icon

Ako sa vyrovnať s rozvodom, keď stále milujete?

Včera o 23:57

Ahojte. Ženy.
Ako zvládnuť takú ťažkú záťaž. Keď viete, že proste s týmto mužom už ďalej nemôžete žiť. A chcete sa rozviest (keď sa finančné pozbierať) viete na 100percent že nič už nemoze zvrátiť rozvod. Manžel to ešte nevie. Ale proste problémom nie je láska. Ja manžela stále lubim kdesi vnútorné a strasne moc by som chcela aby sa zmenil. Aby zmenil správanie aby sa on sám zmenil. Keby sa zmenil všetko by bolo nádherné. Ale nepôjde to. Manzelova ťažká povaha manipulátorska a chronický klamár sa nikdy nezmenia. Zaletník, klamár, manipulátor . Hoci viete o jeho strašných chybách. Ako vam veľmi ublizoval celé roky a vy ste to znášali. Dúfali že ste bude dobre. Ponižoval vás, trápil, bol k vam zlý. Teda raz dobrý raz zlý. Tak to je lepšie povedané. Nemám ho rada ako človeka. Človek to dobrý a ani cnostný nie je. Ale stále v mojom sprostom srdci niečo kvili ze.. "Keby sa zmenil.. Tak" Nerada rozvraciam rodinu chaos a hrôza. Nikto sa u nás ani v manželovej rodine nikdy nerozviedol v žiadnom pokolení. Alr ja už to ďalej nemozem vydržať Nejde to. Trápi má, že manžel netuší že chcem ss rozviest, lebo hrám sa na mŕtvu rybu že je všetko ok. No pripravujem si plány čo urobim keďže nemam oporu v rodine nikom a ani veľa ušetrené. A pod most ísť nechcem logicky. Manžel bol hlavným ziviteľom rodiny. Tak sme sa dohodli od začiatku a akceptoval to. A zrazu potom mi to bolo vyhadzovanebna oči. To je ale jedno. V kutiku duse poviete si, ako ho stále môže mať rada ako muža ale mam Svojim spôsobom. Bude mi ľúto za peknými chvíľami. Ale viem, že rozvod je nevyhnutný. A stanovisko nezmenim. Síce je tam veľký otáznik že čo bude po tom ale nejak prezijem hadam.dakujem že ste si ma vypočuli až sem. Zufalka

anonym_445284
Dnes o 04:01

deti máte? Nespomínaš.

anonym_ec1378
Dnes o 04:05

@anonym_autor ale no, zaletnika a kurevnika clovek nemoze milovat.

lenja123
Dnes o 04:49

@anonym_autor predovšetkým si uvedom, že ty neľúbiš manžela, ale svoju predstavu o ňom.

anonym_475777
Dnes o 05:10

Iba 2 postrehy. 1/ rozvod nikdy nie je jediné riešenie, ale často krát jednoduchšie 2/ čakať, že sa niekto znení je blbosť.

anonym_ce804f
Dnes o 06:07
@anonym_475777

Iba 2 postrehy. 1/ rozvod nikdy nie je jediné riešenie, ale často krát jednoduchšie 2/ čakať, že sa niekto znení je blbosť.

@anonym_475777 ty si rozvedená, že toto tvrdíš? Pochybujem. Nie, rozvod nie je vôbec najjednoduchšie riešenie, často je to už posledné riešenie

piroska_
Dnes o 06:22

@anonym_autor trpká pravda je, že v živote nemôžeš čakať od druhého, aby sa zmenil. To ťa iba vedie do falošných nádeji a následných sklamani. lebo on nemá potrebu niečo na sebe meniť, to by musel sám chcieť. Môžeš zmeniť iba samu seba, svoj postoj k nemu. Je tam medzi vami veľa zlého..pomaly pekne sa potichu chystaj, skús nejaké financie získať stranou.

jamimo
Dnes o 06:33

@anonym_autor mám dojem, že si emočne závislá a vytvorila si si vzťahovú toxickú väzbu. Podľa toho ako píšeš to asi nezvládneš bez odbornej pomoci psychológa, alebo psychoterapeuta. Jedine ak vážne chceš zmeniť svoj život a nežiť v chorom vzťah a nereálnych predstavách.

bomba36
Dnes o 06:34

Veď si vedela aký je keď si si ho brala, prečo by sa mal meniť? Ľudia sa nemenia.

