icon

Výživné a exekútor

21. okt 2023

Prosim vas ked si dam exekutorom vymahat vyzivne,hned mu to zacne strhat ci najskor ho vyzve nech to uhradi? Dakujem

pribinak
•
21. okt 2023

Posle mu doporučený list o začatí exekucie.

autor
•
21. okt 2023

@pribinak dakujem

cicinkova
•
21. okt 2023

Neviem ako to už presne je ale ja som si dala exekútora na výživné lebo ex neplatil. Podala som to v roku 2018 každý rok mi poslal len výpis čo a koľko vymohol ale peniaze nikde. Až tento rok 2023 my poslal na účet cca 700 eur. A pritom podľa výpisu vymohol skoro 6000 eur. Takže neviem kde je skutočne výživné na deti. Dúfam že tebe to dopadne lepšie.

cacianka
•
22. okt 2023

@pribinak myslím že najskôr zablokuje účet, prípadne dá exekúciu na plat rovno u zamestnávateľa, až potom mu pošle list. Že prečo.
Ak by to poslal skôr, povinný by mohol vyčistiť účet, odísť z prace a takto robiť obštrukcie.

pribinak
•
22. okt 2023

@cacianka môže byt

cacianka
•
22. okt 2023

@pribinak môže, lebo som si znova prečítala príspevky na fcb na takéto prípady 😇😉

leovamaminka
•
22. okt 2023

Ja som poslala súdnemu exekútorovi súdne rozhodnutie o výživnom,výpis úctu kedy naposledy zaplatil výživné uhradila som súdny poplatok 16,50€ a do týždňa mi prišli peniaze od exekútora ktorý mu blokol účty majetok byt strhol si od neho za sluzbu plus mi vrátil exekútor aj poplatok 16,50€ ja som to riešila už viac krát aj keď sa len deň omešká môžete podať je to už na vás dá sa aj vodicak mu odobrať keď neplatí