Ako reagovať na zúfalý telefonát od cudzej ženy?
Pred 10 rokmi ma opustil manzel kvoli inej zene. Zobrali sa, po par rokoch aj rozviedli. Teraz mi napisala nejaka zena, ci by mi mohla zatelefonovat, ze je zufala, ze manzel ju, aj deti opustil kvoli inej zene a ona zistila kto to je, aj to ze bola uz raz vydata (za mojho byvaleho) a ze predpoklada, ze to iste sa stalo aj mne, ze ide o tu istu zenu, ze to vypatrala cez jej priezvisko. Ze vlastne ani nevie, len by sa chcela porozpravat, ze mozno by nasla odpovede, co a preco sa to stalo. Ako by ste reagovali, na takuto spravu?
Mne to pride divne.
Strrtnut sa s nejskou zenou,vi uz terajsou alebo byvalou,kt.mal moj ex.....
Ak si to s nim ukoncila,uzavrela si to.
A ako pises,nebolo to ani pre teba lahke....
Ja teda si neviem preddtavit,o com by som sa bavila s nejakou byvalou mojho byvaleho...
@anonym_autor Nereagovala by som. Nech si svoje problémy rieši sama, ona do tvojho zivota nepatrí.
@anonym_autor Pani nech navstivi psychologa. Musi byt, riadne zufala, ked lustruje fb, internet, aby ta vyhladala. A co vlastne caka?
Ty uz exa nepoznas. Je to 10 rokov. Moze mat ine motivacie, nez pri tebe. Ludia sa menia. Aj ked v jadre nie (tento jednoducho sebcom ostal), ale okolnosti sa menia.
O jeho aktualnej situacii nic nevies. Nevies ani dovody, co sa dialo medzi nim a trojkou. Ako v skutocnosti zili.
Velmi teoreticky moze tvoj exo byt dokonca nahodne i v prave, ze to ukoncil s tretou zenou a vratil sa k cislu dca.
Za vypocutie nic nedas, mozno naozaj potrebuje len vypocut, ponadavat si na spolocneho nepriatela a povzbudit.
Mozno chce len pocut, ako prebiehal vas rozvod. Ci ti robil zle, stvaral zakernosti, snazil sa vyvliect z povinnosti, a pod. Co ma od neho teraz cakat.
(Hoci ani toto nemusi byt rovnake. S tebou sa mohol vediet dohodnut, s nou sa moze hadat a robit jej problemy. Alebo opacne. Nepoznas, na com bol zalozeny ich vztah.)
A tiez trojka moze byt tak zufala, ze moze verit, ze si z teba urobi spolocnicku v pomste spolocnemu exovi, alebo voci tej spolocenej nepriatelke (dvojke), aby si jej pomohla exa ziskat naspat.
Ak odmietnes, moze presunut svoj hnev i na teba.
Lebo budes lahsi terc, nez jej exo, ktoreho najskor stale miluje a stoji o to, aby sa jej vratil. Takze voci tebe moze byt bez vycitiek bezohladnejsia. O to viac, ze ani dvojke sa asi sama tolko neodvazi ublizit, aby si nepopudila exa, ktory ma s nou naspat vztah. Ty vsak nebudes chranena nicim. Lebo v podstate ty si jej nic.
Skor bude lepsie si s nou napisat. Ak sa jej uz planujes ozvat.
O exovi a vasom byvalom vztahu sa vyjadruj neutralne. Opatrne s emociami. Nenechaj sa k nim strhnut ani kvoli tomu, ze ona by bola emotivna (ze na jej emotivny zufaly vylev jej trebars napises: “Ano mas pravdu, vzdy to bol sebestredny ko***.” Ty to budes mysliet uprimne voci nej, aby si sa naladila na jej vlnu a ona citila, ze ju chapes. Ona to vsak moze o par dni zneuzit.). Takze dovody vasho skoncenia a nasledky opisuj podla moznosti nie emotivne. Tak isto svoje nazory na jej situaciu vyjadruj opatrne. Nevies, kde a ako to moze pouzit.
Akonahle ale ona prejavi prehnane emocie, ci nejaky nespravny umysel, tak pisanie slusne ukonci.
Pre zmenu mas pisomny dokaz, preco si tak urobila.