minenkaa
Dnes o 06:57

Podľa mňa si na ním len závislá a ty sama sa nedokazes pohnúť a to je jediná chyba
To že on je aký je jeho problém a ,že ty od neho nechceš odísť lebo to a to ,sú riadne výhovorky

lindusss2016
Dnes o 07:11

@anonym_autor to nie je laska. Vola sa to traumaticka vazba. Zacni pozerat na youtube kanaly Ján Dvořák Poznej svycho psychopata. Pekne od prvej casti a uvidis, ze po par dieloch pochopis, co sa ti cele roky dialo. Tvoja laska sa zmeni na hnev, lutost a postupne zmierenie...

anonym_70ea0a
Dnes o 07:21

@anonym_autor ja som sa rozvádzala kvôli manželovej milenke, bolo to jediné riešenie, uľavilo sa mi, aj keď som ho ľúbila ešte roky po tom. Čas všetko zahojil.

anonym_78d6ee
Dnes o 08:02

Bojíš sa zmeny. Bojíš sa byť sama. Bojíš sa tej zodpovednosti, ktorá ťa čaká. A v kútiku duše si želáš, aby sa to všetko zmenilo. Aby nebol taký, aký je a aby si to nemusela riešiť. Nezmení sa. Zvlášť, ak netuší o tvojich pocitoch a o tvojom pohľade na váš vzťah. Rozvod je špinavá hra, priprav sa na to.

anonym_d50435
Dnes o 09:39

Ja som bola velmi emocne zavisla a co pomohlo? No par pokusov mi nevyslo ako z toho vztahu vycuvat, naposledy teda ked zas mi povedal aby som sla tak som sa zas zbalila a sla, no vedela som ze ma zacne prosit o 4 mes ako vzdy. Dovtedy som sekla akykolvek kontakt, prestala ho sledovat a dala som seba na prve miesto to znamena najala som si trenerku, zaplatila 24h fitko a ze zacnem chudnut kvoli tomu ze potrebujem napln dna. Aj ked sa mi nechcelo a niekedy mi bolo fakt smutno, plakala som doma tak som sla cvicit po cviceni mi vzdy bolo lepsie a tym ze kila sli dolu tak aj sebavedomie stupalo.Az nastal den, ked naozaj po 4 mes prisiel sypal si popol na hlavu a mne to prislo trapne a tak som povedala ze tedanja uz nechcem vo vztahu pokracovat. Neviem ci bol vo vacsom soku on ci ja. Ale tym, ze som ho prestala sledovat riesit co a s kym je...Zacala sama na seba viac mysliet a co chcem ja tento pokus vysiel. Mam po 40tke, chcem si urobit druhu VS, schudnut aspon na 70kg a kazdy den si pisem co ma tesi co sa mi podarilo, vzdy mam nejaky plan co chcem este stihnut, zazit, zacala som sledovat jednu babu co schudla 60 kil a ta je vzdy pozitivne naladena a to ja influencerky neznasam. Normalne som od stadia kde mi chyba a revala som , presla stadiom ze ok z prace rovno domov do ticha aby som bola sama so sebou, teraz som v stadiu mam svoj zivot, hobby bez neho a je mi v klude neskutocne fajn..Ani sama neviem ako som to dokazala a to som predtym mala milion zlyhani...lubila som ho neskutocne.

arek00
Dnes o 09:51

@anonym_autor veľmi elegantne napísané, verím, že ako kolvek sa rozhodneš, urobíš dobre. Držím ti palce.

anonym_d50435
Dnes o 09:55

Mne napriklad videa o narcistoch a manipulatoroch nepomahali skor som bola z nich v este vacsom chaose, ci je manipulator, ci nie je a to mam napozerane vsetky ale bola som z toho uplne este horsie na tom. Mne pomohlo kaslat na to a zit si svoj zivot bez neho, po tych 4 mes naozaj uz som bola inde a aj ked ma prosil o sancu vedela som mu povedat nie, lebo akoby sa mi zrazu otvorili oci a videla som pod jeho povrch s kludom som ho bez zrutenia poslala do kelu. Davam si este stale naplna dna, striktny rezim, offline dni, vikendy a konecne som rada sama so sebou

anonym_ca3953
Dnes o 10:29

Otazkou je- preco sa stal takyto clovek tvojim manzelom? Nespominas deti, ale ak mate- bude nasledovat dalsia otazka:
Preco si si dala od takehoto cloveka urobit deti? Ja toto nikdy nepochopim 🙈

anonym_f1f01c
Dnes o 10:46

On sa nezmeni. Je len dobre, ze sa pripravujes na rozvod. Hlavne sa teraz zameraj na prakticku stranku veci, aby si mala kam ist, aby si mala prijem, aby si nebola na nom financne zavisla. Zameraj sa na seba. To, ze ho milujes, prejde casom. Nie hned, ale prejde. Skus sa v tom nepiplat, nerozoberat to v hlave, len sa tak tyras zbytocne. Dolezite je necuvnut a ist do toho.