icon

Ako zvládnuť psychiku po rozvode?

24. máj 2026

Ahojte maminy, potrebujem vasu pomoc, vas nazor, potrebujem sa vyrozpravat, ako ste zvladli psychiku po rozvode, ja to akosi nedavam, som neprijemna na deti, nic ma nebavi, s muzom sme sa stale hadali, boli sme spolu skoro 22 rokov, vsetko mu na mne vadilo, pritom som sa tak velmi snazila, aby bolo vsetko v poriadku, zo dna na den mi oznamil, ze koniec, vraj nikoho nema. Stale bol prec, velmi mala pomoc v domacnosti a s detmi, vycital mi, ze sa vela venujem detom a ze na neho zabudam, ale ja som bola na vsetko sama, velky dom, zahrada, vecer som padala do postele od unavy, dakujem za vase rady

jogy1984
24. máj 2026

@anonym_autor tu ťažko poradiť

anonym_f5cb1b
24. máj 2026

Aha cize si bola jeho sluzka a to ti teraz bude chybat? Inak vsetko OK? Niektorym ludom fakt nie je pomoci...

anonym_ee601b
24. máj 2026

Ojooooj
No v prvom rade mysli na deti lebo za to nemôžu
A to by ma najviac z celého štvalo,ze si na ne nepríjemná
A určite to horšie zvládajú ako ty...
Takže skús byt ich vzorom,pilierom aj v zlych časoch
Ked nic ine ta nemotivuje,tak nech sú to aspoň oni
Ty muzov mozes mať ďalších 10 aj vztahov
Ale oni majú mamu len jednu

anonym_6ba5a6
24. máj 2026

Nedávaj svoju zlosť na deti ktoré za nič nemôžu kvôli ko......Prepáč že to tak píšem ale inak mi to nedá

anonym_f5cb1b
24. máj 2026

Autorka ma asi stokholmsky syndrom alebo take nieco, inak si neviem tie nareky vysvetlit. Nie je uplne normalne, ze jej chyba taky (piiip).

anonym_f6f29f
24. máj 2026

Oblbováky ak máš problémy. aspoň začas. Predpíše lekár. obvodný.

anonym_7bff03
25. máj 2026

Dvadsat rokov spolu, 40tka na krku, unava materialu po tolkych rokoch ("s muzom sme sa stale hadali"), proste prisiel vas koniec. Otazka je iba, kto pride s navrhom na koniec. Kde sa jedny dvere zavru, ine sa otvoria. Koniec jedneho znamena zaciatok niecoho druheho. Nie je pre vsetkych lepsie vratane deti, ked si obaja najdete partnerov, s ktorymi sa nemusite (dalsich 10-20 rokov) hadat?

dadis
25. máj 2026

@anonym_autor Za takymto zivotom smutis? Prosim ta, zacni konecne pozerat na seba, daj sa do pucu a na deti bud mila. Oni prisli o ovela viac nez ty.. skus terapiu, lebo tvoj postoj nie je normalny - ani to "sluzenie" muzovi, ani sebalutost, ani si to vyvrsovat na drtoch - oni si praveze teraz zasluzia vyrovnanu matku, co ich presvedci o tom, ze zivot ide dalej, len trochu inak. A myslim si, ze za odchodom tvojho muza je nejaka zena. Nechcel ti to povedat, aby si to este horise nebrala ale je to na 99% tak - aj ta neustala kritika, casto mimo domu a odchod - vsetko svedci v to. Cim skor sa s tym zmier a znacninzit novu zivot, nijakym sposobom to neurcuje to, aka si zena, ze ta muz opusti/podvedie. Deje sa to denne tisickam zien. Hovori to len charaktere tych muzov. m

anonym_99030a
25. máj 2026

A hlavne si dajte striedavu starostlivost,nech sa aj on konecne podiela na vychove a ty si budes moct konecne aj oddychnut a hned budes mila aj na deti,lebo si budes vazit ten cas s nimi.A zaroven konecne si najdes ten cas aj sama pre seba a nebudes padat dole hubou od unavy.
O vztah sa vzdy treba starat cely zivot sa on starat.Nie len pred detmi ale aj ked su na svete.
A isto taky pred tym nebol,ze??To on sa vlastne zmenil po prichode deti.Tak???Lebo toto su vecne vyhovorky.

ivicatolic
25. máj 2026
@anonym_7bff03

Dvadsat rokov spolu, 40tka na krku, unava materialu po tolkych rokoch ("s muzom sme sa stale hadali"), proste prisiel vas koniec. Otazka je iba, kto pride s navrhom na koniec. Kde sa jedny dvere zavru, ine sa otvoria. Koniec jedneho znamena zaciatok niecoho druheho. Nie je pre vsetkych lepsie vratane deti, ked si obaja najdete partnerov, s ktorymi sa nemusite (dalsich 10-20 rokov) hadat?

@anonym_7bff03 ,👍👍👍👏👏👏

anonym_e0e773
25. máj 2026

@anonym_autor ja som si povedala, ze raz o 10 rokov si sadnem a poviem si, ze ako super som to zvladla, moje dieta bude skvele, uzasne a bude ma mat za najblizsiu osobu, nebudem sa hanbit pozriet do zekadla a nebudem sa hanbit ani pred svojim dietatom
Biologicky otec nevidel dieta prosim pekne uz 7mesiacov, to hovori za vsetko…viem, ze raz to tak bude vnimat aj moje dieta, v zivote budeme mat len ludi, ktori nas maju radi a vsetko toxicke a hnusne si do zivota nepripustime
S mojim dietatom sme kompletna rodina v takom zlozeni ako sme teraz
Snazim sa zit najlepsie ako viem
Ale stale mam dni, ze si poplacem kedze od zivota som chcela viac nielen byt jednorodic

sfet
25. máj 2026

Nebudem ti este viac nakladat. Možno tam bude traumatická vazba, aj ked to býva skor v narcistickych vztahoch, poruchách osobnosti, nepoznám vás dvoch. Možno stockholmský syndrom, možno vnimanie manzelstva ako stability a istoty, nech už bolo alke bolo. Odporucam psychologa, terapiu ideálne na traumy. Toto nemudi byt láska, ale absťák. Nervová sustava pracuje naplno.

anonym_f5cb1b
25. máj 2026
@anonym_99030a

A hlavne si dajte striedavu starostlivost,nech sa aj on konecne podiela na vychove a ty si budes moct konecne aj oddychnut a hned budes mila aj na deti,lebo si budes vazit ten cas s nimi.A zaroven konecne si najdes ten cas aj sama pre seba a nebudes padat dole hubou od unavy.
O vztah sa vzdy treba starat cely zivot sa on starat.Nie len pred detmi ale aj ked su na svete.
A isto taky pred tym nebol,ze??To on sa vlastne zmenil po prichode deti.Tak???Lebo toto su vecne vyhovorky.

@anonym_99030a Nemam pocit, ze by o striedavku stal (podla popisu autorky). Toto bola podla mna taka "tradicna rodina", ze otecko roka akurat chodil do prace a tym to haslo. Viac sa od neho neocakavalo.