Ako prebieha určenie výživného na rozvedeného?
Poprosim vas o info co sa tyka sumy a toho ako to prebieha na sude.Dakujem.
no ja poopravim @guinevre - pytat 1000 eur rozhodne nedoporucujem 😀 😀 😀
je to vyzivne na rozvedeneho partnera -- po novele zakona o rodine niekedy v roku 2004 je tam podmienka - ze ex partner NIE JE SCHOPNY sam sa zivit. A tato podmienka sa skuma, ze preco...
cize to nie je o tom ze som bez prace a idem si pytat od exa, lebo zaraba 5 tisic eur v cistom.... To je o tom, ze ja PREUKAZUJEM svoju neschopnost sa samej zivit - ci tym, ze opatrujem dieta tazko zdravotne postihnute, ktore vyzaduje mimoriadnu starostlivost, alebo tym, ze ja sama som na invalidnom dochodku, alebo sa staram o naozaj male dieta (do 2 rokov, lebo ked uz ma 2 roky moze k opatrovatelke a ja zase do prace)...
tu sa to skuma proste dost komplexne, zalezi aj od regionu... a v neposlednom rade zalezi od sudcu a jeho nalady 😀
co sa tyka vysky tohto vyzivneho, tak ak prejde 30 eur tak to uz je akoze fakt velka suma --- hovorim, toto vyzivne ma pokryt iba doplatok do ZAKLADNYCH potrieb jedinca .... to nie je vyzivne ako u deti....

Mozes si pytat aj 1000eur, ked tvoj ex zaraba 20000, takze, musis dat viac informacii. Mozu ti aj odmietnut vyzivne na rozvedenu, to ze mas narok, neznamena, ze ti aj odklepnu, zavisi ci pracujes, nepracujes, kolko zaraba, kolko ma vyzivovacich povinnosti atd.