meste a hotovo a keď je u teba tak bude chodiť na ten a bodka
Ale toto nie je dôvod aby si súd myslel že si zlá matka. Ja by som rieisila že syn tam nechce spávať
Akonáhle by mi zavolal mami ja tu nechcem spat, štartujeme auto a ide si po dieťa (urob vodicak, veď máš 2 dwti, to sa ti zíde)
Chceš starému vrátiť ako sa postavil k tebe?
Prihlás syna na taký istý krúžok u vás v meste a hotovo a keď je u teba tak bude chodiť na ten a bodka
Ale toto nie je dôvod aby si súd myslel že si zlá matka. Ja by som rieisila že syn tam nechce spávať
Akonáhle by mi zavolal mami ja tu nechcem spat, štartujeme auto a ide si po dieťa (urob vodicak, veď máš 2 dwti, to sa ti zíde)
@anonym_5845ba veď syn tam už asi ani rok nespáva ako dôvodmi mali povedal že raz keď tam nechcel spať že sa pýtal domov mame tak otec ho zavrel do izby a nechal ho tam vyplakať a už potom neviem čo sa ďalej dialo ale odvtedy tam nechce spávať je celkovo aj dosť naviazaný na mňa aj keď bol v škole prírode pred pred 2 rokmi tak som poňho po 3 dňoch musela ísť
no pri 9rocnom striedavku uplne v pohode schvalia, treba byt nastavena aj ta tuto moznost.
v prvom rade by som sa poobzerala aj po inom futbalovom klube, toto predpokladam, ze ho zapisal do nejakeho dedinskeho v okoli TT. Tak pozrite aj futbal v TT, mala by si to jednoduchsie, ked nejazdis. ale na druhej strane ak ho preklasis - moze sa stat , ze ustves seba.... lebo otec nebude chciet ho v TT vozit. proste chce mat futbal vo svojich rukach......
no pri 9rocnom striedavku uplne v pohode schvalia, treba byt nastavena aj ta tuto moznost.
v prvom rade by som sa poobzerala aj po inom futbalovom klube, toto predpokladam, ze ho zapisal do nejakeho dedinskeho v okoli TT. Tak pozrite aj futbal v TT, mala by si to jednoduchsie, ked nejazdis. ale na druhej strane ak ho preklasis - moze sa stat , ze ustves seba.... lebo otec nebude chciet ho v TT vozit. proste chce mat futbal vo svojich rukach......
@lucik194 nepoznám Trnavu, ale určite niekde na sídlisku je nejaký klub a ak nie, tak 9 ročný zvládne MHD, Trnava nie je Londýn
Keď sa so synom rozprávate tak on rozumie čo by striedavka bola? Vie si to predstaviť?
Ja byt na tvojim mieste tak hľadám právnika
@maria123a úplne ťa chápem. Táto striedavka čo vymysleli, tak ňou sa tí úbožiaci , manipulátori vyhradzujú matke a aj udaniami. To, že syna vozí na tréning vôbec nič neznamená. Striedavka nie je prevládajú model starostlivosti o dieťa. V košickom kraji ju schvália len na 5 až 7 percent. Iné kraje sú cca rovnako. Jedinou výnimkou je mesto Bratislava tam je striedavka okolo 20 percent.
Dôkazy treba mať.
Dieťa je na teba naviazaná, zabezpečuješ jeho celodennú starostlivosť, má u teba domov, u otca chodí len na návštevy. Dieťa s otcom nechce byť Treba aj navrhnuť vypučuť aj syna a psychologický posudok, kde sa uvedú dôvody, ako otec vydiera syna pri spaní, ako ho zamkne do izby, to všetko treba súdu uviesť. Treba si od polície vyžiadať všetky potvrdenia, že kedy ťa udal a že všetko boli falošné obvinenie. Cieľom obvinení je ťa destabilizovať a psychicky zničiť a vykresliť ako neschopnú matku. Pred dieťaťom na teba nadáva, zhadzuje ťa a podobne. Treba vypočuť dieťa, ako na teba kričí pred dieťaťom. Vzhľadom na absolútne negatívny vzťah k nemu odmietaš s ním ísť do striedavej lebo aj zákon o rodine predpokladá pri striedačke dobrý vzťah medzi rodičmi, minimálne na.komunikacnej.urovni. U vás komunikácia nie je, lebo bývalý muž ťa uráža a kričí na teba pred dieťaťom. Dobre by bolo ísť za psychológom, alebo psychiatrom a ak máš nejaké psychické problémy, tak nech ti napíšu papier, že sa liečiš, máš terapie z dôvodu, že muž ťa psychicky ničí a ty trpíš posttraumatickou stresovou poruchou. Aj dietu treba povedať, že striedačka je, že u neho je 5 dní, napríklad a že nech povie aj psychológovi a sudcovi svoj názor. Že otec ako sú ku nemu správa a že kde pociťuje domov. Navrhujem si prečíta zákon o rodine a nie tieto reči na MK počúvať a nech ti to všetko spise právni a aj ta zastupuje na súde. Ak sa tomu budeš venovať, šanca na striedačku je minimálna, ak by aj bola.da.sa.odvolat. A trvať na svojom.
Nech malého vysluchne kolizna, keď nebude postačovať, navrhni výsluch súdom. To sa s ním len sudkyňa porozpráva, aby zaistila, aký vzťah má s tebou, aký s otcom. Ťažko schvaľovať striedavku, ak tam malý ( nie z dôvodu tvojej manipulácie) nechce spávať. Len to musí byť súdu jasné komunikovane. Keď nepomôže výsluch, ešte môžeš navrhnúť znalecké dokazovanie znalcom v odbore psychológia, či je forma osobnej starostlivosti vhodná pre vášho syna. A keď je to také konfliktné rodičovstvo ako vravíš ( podania na socialku...), možno by som zvážila nájsť si advokáta...

Prečítaj si 2-3 dní starú diskusiu na tú tému.