icon

Ako zvládnuť rozvod a hypotéku s nízkym príjmom

21. apr 2026

Dobry den..v skratke, rozmýsľam nad rozvodom pre alkohol...dom spoloncy s hypo (hypo zostatok 50tis.) .dom by som si chcela nechať, ale neviem ako to zvládnem s hypo plus vyplatenie muža.....môj príjem s prídavkami je 750 e

sisa_s
21. apr 2026

V prvom rade s tym musi muz a banka suhlasit, pri tak nizkom prijme je to otazka

krasneleto
21. apr 2026

@anonym_autor ako chces vyplatit muza , platit hypoteku domacnost a deti zo 750€ ?

katarinkalilly
21. apr 2026
@krasneleto

@anonym_autor ako chces vyplatit muza , platit hypoteku domacnost a deti zo 750€ ?

@krasneleto Akurát som to isté chcela napísať.

zmrzlinka2021
21. apr 2026

@anonym_autor

Zmeniť job

tenerifka
21. apr 2026

To pracujes 2hodiny denne ci ako?

anonym_f2e1c7
21. apr 2026
@krasneleto

@krasneleto Cary-mary-fuk😃

belllinka
21. apr 2026

@anonym_autor bez šance. Radšej sa ešte nerozvádzaj

13uzivatelka11
21. apr 2026
@belllinka

@anonym_autor bez šance. Radšej sa ešte nerozvádzaj

@belllinka radšej nech ide bývať do bytu ako ostávať s alkoholikom

belllinka
21. apr 2026
@13uzivatelka11

@13uzivatelka11 a byt dostane zadarmo?

13uzivatelka11
21. apr 2026
@belllinka

@13uzivatelka11 a byt dostane zadarmo?

@belllinka veď dom predaju a hádam z polovice hodnoty domu kúpi dáky byt.. alebo z peňazí čo bude mať z predaja domu bude platiť nájom..

anonym_8cf9ef
21. apr 2026

@anonym_autor 750€ je veľmi málo

belllinka
21. apr 2026
@13uzivatelka11

@belllinka veď dom predaju a hádam z polovice hodnoty domu kúpi dáky byt.. alebo z peňazí čo bude mať z predaja domu bude platiť nájom..

@13uzivatelka11 tak potom je hlavná otázka, za kolko vedia predat dom a či by si tú garzónku kupovala v Bratislave alebo v Žiari nad Hronom

anonym_5b7c8e
21. apr 2026

Silou mocou chces dom,ale neutiahnes to aj keby ti muz posielal vyzivne,lebo alkac zachvilu aj o pracu pride,takze skonci v base.

alenka58
21. apr 2026

z tej sumy si neviem predstaviť utiahnuť bežný život nieto nehnuteľnosť

anonym_b90370
21. apr 2026

ahoj, zo 750€ prijmu nevyplatíš muža určite, nevyjde ti ani hypo. Koľko má podľa teba hodnotu dom? +-

13uzivatelka11
21. apr 2026
@belllinka

@13uzivatelka11 tak potom je hlavná otázka, za kolko vedia predat dom a či by si tú garzónku kupovala v Bratislave alebo v Žiari nad Hronom

@belllinka tak hádam nebude predávať dom v hornej dolnej a nebude sa sťahovať do mezonetu do Bratislavy 🤦‍♀️ myslela som poriešiť to v rámci okresu samozrejme.. ale myslím že to každému došlo

lucik194
21. apr 2026

rozviesť sa, dom predat, kupit byt,
na dome sa stale nieco kazí, urdzba je ovela horsia.... a aj oveľa viac vyjde. s tvojim nizkym prijmom nemas sancu aby si vyplatila muza, riešila cely dom sama a platila hypoteku.

to uplne zabudni .....

doriiis
21. apr 2026

Záleží od splátky. Ak je splátka 120 € tak s odretymi ušami MOZNO prežijete z mesiaca na mesiac. Ak je 300 a viac tak nemáš šancu. Druhá vec, že či s tým bude banka súhlasiť.

