Ako zistiť, či maturant potrebuje výživné?
Dosť kontroverzná téma tu na mk opýtam sa prosím reagujte tie ktoré viete priamu odpoveď alebo ozaj poradiť . Ďakujem
Mám syna teraz maturuje.
Ona narodenia niesme v kontakte všetko len cez súd s jeho matkou, nevideli sme sa ani nieje záujem ani s jednej strany bohužiaľ je to tak . Kedze všetko riešime vyslovene súdne ako pokračovať aby som zistil či tento rok už končí v škole alebo ide na výšku jedná sa samozrejme o platenie výživného ďakujem za normálne odpovede!!
Ak vieš jeho rodné číslo, nájdeš na nete - Potvrdenie o návšteve školy.
https://www.potvrdeniaonavsteveskoly.sk/
Tak to sa teraz asi nedozvies, ked maturuje v maji a na vyske zacne az po lete, nie? Ked nenastupi na VS, potom mozes poziadat o zrusenie vyzivneho, ale do leta po maturite mas povinnost...
Ďakujem vám zatiaľ pekne , čiže ono to má význam riešiť az po maturach však
Určite až po maturite a prijímacích skúškach na VŠ - keď bude mať výsledky
Až potom bude na 100 % vedieť, či pokračuje
Ak by si to riešil cez to potvrdenie o návšteve školy, tak až v oktobri - aby stihli VŠ aktualizovať záznamy.
@anjelicek26 To je pravda, ak by isiel na VS tak sa stava studentom az dnom zapisu, vacsinou az v polovici septembra. @autor Treba si to zistit najlepsie az v oktobri. Ono vyzivovacia povinnost nekonci dňom maturity, aj keby nepokracoval na VS. Statut studenta ma do 31.8., a to tiez neznamena, ze uz nema narok na vyzivne. Takze istotu budes mat v oktobri. Ale kepsie sa mu ozvat, spisat dohodu o ukonceni vyzivneho alebo zvyseni vyzivneho, ak pohde studovat na VS a tu podat na sud.
@lienka.7 no nejak o tej prihláške na VŠ pochybujem ale tak samozrejme platiť zatiaľ budem naďalej, ďakujem za odpoveď
riešiš to až po maturite, v septembri keď vidíš že VŠ nenavštevuje....a zrušenie výživného riešiš súdne, nie že len prestaneš platiť....inak vyživovacia povinnosť je až keď sa dieťa zamestná, nie keď skončí školu....
@patka06 funguje to len na slovenské školy, Česku republiku to nezahŕňa. Ja len ak autor s dieťaťom vôbec nekomunikuje, nech sa tym neriadi absolútne a overí si to ešte

Hmm, spytas sa ho? Samozrejme mozes dat na sud, aj ked si nebudes isty - ak sudu syn dolozi potvrdenie o navsteve skoly, tak tvoju ziadost sud zamietne.