icon

Ako prekonať rozchod po prvom vzťahu?

filip13379
Včera o 15:50

Caute, nikdy som tu nic nepisal ale uz si neviem sam rady a som typ cloveka co sa nedokaze s takymi temami zdoverit blizkym osobam. Mam 19 rokov, svoj prvy vztah som mal od 17tich do maja tohto roka. Ex ma 24, rozisla sa ona so mnou z dovodu takeho, ze “stratila city” (co mne pride len ako klise vyhovorka a len proste nasla ineho, ale to je len moj pocit). Je to pre mna nepredstavitelne ze toho cloveka uz nikdy neuvidim (boli sme na dialku), zazil som s nou kvazi vsetko prvy krat, prva pusa, prvy sex, prve hadky a celkovo prva skusenost s dospelym vztahom. Nedokazem v ziadnej vidiet to co som videl v nej, aj ked bola na mile vzdialena od dokonalosti. Odjakziva ma pritahovali starsie zeny, pred nou ich zopar bolo ale nikdy sa to nepreklopilo do reality a vsetko to ostalo pri pisani si a islo to do stratena, cize v praxi asi teraz neprezivam prvy krat zlomene srdce, ale predsa len ked sa clovek s niekym nejaku dobu pozna osobne tak je to trochu tazsie ako stratit cloveka len z netu. Cely vztah trval takmer dva roky, co je na prvy vztah v skutku slusne, ale ja som narozdiel od nej veril ze to moze byt na cely zivot. Ona mi cely vztah davala pocitovat ze z jej strany to tak proste nie je, ale presviedcal som sameho seba ze to je len moj blby pocit a ze je urcite vsetko v poriadku, ale aj tak mi na nej chyba asi pravdepodobne vsetko, ten pocit toho, ze sa mam o koho opriet, ze mam s kym travit cas mimo svojho rodneho mesta a vypnut hlavu, ten pocit ze niekam patrim a ze niekto je “moj clovek”. Toto vsetko co sme tak dlho budovali zahodila behom tyzdna. Aj ked od rozchodu presli takmer tri mesiace, stale to boli ako cerstve a neni dna kedy na nu nemyslim, dokonca ma to terorizuje aj v snoch s nou kde sme spolu a je vsetko ako po starom. Neviem sa vobec pohnut a ten pocit ze ona uz pravdepodobne ma niekoho druheho a vobec na mna nemysli ma psychicky nici. Hocikedy cez den citim vonu jej vonavky, zacujem jej hlas v hlave, premyslam co robi, ci na mna mysli a pri kazdej notifikacii sa mi rozbucha srdce s malou vierou ze napisala ona. Ak ste mali niekto podobnu skusenost s takto az neprimeranym naviazanim na ex, budem velmi vdacny za kazdu jednu radu ako sa z tohto kolotoca dostat. Vopred dakujem velmi pekne🫶🏻

anonym_0a574b
Včera o 15:51

@filip13379 nájdi si koníčky, zamestnaj hlavu a bude po ex.

billy_jean
Včera o 16:53

Ono to štandardne tak býva po skončení prvej lásky. Ja som sa cítila presne rovnako, ver mi. Ale... myslela som si, že už nikoho nebudem milovať tak ako jeho. A do pol roka po rozchode som spoznala ešte väčšiu lásku. Držím prsty, si mladý, máš celý život pred sebou. Raz budeš na tento vzťah spomínať s krásnou nostalogiou.

sevrin
Včera o 17:21

@filip13379 keď chodíš so staršou (podľa dátumu narodenia v OP), tak musíš byť mentálne starší ty od nej. Staršie ženy majú iné myšlienkové pochody.

feri0852
Včera o 17:30

@filip13379 kašli na ňu, vybehni na diskotéku a pretiahnut ďalšiu. V tvojom veku som pretiahol co sa hybalo, tak sup užívať si rozkoše mladého života

ivangeline
Včera o 20:26

Urcit si priority a nabuduce vyberať lepšie. Cas pomože z najhoršieho. A tiež rozhodnutie odpustiť.

anonym_f8faa5
Dnes o 08:50
@feri0852

@filip13379 kašli na ňu, vybehni na diskotéku a pretiahnut ďalšiu. V tvojom veku som pretiahol co sa hybalo, tak sup užívať si rozkoše mladého života

@feri0852 No to už je skvelá rada 🤦🏽‍♀️ chudák chalan.
Autor: Aj keď ubehlo pár mesiacov, stále je to čerstvé. Tak je jasné, že keď si miloval naplno, neprejde to šmahom ruky. Ono to bude ešte nejaký ten čas bolieť. Zatiaľ sa zameraj na seba, vzdelávaj sa, športuj, nájdi si nejaké hobby...Si ešte mladý ☺️ určite je niekde nejaké žieňa pre teba. Skôr, či neskôr, stretneš lásku svojho života. Všetko máš pred sebou. Good luck.

filip13379
autor
Dnes o 09:05
@anonym_f8faa5

@feri0852 No to už je skvelá rada 🤦🏽‍♀️ chudák chalan.
Autor: Aj keď ubehlo pár mesiacov, stále je to čerstvé. Tak je jasné, že keď si miloval naplno, neprejde to šmahom ruky. Ono to bude ešte nejaký ten čas bolieť. Zatiaľ sa zameraj na seba, vzdelávaj sa, športuj, nájdi si nejaké hobby...Si ešte mladý ☺️ určite je niekde nejaké žieňa pre teba. Skôr, či neskôr, stretneš lásku svojho života. Všetko máš pred sebou. Good luck.

@anonym_f8faa5 Dakujem pekne za povzbudive slova🫶🏻

anonym_f8faa5
Dnes o 09:57
@filip13379

@anonym_f8faa5 Dakujem pekne za povzbudive slova🫶🏻

@filip13379 Nech sa ti v živote darí.