Je to lahsie, ako zoci-voci, ked vsetko ostanu len hovorene slova medzi vami a jedina dokazatelna vec bude, ze ste sa stretli. Ale nemas ako dokazat, o com ste v skutocnosti hovorili.
A tiez urci hranice vypocutia. Aby si z teba neurobila terapeutku, ktorej sa zavesi na krk a urobi ta tak zodpovednou za svoje emocie a konanie.
Nepoznas ju. Nevies, aka je silna/labilna. Tak aby nakoniec nerozvratila tvoj zivot. Aby ti exo takto prenesene cez svoju dalsiu byvalku este raz nerozvratil tvoj zivot.
Odporucam napisat si s nou maximalne raz (ak uz chces s nou komunikovat) a v ramci tej jedinej chvile pisania si to i zdvorilo uzatvorit s tym, ze jej prajes vsetko dobre a vela sil.
Ona si musi svoj zivot vyriesit sama.
Keby chcela rozoberat tvojho ex, jeho spravanie a podobne, to by som este pochopila (ak by bola ona jeho partnerka). Ale chce rozoberat ex tvojho ex. To uz je bizar. Nech si poriesi svojho chlapa a nie cudziu zensku. Ta zena jej vernost neslubovala.
a ty jej akoze chces dat ake odpovede? Ja by som sa do toho nemontovala, naco.. vaz si svoj klud
Ty uz exa nepoznas. Je to 10 rokov. Moze mat ine motivacie, nez pri tebe. Ludia sa menia. Aj ked v jadre nie (tento jednoducho sebcom ostal), ale okolnosti sa menia.
O jeho aktualnej situacii nic nevies. Nevies ani dovody, co sa dialo medzi nim a trojkou. Ako v skutocnosti zili.
Velmi teoreticky moze tvoj exo byt dokonca nahodne i v prave, ze to ukoncil s tretou zenou a vratil sa k cislu dca.
Za vypocutie nic nedas, mozno naozaj potrebuje len vypocut, ponadavat si na spolocneho nepriatela a povzbudit.
Mozno chce len pocut, ako prebiehal vas rozvod. Ci ti robil zle, stvaral zakernosti, snazil sa vyvliect z povinnosti, a pod. Co ma od neho teraz cakat.
(Hoci ani toto nemusi byt rovnake. S tebou sa mohol vediet dohodnut, s nou sa moze hadat a robit jej problemy. Alebo opacne. Nepoznas, na com bol zalozeny ich vztah.)
A tiez trojka moze byt tak zufala, ze moze verit, ze si z teba urobi spolocnicku v pomste spolocnemu exovi, alebo voci tej spolocenej nepriatelke (dvojke), aby si jej pomohla exa ziskat naspat.
Ak odmietnes, moze presunut svoj hnev i na teba.
Lebo budes lahsi terc, nez jej exo, ktoreho najskor stale miluje a stoji o to, aby sa jej vratil. Takze voci tebe moze byt bez vycitiek bezohladnejsia. O to viac, ze ani dvojke sa asi sama tolko neodvazi ublizit, aby si nepopudila exa, ktory ma s nou naspat vztah. Ty vsak nebudes chranena nicim. Lebo v podstate ty si jej nic.
Skor bude lepsie si s nou napisat. Ak sa jej uz planujes ozvat.
O exovi a vasom byvalom vztahu sa vyjadruj neutralne. Opatrne s emociami. Nenechaj sa k nim strhnut ani kvoli tomu, ze ona by bola emotivna (ze na jej emotivny zufaly vylev jej trebars napises: “Ano mas pravdu, vzdy to bol sebestredny ko***.” Ty to budes mysliet uprimne voci nej, aby si sa naladila na jej vlnu a ona citila, ze ju chapes. Ona to vsak moze o par dni zneuzit.). Takze dovody vasho skoncenia a nasledky opisuj podla moznosti nie emotivne. Tak isto svoje nazory na jej situaciu vyjadruj opatrne. Nevies, kde a ako to moze pouzit.
Akonahle ale ona prejavi prehnane emocie, ci nejaky nespravny umysel, tak pisanie slusne ukonci.
Pre zmenu mas pisomny dokaz, preco si tak urobila.
Je to lahsie, ako zoci-voci, ked vsetko ostanu len hovorene slova medzi vami a jedina dokazatelna vec bude, ze ste sa stretli. Ale nemas ako dokazat, o com ste v skutocnosti hovorili.
