Ako sa zbaviť traumy z bývalého manžela?
Ahojte. Bola som 13 rokov v manželstve ktoré nefungovalo snáď od začiatku. Vydávala som s mlada lebo som bola tehotná a rodicia povedali že svadba musí byt. Prvé roky boli aspoň sa zdalo sa ok, a potom som zistila že ex má milenku ešte spred svadby. Potom sa začalo “peklo”. Striedanie mileniek, fizicke násilie, alkohol, drogi … Ostávala som s ním lebo som na ňom bola finančne zavysla. Nikto o tom čo sa nám deje doma nevedel. Na vonok sme spôsobili ako normálna rodina. Po rozvode som bola sama a dávala som si dokopi svoje vnútro. Pred dvoma rokmi som si našla priateľa a po roku a pol sa mi podarilo otehotniet. Bábätko sme chceli. Ale vidím na sebe že si nesiem na pleciach veci zo vzťahu s ex a prenasam ich na deti a priateľa. Chodím aj k psychologicke a riesim to ale ako keby som nevedela ten hnev čo voči nemu mám pustiť. Aj napriek tomu aký ex bol som mu strašne veľa pomohla a doslova zachránila zivot. On mi robí stále problémy, ťaháme sa po sudoch, neustále vyhrážky atd. Mne asi vadí to že si neuvedomuje že halo keby tato žena nebola tak som mŕtvy a miesto možno trocha vďaky a toho aby mi dal pokoj sa neustále snaží zničiť mi zivot. A ja sa už toho pocitu potrebujem zbaviť. Potrebujem ho pustiť zo svojej hlavy lebo inak toto všetko nikdy neskončí. Prešiel si niekto niečom takým ? Ja som schopná isť aj na nejakú hypnózu alebo niečo len aby som sa toho zbavila lebo má to zničí. Mame spolu 2 deti a vidím na nich že cítia moju nervozitu keď idu k otcovi aj keď od neho prídu. A nechcem to prenášať ani na deti ani na priateľa.
mne sa s ex snívalo ešte aj 20r po rozvode. sen to bol vždy veľmi nepríjemný.
No taký je život, chyba ten pocit zadostucinenia
Buď rada, že si mu pomohla ale ten pocit, že možno niekedy pride z jeho strany vďaka alebo ospravedlnenie to je zbytočne
Nepotrebujes to od neho
Iba si to myslíš lebo si trpela a vlastne nič z toho?
Ale áno,posunulo ťa to ďalej,len za to, že tvoja psychika ešte nedostala tu bodku s pozitívnym záverom ...ale tá môže prísť len od teba a nie od neho
No taký je život, chyba ten pocit zadostucinenia
Buď rada, že si mu pomohla ale ten pocit, že možno niekedy pride z jeho strany vďaka alebo ospravedlnenie to je zbytočne
Nepotrebujes to od neho
Iba si to myslíš lebo si trpela a vlastne nič z toho?
Ale áno,posunulo ťa to ďalej,len za to, že tvoja psychika ešte nedostala tu bodku s pozitívnym záverom ...ale tá môže prísť len od teba a nie od neho
@anonym_1b99ae to je rozprávka pre deti. Pozerali sme niekedy 😉.
@anonym_5d4af3 ja od neho nič necakam. Teda nič dobre. Len neviem ako ho pustiť aby mi už neovládal nijako život.
@anonym_autor svoj život si ovládaš len a len sama.
@anonym_autor kym dovolis aby ti zivot ovladal do vtedy ti ho bude ovladat.
@domkakvet to nieje o tom podľa mna. My spolu nekomunikujeme. Teda len prostredníctvom súdu. Inak len sem tam email. Inak ani pozdrav keď sa stretneme. Nič. Proste cudzí človek. Len ja na sebe vidím že veci ktoré robil ex hľadám na priateľovi a potom reagujem prehnane.
Jeho postoj k tebe, jeho myšlienky, jeho činy, jeho pocity - toto vôbec neovplyvníš.
Svoj postoj k nemu, svoje myšlienky, svoje činy a svoje pocity ovplyvniť vieš.
Také jednoduché, len prísť na to ako ich ovplyvniť, tak aby si to v sebe uzavrela a pohla sa ďalej. V tomto by Ti psychologička mohla byť nápomocná.
Spomenieš si, ako Ti kamoška stále rozprávala, aký bol jej ex hrozný. Určite si už vtedy vedela, že ho ešte nepustila z hlavy, že to ešte v sebe nespracovala, že možno je ešte do neho, lebo v nej neustále boli veľmi silné emócie.
Počas života s ex si zažila toho veľa. Boli to tak silné emócie. Neboli dobré, ale boli silné. Nájdi si pekné silné myšlienky, ktoré ťa odpútajú od tých starých, už nepotrebných. Často stačí niečo krásne čo ťa nadchne natoľko, že na nič iné nemyslíš. Ak si myslíš, že si život s ním už celkom prebrala so psychologičkou, že si to všetko zvládla, tak pustiť ho by si už mohla tiež zvládnuť. Veď čo ťa okrem detí ešte pri ňom drží, že mu dovolíš vládnuť v tvojej hlave? Strach? Obavy? Z čoho?
@domkakvet to nieje o tom podľa mna. My spolu nekomunikujeme. Teda len prostredníctvom súdu. Inak len sem tam email. Inak ani pozdrav keď sa stretneme. Nič. Proste cudzí človek. Len ja na sebe vidím že veci ktoré robil ex hľadám na priateľovi a potom reagujem prehnane.
@anonym_autor nic konkretne nepises, ale z tvojho pisania mi pride, ako keby si ty mala nejake ocakavania, ktore on neplni a pocitaj, ze ani nebude, lebo on nebude robit to co chces ty, tak by ste sa mali obaja snazit komunikovat aspon ohladom deti a zabudnut co bolo.
Jeho postoj k tebe, jeho myšlienky, jeho činy, jeho pocity - toto vôbec neovplyvníš.
Svoj postoj k nemu, svoje myšlienky, svoje činy a svoje pocity ovplyvniť vieš.
Také jednoduché, len prísť na to ako ich ovplyvniť, tak aby si to v sebe uzavrela a pohla sa ďalej. V tomto by Ti psychologička mohla byť nápomocná.
Spomenieš si, ako Ti kamoška stále rozprávala, aký bol jej ex hrozný. Určite si už vtedy vedela, že ho ešte nepustila z hlavy, že to ešte v sebe nespracovala, že možno je ešte do neho, lebo v nej neustále boli veľmi silné emócie.
Počas života s ex si zažila toho veľa. Boli to tak silné emócie. Neboli dobré, ale boli silné. Nájdi si pekné silné myšlienky, ktoré ťa odpútajú od tých starých, už nepotrebných. Často stačí niečo krásne čo ťa nadchne natoľko, že na nič iné nemyslíš. Ak si myslíš, že si život s ním už celkom prebrala so psychologičkou, že si to všetko zvládla, tak pustiť ho by si už mohla tiež zvládnuť. Veď čo ťa okrem detí ešte pri ňom drží, že mu dovolíš vládnuť v tvojej hlave? Strach? Obavy? Z čoho?
@anonym_ec35be presne tak. Súhlasím
Napíš mi spravu.. Myslím že ti viem pomôcť aj keď nie hypnozou.Ale iným pohľadom snáď
z mojej zatial skusenosti mozem povedat, ze traumy sa uplne zbavit neda, mozno niekedy to prijat len ako fakt, ze tu bola era s kk..m, ale moze byt casom menej bolestiva

Rodinka úžasných