Ako rýchlo začne exekútor riešiť nezaplatené výživné?
Ahojte, exmanžel niekedy mešká s výživným. Síce ho vždy zaplatil doteraz, ale predsa keď má platiť do 15-teho, tak neviem, prečo to nie je schopný dodržiavať. Aj teraz je už 20-teho a dlhuje výživné pre dieťa na sporiaci účet. Je to síce len malá čiastka, ale aj tak. Za ako dlho to exekútor začne riešiť? Čo ak by som to dala exekútorovi riešiť a on medzitým zaplatí? Ex som písala mail aj správu, nereaguje. Môžem za ním ísť, ak keď mešká dva dni či sa exekútor bude pozerať na mňa ako na blbca?
odpadam. to je tema ako sa patri...
@anonym_076cc2 lepšie by bolo, keby si nie odpadla ale vypadla a nepridávala dementné komentáre
@anonym_076cc2 lepšie by bolo, keby si nie odpadla ale vypadla a nepridávala dementné komentáre
@anonym_autor môžeš aj hneď na druhý deň po termíne. Ak máte výživné stanovené súdom, výška aj termín je súdnym rozhodnutím, takže kľudne aj na druhý deň. Ty sa nemôžeš rozhodovať, či dáš dieťaťu dnes raňajky alebo ich kúpiš až zajtra, máš zodpovednosť za dieťa. A on má namiesto zodpovednosti a starostlivosti iba povinnosť platiť načas. Zájdi za exekútorom, hociktorým, spíšu ti návrh a podajú ho. Súd toto rieši rýchlo a exekútori tiež. Ak mešká pravidelne, kľudne to urob, možno to potrebuje, aby sa uvedomil, že má povinnosti.
@anonym_autor
počkaj do konca mesiaca.
ak platí pravidelne.
@anonym_autor
počkaj do konca mesiaca.
ak platí pravidelne.
@anonym_076cc2 z čoho odpadávas? Presne ako píše
@melanta ja sa musím z jedného platu starať o dieťa a zabezpečiť všetko,ako treba, aby mala aj čo jesť aj všetko zaplatené... On ju nevidel desať rokov.
@melanta
@mondolina samej sa mi to nechce riešiť, ale už ma to fakt vytáča, keďže zrejme ani nepracuje... Ale je to môj problém? Komu by sa páčilo, že výplatu máš mať 15teho a zamestnávateľ ti ju bude dávať týždeň aj viac neskôr, ako sa mu hodí...
@anonym_autor
počkaj do konca mesiaca.
ak platí pravidelne.
@mondolina píše, že meškáva. Tak prečo by čakala. Tebe ak by neprišla výplata, tak povieš deťom, že počkajte do konca mesiaca, potom kúpim jedlo? Nevidím dôvod šetriť chlapa, ktorý nevie ani tak jednoduchú vec ako nastaviť si trvalý príkaz, aby matka jeho dieťaťa dostala peniaze tak, ako rozhodol súd.
@anonym_076cc2 z čoho odpadávas? Presne ako píše
@melanta ja sa musím z jedného platu starať o dieťa a zabezpečiť všetko,ako treba, aby mala aj čo jesť aj všetko zaplatené... On ju nevidel desať rokov.
@melanta
@mondolina samej sa mi to nechce riešiť, ale už ma to fakt vytáča, keďže zrejme ani nepracuje... Ale je to môj problém? Komu by sa páčilo, že výplatu máš mať 15teho a zamestnávateľ ti ju bude dávať týždeň aj viac neskôr, ako sa mu hodí...
@anonym_autor že sa ti to riešiť nechce chápem. Ale je to chvíľková návšteva exe, nájdi si exe najbližšieho k tvojmu bývaniu alebo práci, zober rozhodnutie súdu a za 15 minút si vybavená. Že nepracuje je jeho problém.
@mondolina píše, že meškáva. Tak prečo by čakala. Tebe ak by neprišla výplata, tak povieš deťom, že počkajte do konca mesiaca, potom kúpim jedlo? Nevidím dôvod šetriť chlapa, ktorý nevie ani tak jednoduchú vec ako nastaviť si trvalý príkaz, aby matka jeho dieťaťa dostala peniaze tak, ako rozhodol súd.