A tiez urci hranice vypocutia. Aby si z teba neurobila terapeutku, ktorej sa zavesi na krk a urobi ta tak zodpovednou za svoje emocie a konanie.
Nepoznas ju. Nevies, aka je silna/labilna. Tak aby nakoniec nerozvratila tvoj zivot. Aby ti exo takto prenesene cez svoju dalsiu byvalku este raz nerozvratil tvoj zivot.
Odporucam napisat si s nou maximalne raz (ak uz chces s nou komunikovat) a v ramci tej jedinej chvile pisania si to i zdvorilo uzatvorit s tym, ze jej prajes vsetko dobre a vela sil.
Ona si musi svoj zivot vyriesit sama.
@moonlight1210 nemajú spoločného ex, obom sa im do vzťahu s rôznymi mužmi zaplietla rovnaká žena
Ona sa chce pytat na tú ženskú a nie na ex,toho nepozná
Asi by som s ňou pokecala, keďže nieje problém,,ex,, ale tá jeho
Mňa by to zrejme tiež zaujimalo,keby že je to rozbijacka rodín a že čo to je zač
A ešte keď majú deti,ci nieje nejaka psycho alebo podvodnicka alebo čo, keď takto si labzuje na zenacov
Bože bože bože za prvé a posledné tie ženy nepreberali muža nikomu, ten muž je debil a on chodí za inými, nechápem prečo ženy furt útočia na ženy, ale žeby priznali, že na 100% je vždy na vine len chlap to nie to nevedia povedať, ja by som v živote nehádzala vinu na ženu, keď pes nechce suka môže aj skákať, proste celé je to o mužoch halooooo!!!!, a nič by som neriešila čo čakala
@moonlight1210 nemajú spoločného ex, obom sa im do vzťahu s rôznymi mužmi zaplietla rovnaká žena
@anonym_98a55c tak potom nekontovat vobec. Tam to nemá zmysel, kedze ich absolutne nic nespaja.
@anonym_autor uprimne, v dnesnej dobe by som sa bala, aby si ten telefonat nenahrala a nezavesila niekam na internet alebo niekomu neposlala. Je to cudzia osoba, nepoznas ju, nevies, co z nej moze vyliezť. Do cudzich vztahov sa nemotaj, nech sa porozpráva s niekym zo svojho okolia.
Mna si raz takto vyhladala tiez ex ale nastastie len priatela. Ja blba, mlada a naivna som s nou prv lwn volala. Zdala sa mila, tak sme sa stretli na zivo. No vyklula sa z nej uplna psychopatka. Takze za mna nie, nevies co je zac. Ja do dnea lutujem ze som sa s nou stretla. Normalne mi zacala rozpravat ze pozna ludi ktori by ho vedeli ,,odstranit,, len staci ze poviem ano. Co ti poviem, ako z filmu
@anonym_6e1305 boze
@anonym_d08e06 ja nepochopim tých chlapov, že toto dokážu a nehnusí sa im taká žena
@nika185 podľa mňa obe strany urobia zo seba chudatka.
URCITE NIE. Len sa chce podelit o svoj kyblik hnoja a je velmi pravdepodobne, ze sa to nakoniec aj obrati proti tebe. Nic tym neziskas, len stratis. Nie si charita a uz davno to nie je tvoj problem. Zvedavost za to nestoji.
@nika185 podľa mňa obe strany urobia zo seba chudatka.
@anonym_autor veď áno, ale ženáč sľúbil vernosť, on by mal mať odstup, slobodnej ochechule to je jedno, že ničí rodinu, keby každý chlap ukázal takej vtierke, kde je jej miesto, by stiahli tie chuderky chvost, plati aj naopak, vydatá žena ked jej nieto rady a behá za slobodnými a keď sú obaja zadaní, tak to už padli na samé dno bez hanby

Ja si myslím že iba hlada svoju “partner in crime” navyše u vás spoločný menovateľ je jedna a ta istá krava. Ja by som sa s ňou porozprávala, ak to mám v sebe uzavreté. Podľa mna je to iba nešťastná žena ktorej zrútila svet nejaka zmija… možno hlada iba útechu a hlavne povzbudenie. Vidieť že ty si to dala, si spokojna, aby mala nejaké malé svetielko nádeje na konci tunela, v ktorom aktuálne je..