13uzivatelka11
21. apr 2026
@doriiis

Záleží od splátky. Ak je splátka 120 € tak s odretymi ušami MOZNO prežijete z mesiaca na mesiac. Ak je 300 a viac tak nemáš šancu. Druhá vec, že či s tým bude banka súhlasiť.

@doriiis a muža vyplatí z čoho?

anonym_c3bdb7
21. apr 2026

@anonym_autor no na to stačí kalkulačka a zistia, že nezvladnes

anonym_6a265c
21. apr 2026
@13uzivatelka11

@13uzivatelka11
A ty co fajcis to co ma frajera co jej bude platit byt?

13uzivatelka11
21. apr 2026
@anonym_6a265c

@13uzivatelka11
A ty co fajcis to co ma frajera co jej bude platit byt?

@anonym_6a265c a ty skús troška porozmýšľať alebo si prečítaj môj ďalší komentár, ak to nezvládneš, predtým ako sa tu začneš vyjadrovať ako nevyzrety pubertiak. A skús používať čiarky.

natalka13
21. apr 2026

Nezvladnes to. Nevieme hodnotu domu. Ale musis ho vyplatit z polovice domu minus 25.000 + splacat hypoteku.

strelkyna1
21. apr 2026

Muza alkoholika definitivne opust, ale zial, dom neutiahnes. Takze ak Ti nepomoze financne rodina, tak si musis najst bud ovela lepsie platenu pracu alebo ist do bytu /otazne, ci by Ti nejaky vysiel z Tvojej polovice majetku alebo by si musela riesit podnajom. /

anonym_8a0db9
21. apr 2026

ak si z mensieho mesta skus skor podnajom lacnejsi .. nie vzdy sa oplati drzat majetku - dom by si sama nedala.. nieje to len hypo ale aj udrzba .. prejdi si vydavky , spis kolko je podnajom .. po predaji domu a vyplateni -kolko by ti ostalo ...a podla toho planuj buducnost ...

anonym_3d26c1
21. apr 2026
@13uzivatelka11

@13uzivatelka11 moze, ale aj nemusi to vist. nevieme aky velky dom, v akej lokalite, ako vybaveny. ale napr. znami pri vacsom okresnom meste predali dom ledva za 260 tisic, pricom byty v meste idu napr. 1-izbovy v povodnom stave za 100 tisic a viac.

anonym_703642
21. apr 2026

@anonym_autor pýtaš sa, ako to zvládneš? poviem ti úprimne ako rozvedená žena s jedným dieťaťom bez hypotéky a s vyšším príjmom ako ty. Nezvládneš to. A myslím, že to veľmi dobre vieš 😔 máš niečo našetrené? má ti kto pomôcť?

anonym_c38b2a
21. apr 2026
@anonym_703642

@anonym_autor pýtaš sa, ako to zvládneš? poviem ti úprimne ako rozvedená žena s jedným dieťaťom bez hypotéky a s vyšším príjmom ako ty. Nezvládneš to. A myslím, že to veľmi dobre vieš 😔 máš niečo našetrené? má ti kto pomôcť?

@anonym_703642 súhlasím... Rozvedená s 1 dieťaťom, vyšším príjmom ako autorka (skoro raz tolko), ale aj s hypo (256€) a od výplaty k výplate.

nina004
21. apr 2026

Veľmi malý príjem. Som sama bez hypo s dvoma deťmi a bez nejakých zbytočnosti potrebujeme min. 1200€ mesačne. Skús si nájsť inú prácu alebo niečo k tejto. Ďalšia možnosť predať dom a nájsť iné bývanie bez hypo.

muchotrafka298
21. apr 2026

Pokial ti nema kto pomoct, tak to nezvladnes. Ja mam znamu, ktora ma skoro 60, v 50-tke si brala hypoteku s takou splatkou, ze ma tri roboty, aby to vobec zvladala vsetko platit. Ona si kupovala maly byt, ale aj tak tam ma najomne a ostatne naklady na reziu bytu.