@melanta no presne, sme rozvedení 12 rokov a za ten čas som ani zvýšenie nežiadala, ani nič dcére neposlal navyše, starosť žiadna. Ja sa musím zariadiť ako treba, aby dcéra mala všetko a on nie je schopný platiť načas.
@anonym_autor že sa ti to riešiť nechce chápem. Ale je to chvíľková návšteva exe, nájdi si exe najbližšieho k tvojmu bývaniu alebo práci, zober rozhodnutie súdu a za 15 minút si vybavená. Že nepracuje je jeho problém.
@melanta len nechcem vyznieť ako blbec pred exekútorom, a hlavne, čo ak on zaplatí za ten čas, kým to exekútor vôbec začne riešiť? Kto potom platí toho exekútora?
@melanta len nechcem vyznieť ako blbec pred exekútorom, a hlavne, čo ak on zaplatí za ten čas, kým to exekútor vôbec začne riešiť? Kto potom platí toho exekútora?
@anonym_autor no ale budeš vyzerať ako blbec. Toto ani nikto riešiť nebude. Počkaj do marca
@anonym_autor no ale budeš vyzerať ako blbec. Toto ani nikto riešiť nebude. Počkaj do marca
@anonym_25ee26 HM...a akým normálnym slušným spôsobom donútiť exa platiť načas?
@anonym_25ee26 HM...a akým normálnym slušným spôsobom donútiť exa platiť načas?
@anonym_autor do konca mesiaca má čas, môže sa stat čokoľvek
Veď prečo nepožiadaš o zvýšenie, aby si nemuseli počítať každý sen?
@anonym_autor do konca mesiaca má čas, môže sa stat čokoľvek
Veď prečo nepožiadaš o zvýšenie, aby si nemuseli počítať každý sen?
@anonym_25ee26 lebo sa bojím, že by mu ešte znížili keď nerobí a okrem toho neplatí ani čo má, nie ešte aby platil viac.
@anonym_25ee26 lebo sa bojím, že by mu ešte znížili keď nerobí a okrem toho neplatí ani čo má, nie ešte aby platil viac.
@anonym_autor koľko platí? Lebo tebe rastu náklady a ak nebude riadne platiť tak cez exekútora budeš rieisit náhradné výživné
Rozumné by bolo aby si vyplatny termín posunul cez súd a to zrejme aj urobi, keď vždy zaplatí ale o pár dní neskôr
@anonym_autor koľko platí? Lebo tebe rastu náklady a ak nebude riadne platiť tak cez exekútora budeš rieisit náhradné výživné
@pribinak 200 € výživné a 30 € sporenie
@pribinak 200 € výživné a 30 € sporenie
@anonym_autor neviem koľko má dieťa rokov ale za 12 rokov si mohla žiadať zvýšenie aj dvakrát. To že nerobí nie je tvoja starosť ani prekážka na zvýšenie.
@anonym_autor exekucia sa dava ak nezaplati tri mesiace. Kukni google.
@anonym_5f74e6
exekúcia sa môže dať po prvom nezaplatenom výživnom.
@anonym_5f74e6
exekúcia sa môže dať po prvom nezaplatenom výživnom.
@anonym_5f74e6 radíš na základe toho, že pozrieš google a ešte aj to prečítaš zle. Nechápem toto zapájanie do diskusií, ak človek úmyselne radí zle. Lebo toto je úmysel. Nevedieť a radiť. V samotnom texte, ktorý kopíruješ, je že exekúciu možno podať hneď ako sa neplní súdne rozhodnutie. Ak je súdom stanovené, že výživné sa platí do 15. dňa v mesiaci, tak ak peniaze nie sú na účte 16. deň ráno, tak už sa nesplnilo súdne rozhodnutie. teda je možné podať exekúciu hneď v prvý mesiac a hneď po prvom nezaplatenom dni. A čo sa týka podávania trestného oznámenia, to možno podať po 2 nezaplatených mesiacoch, nie 3, ako je v texte, ktorý kopíruješ. Preto je dobré neradiť, ak radíš na základe toho, čo povie google, lebo google ani náhodou nevie všetko a tie informácie je potrebné vedieť spracovať. Ak to nevieš, tak neraď a nezavádzaj zbytočne.

odpadam. to je tema ako sa patri...