Ako začať nový život po 12-ročnom vzťahu s dvomi deťmi?
Ahojte,
Som v stadiu zivota, kedy prehodnocujem co dalej, lebo som si vedoma, ze takto stastna nie som, ale mam obavy co dalej, ako by som zvladla celu tu zmenu sama.
S partnerom sme spolu 12 rokov skoro, pozname sa od cias, ked som chodila na vysoku skolu a mame spolu 2 male deti. Prave mi skoncila materska, nastupila som do prace a od minuleho roka sama v sebe intenzivne riesim, ze takto stastna nie som a viac takto zit nechcem.
Vsetko je na mne aj ked uz som si zacala nastavovat hranice a hovorit, ze toto a tamto prostr nechcem, no po tych rokoch som si uvedomila, ze mam pri sebe cloveka, na ktoreho sa spolahnut neviem, v tazkych zivotnych situaciach mi nikdy nevedel byt oporou a podrzat ma, ohladne deti ked je velmi zle tak nieco pomoze ale vsetko riesim iba ja, on vlastne len chodi do roboty a kedze si je sam sebe panom, viac ho nevidime ako vidime.
Stale premyslam ze vlastne naprvch fungujeme ako normalna rodina, travime spolu volny cas ideme na vylet, deti su stastne a ako otca ho miluju tato sem tato tam, ale pride mi strasne nezodpovedny ( pri chorobe viac lieky neda ako da, aj ked ma napisane vsetko na papieriku, mala na obed este spava, ale jemu je jedno ved tak nemusi vzdy spat hovori, alebo ok, da ju na obed spat v aute -na rozpalenom slnku halooo?? Minule boli hladne po ceste tak namiesto toho aby sme sa zastavili kupit jedlo radsej na nich nakrici 🤦 a podobne) proste nebavi ma to uz a hlavne to, ze som sa pri nom prestala citit ako zena, ziadne dotyky, ziadny zaujem ako sa mam, prestali sme sa spolu rozpravat len vymena zakladnych info o detoch a tam to hasne, ked aj vecer sedime vedla seba tak len tuka do mobilu namiesto toho aby sa snazil viest hoci len iny rozhovor, tak som sa rozhodla ze idem radsej spat ako sediet vedla takeho cloveka...ked som sa aj snazila o nadviazanie rozhovoru, tak odpovede len jednoslovne a nic viac...ale zrazu ked chce sex tak ano, vtedy sa zacne usmievkat a uz sa ma pyta ake mame plany na vecer... Rexo k nohe...neviem ako to mate vy ostatne, ale proste ja mam chut na sex ked funguju aj tie ostatne veci medzi mnou a partnerom, zaujem pozornost, prejavovanie ze ta mam rad aspon mini gestami raz za cas aj ked sme v pracovnom zhone casto unaveny, ale v nasom vztahu uz nic take nie je, mne sa on neskutocne odcudzil a chut na sex zmizla aj ked mne samej to tiez vadi ale my uz ani nemame medzi sebou vlastne vztah, len cisto spolubyvajuci...viackrat som mu hovorila co od neho potrebujem a nic, je to uz asi 3/4 roka co som to viac krat otvorila a uz fakt neviem ako to lepsie s nim komunikovat.
Velmi poslednu dobu uvazujem odstahovat sa, ale nemam ani kde s detmi, jedine riesit podnajom, ked si predstavim stahovanie ani mi nema kto pomoct vsetky tie veci preniest, pomoct to nejako v novom byte poodkladat, partner sa casto sprava ako male dieta skodoradostne takze sa aj bojim co by spravil s mojimi vecami, co by som si potrebovala nechat este tu a pomaly si v tom urobila poriadok.
Nie sme zobrati a pracuje na cierno takze s atiez obavam, ci a oolko by mi vobec prispieval na starostlivost o deti, jeho bezna reakcia je ty si chcela ty si ries...takze sa bojim, ako by som to s 2mi detmi sama zvladla, lebo fakt tu nemam nikoho, nie som odtialto, stahovala som sa k nemu z ineho mesta a rodinu druhu uz viac menej nemam.
Proste mam pocit ze ako zena som vnutorne pri nom uplne umrela a ako som zacala chodit do prace, zacala som sa viac o seba starat, zacala som konecne vnimat zivot inak, tak mi to proste chyba citi sa zas "nazive" a mat pri sebe muza, co aj vie prejavit, ze ma lubi, ze ma ma rad a ze mu na mne naozaj zalezi a zaujima sa o mna ako o cloveka, nielen vtedy ked ma chut na sex 😞
Beriem ohlad na deti, lebo su male a nechcem ich obrat o otca, kedze vidim okolo seba rodiny rozpadnute s detmi v striedavej starostlivosti a vidim ze tie deti tym velmi trpia, no zase si myslim, ze aj ja ako zena som dolezita, len neviem kedy ako nabrat odvahu na take rozhodnutie, a hlavne v dnesnej dobe najmov si ani nie som ista, ci by sa mi podarilo najst nieco poriadne 🙄
@anonym_397916 Lebo vsetky ine zeny, ktore tu vypisuje uplne rovnake pribehy, ale maju deti s manzelom a nie s kamaratom su na tom snad lepsie? Tato tema je tu kazdy tyzden a ci je ta zena vydata alebo nie, je uplne jedno.
