Ako sa rieši výživné a omeškané platby?
Ahojte, mám na všetkých, kto riešil výživné cez úrady a exekúcie výživné a zameškané výživne dotaz ak má niekto podobný prípad - ak dlžník (otec) má povinnosť platiť výživne v konkrétnej sume + k tomu mu súd povoľuje platiť zameškané výživné v splátkach po 50eur a v daný mesiac pošle platbu 50eur, kde do poznámky napíše splátka, ku ktorému tvrdeniu prihliadať: A) Platba sa považuje za zameškané výživne dlh alebo
B) Ak nezaplatí bežné výživne v danej sume akú má tak sa to považuje za bežné výživné a nie dlh(splátku, zameškané výživné)?
Riešili ste niekto takýto prípad ? Ďakujem
@mexx442 a nahradné výživné si nevieš uplatniť spätne, nárok vzniká od mesiaca v ktorom bola podaná žiadosť. Podmienka na náhradné výživné je, aby bol podaný návrh na vykonanie exekúcie.
@mexx442 pozri v rozsudku. Tam by sa malo písať, že súd povoľuje sprácať v splátkach, ak si poriadne plní vyž.povinnosť, inak o túto možnosť splátok príde - neviem doslovné znenie. VŽDY má prednosť bežné výživné na aktuálny mesiac, až potom, ak pošle niečo navyše, ráta sa to ako zameškané výživné. Do poznámok si môže písať čo chce. Laicky povedané - dieťa musí najskôr jesť, až potom sa môžu splácať dlžoby.
@anonym_1a0925 prosím ťa, nevieš náhodou ako je to v prípade, že otec platí riadne výživné, ake súdom určenú zameškanú splátku nie. Viem že mesacne je to smiešna suma-10€, ale dokopy dlží 200€. Ako sa to dá riešiť, keď to neplatí a ešte sa vyjadruje, že môžem byť rada (akoby to výživné bolo pre mňa 🙈).
@anonym_1a0925 prosím ťa, nevieš náhodou ako je to v prípade, že otec platí riadne výživné, ake súdom určenú zameškanú splátku nie. Viem že mesacne je to smiešna suma-10€, ale dokopy dlží 200€. Ako sa to dá riešiť, keď to neplatí a ešte sa vyjadruje, že môžem byť rada (akoby to výživné bolo pre mňa 🙈).
@anonym_2c75ed Môžeš ho skúsiť dať na exekúciu. Nič iné ma nenapadá. Nahradné výživné ti nedoplatia, policajti sa tiež nepotrhajú kvôli 200€ ak bežné výživné včas platí.
@anonym_2c75ed Môžeš ho skúsiť dať na exekúciu. Nič iné ma nenapadá. Nahradné výživné ti nedoplatia, policajti sa tiež nepotrhajú kvôli 200€ ak bežné výživné včas platí.
@anonym_1a0925 ďakujem..no asi jedine to, ale už len z princípu to nenechám len tak. Hrá sa na otecka roka a nie je schopný na vlastné dieťa zaplatiť, čo má.
riešila. Súd zaviazal otca k plateniu výživného + dlh na zvýšenom výživnom. Posielal to na 2 šekoch. Ak by ex nezaplatil čo len jednu splátku načas, mohla som požiadať o okamžité vyplatenie všetkých dlhoch zameškaných na výživnom. ex si nato dával sakra pozor, u nás sa jednalo o vysokú sumu - cez 7 tisíc e.

@mexx442 pozri v rozsudku. Tam by sa malo písať, že súd povoľuje sprácať v splátkach, ak si poriadne plní vyž.povinnosť, inak o túto možnosť splátok príde - neviem doslovné znenie. VŽDY má prednosť bežné výživné na aktuálny mesiac, až potom, ak pošle niečo navyše, ráta sa to ako zameškané výživné. Do poznámok si môže písať čo chce. Laicky povedané - dieťa musí najskôr jesť, až potom sa môžu splácať dlžoby.