@anonym_ffac51 az tak jedno to nie je.pretoze ak plati chlap hypo, ako manzelka by mala narok na polovicu splatok. rovnako ako by mala narok na polovicu jeho uspor. ako partnerka ma narok na nic.
@anonym_ffac51 az tak jedno to nie je.pretoze ak plati chlap hypo, ako manzelka by mala narok na polovicu splatok. rovnako ako by mala narok na polovicu jeho uspor. ako partnerka ma narok na nic.
@anonym_ffac51 samozrejme, ze to nie je jedno. Manzelka ma narok na 1/2 vsetkeho co pocas manzelstva nadobudli. Ak by sa mu nieco stalo, tak ona dedi a dostane vdovske a sirotske.
Ako pise @matkahelka
@anonym_autor moja, my sa pozname 30 rokov a z toho 20 rokov sme manzelia. Po 13. rokoch som sa odsťahovala do podnajmu a podala žiadosť o rozvod. Mame 2 dcery. Sluboval mozne aj nemozne. Tak som ziadost stiahla a vratila som sa. Dokonca vybavil aj manzelsku poradnu. Vseto bolo ale divadlo. Teraz sme mali 20.vyrocie svadby a ja som si povedala dost. Zacala som sa emocionalne od neho odstrihavat, aby mi uz neublizovalo jeho spravanie. Nase dcery ma podporuju. Vidia, aký je. Same povedali, mami, čo od neho neodides. Uz su velke. Starsia dospela. A pred tromi rokmi sa nám neplánovane narodil syncek, ktorý hneď po porode zomrel. Mozes hadat, kto mi bol oporou v tychto tazkych casoch. Moje deti.
Takze toto iste mam aj ja doma. Mam 46 rokov a asi bude rozvod predsa. S takymto clovekom ja zostarnut nechcem. Tak radím, zariad si svoj život čo najskôr bez neho, nech ti zbytočne neuteču tie najkrajšie roky. Takýto chlapy sa nezmenia. Nikdy.
Držím palčeky, aby si mala dostatok sily urobiť ten krok.... Neboj sa požiadať o pomoc psychologa, ktorý ti pomôže, lebo nebude to jednoduché. Ale nie nemozne.
Veľa šťastia za svojou slobodou a dôstojnosťou. ❤️
Ahoj, nepopisala si blizsie situaciu - skrateny uvazok je kolko? Kolko zarobis v cistom s bonusom? Koho je byt, v ktorom byvate? Kolko zarobi otec deti oficialne a kolko v cistom? Vies to vobec? Byvate vo vacsom meste, kde je prilezitost mat vyssi plat, ale aj drahsi podnajom? Mas financnu rezervu nejaku? Kolko stoji 2-izbak? Nemas nejake kontaky v praci? Tiez som sa raz potrebovala odstahovat surne, boli sme si take blizsie s kolegynou, dosla cez vikend s muzom a bratom, pomohli mi strasne, 3x to otocili s SUV.
Neviem, ako dlho si v praci... Su deti chorlave? Starsie pojde do skoly uz? Ako to stihas logisticky? Akych mas tolerantnych nadriadenych?
Osobne by som ti radila odputavat sa. Emocne aj financne. O financiach nic nepises. Plati on byvanie a ty vsetko okolo deti? Su v statnej skolke? Naozaj by to chcelo prehlad prijmov a vydavkov, lebo ta rezerva je dolezita, najom zvycajne pytaju mesiac vopred plus dalsi ako zalohu. Velmi by som zvazila odchod s takymi malymi detmi, ak tam nie je fyzicke nasilie alebo zavislost plus je tam zaujem o deti, viete fungovat ako normalni, hoci odcudzeni ludia. Nebudem ta odhovarat, kazdy mame hranicu inde, ja by som uvazovala racionalne, napriklad tiez by som tu mohla opisat moj vztah a dostala by som vacsinou rady, ako mam odist, ale nikto z nich mi najom platit nebude. Hlavne sa chran, aby si neotehotnela.

@anonym_ffac51 ja si myslím, že nemajú žiaden spoločný majetok, Vieš prečo? Pretože táto žena nevyzerá na to, že by niečo plánovala. Vyzerá, že si nevie dať rady s vlastným životom. A keby nejaký majetok mala, tak je už dávno id neho preč. A nie, najväčšia chyba nie je, že sa za neho nevydala (nijaka normalna zena by s nim ani nebola). Najväčšia chyba je, ze má dve deti s kamarátom (s takym by som ja nemala ani jedno), nemá žiadne nasporené peniaze, nemá žiadne vízie, byvanie, rezervu... Jediné čo vie robiť, su zlé rozhodnutia.
@anonym_397916 Lebo vsetky ine zeny, ktore tu vypisuje uplne rovnake pribehy, ale maju deti s manzelom a nie s kamaratom su na tom snad lepsie? Tato tema je tu kazdy tyzden a ci je ta zena vydata alebo nie, je uplne jedno.