icon

Ako zvládnuť rozvod a hypotéku s nízkym príjmom

Dnes o 12:33

Dobry den..v skratke, rozmýsľam nad rozvodom pre alkohol...dom spoloncy s hypo (hypo zostatok 50tis.) .dom by som si chcela nechať, ale neviem ako to zvládnem s hypo plus vyplatenie muža.....môj príjem s prídavkami je 750 e

sisa_s
Dnes o 12:35

V prvom rade s tym musi muz a banka suhlasit, pri tak nizkom prijme je to otazka

krasneleto
Dnes o 12:40

@anonym_autor ako chces vyplatit muza , platit hypoteku domacnost a deti zo 750€ ?

katarinkalilly
Dnes o 12:40
@krasneleto

@anonym_autor ako chces vyplatit muza , platit hypoteku domacnost a deti zo 750€ ?

@krasneleto Akurát som to isté chcela napísať.

zmrzlinka2021
Dnes o 12:42

@anonym_autor

Zmeniť job

tenerifka
Dnes o 12:45

To pracujes 2hodiny denne ci ako?

anonym_f2e1c7
Dnes o 12:48
@krasneleto

@krasneleto Cary-mary-fuk😃

belllinka
Dnes o 12:53

@anonym_autor bez šance. Radšej sa ešte nerozvádzaj

13uzivatelka11
Dnes o 12:59
@belllinka

@anonym_autor bez šance. Radšej sa ešte nerozvádzaj

@belllinka radšej nech ide bývať do bytu ako ostávať s alkoholikom

belllinka
Dnes o 13:00
@13uzivatelka11

@13uzivatelka11 a byt dostane zadarmo?

13uzivatelka11
Dnes o 13:01
@belllinka

@13uzivatelka11 a byt dostane zadarmo?

@belllinka veď dom predaju a hádam z polovice hodnoty domu kúpi dáky byt.. alebo z peňazí čo bude mať z predaja domu bude platiť nájom..

anonym_8cf9ef
Dnes o 13:05

@anonym_autor 750€ je veľmi málo

belllinka
Dnes o 13:06
@13uzivatelka11

@belllinka veď dom predaju a hádam z polovice hodnoty domu kúpi dáky byt.. alebo z peňazí čo bude mať z predaja domu bude platiť nájom..

@13uzivatelka11 tak potom je hlavná otázka, za kolko vedia predat dom a či by si tú garzónku kupovala v Bratislave alebo v Žiari nad Hronom

anonym_5b7c8e
Dnes o 13:08

Silou mocou chces dom,ale neutiahnes to aj keby ti muz posielal vyzivne,lebo alkac zachvilu aj o pracu pride,takze skonci v base.

alenka58
Dnes o 13:19

z tej sumy si neviem predstaviť utiahnuť bežný život nieto nehnuteľnosť

anonym_b90370
Dnes o 13:19

ahoj, zo 750€ prijmu nevyplatíš muža určite, nevyjde ti ani hypo. Koľko má podľa teba hodnotu dom? +-

13uzivatelka11
Dnes o 13:22
@belllinka

@13uzivatelka11 tak potom je hlavná otázka, za kolko vedia predat dom a či by si tú garzónku kupovala v Bratislave alebo v Žiari nad Hronom

@belllinka tak hádam nebude predávať dom v hornej dolnej a nebude sa sťahovať do mezonetu do Bratislavy 🤦‍♀️ myslela som poriešiť to v rámci okresu samozrejme.. ale myslím že to každému došlo

lucik194
Dnes o 13:24

rozviesť sa, dom predat, kupit byt,
na dome sa stale nieco kazí, urdzba je ovela horsia.... a aj oveľa viac vyjde. s tvojim nizkym prijmom nemas sancu aby si vyplatila muza, riešila cely dom sama a platila hypoteku.

to uplne zabudni .....

doriiis
Dnes o 14:26

Záleží od splátky. Ak je splátka 120 € tak s odretymi ušami MOZNO prežijete z mesiaca na mesiac. Ak je 300 a viac tak nemáš šancu. Druhá vec, že či s tým bude banka súhlasiť.

13uzivatelka11
Dnes o 14:31
@doriiis

Záleží od splátky. Ak je splátka 120 € tak s odretymi ušami MOZNO prežijete z mesiaca na mesiac. Ak je 300 a viac tak nemáš šancu. Druhá vec, že či s tým bude banka súhlasiť.

@doriiis a muža vyplatí z čoho?

anonym_c3bdb7
Dnes o 14:49

@anonym_autor no na to stačí kalkulačka a zistia, že nezvladnes

anonym_6a265c
Dnes o 14:57
@13uzivatelka11

@13uzivatelka11
A ty co fajcis to co ma frajera co jej bude platit byt?

13uzivatelka11
Dnes o 15:05
@anonym_6a265c

@13uzivatelka11
A ty co fajcis to co ma frajera co jej bude platit byt?

@anonym_6a265c a ty skús troška porozmýšľať alebo si prečítaj môj ďalší komentár, ak to nezvládneš, predtým ako sa tu začneš vyjadrovať ako nevyzrety pubertiak. A skús používať čiarky.

natalka13
Dnes o 15:05

Nezvladnes to. Nevieme hodnotu domu. Ale musis ho vyplatit z polovice domu minus 25.000 + splacat hypoteku.

strelkyna1
Dnes o 15:06

Muza alkoholika definitivne opust, ale zial, dom neutiahnes. Takze ak Ti nepomoze financne rodina, tak si musis najst bud ovela lepsie platenu pracu alebo ist do bytu /otazne, ci by Ti nejaky vysiel z Tvojej polovice majetku alebo by si musela riesit podnajom. /

anonym_8a0db9
Dnes o 15:25

ak si z mensieho mesta skus skor podnajom lacnejsi .. nie vzdy sa oplati drzat majetku - dom by si sama nedala.. nieje to len hypo ale aj udrzba .. prejdi si vydavky , spis kolko je podnajom .. po predaji domu a vyplateni -kolko by ti ostalo ...a podla toho planuj buducnost ...

anonym_3d26c1
Dnes o 15:49
@13uzivatelka11

@13uzivatelka11 moze, ale aj nemusi to vist. nevieme aky velky dom, v akej lokalite, ako vybaveny. ale napr. znami pri vacsom okresnom meste predali dom ledva za 260 tisic, pricom byty v meste idu napr. 1-izbovy v povodnom stave za 100 tisic a viac.

anonym_703642
Dnes o 15:59

@anonym_autor pýtaš sa, ako to zvládneš? poviem ti úprimne ako rozvedená žena s jedným dieťaťom bez hypotéky a s vyšším príjmom ako ty. Nezvládneš to. A myslím, že to veľmi dobre vieš 😔 máš niečo našetrené? má ti kto pomôcť?

anonym_c38b2a
Dnes o 16:03
@anonym_703642

@anonym_autor pýtaš sa, ako to zvládneš? poviem ti úprimne ako rozvedená žena s jedným dieťaťom bez hypotéky a s vyšším príjmom ako ty. Nezvládneš to. A myslím, že to veľmi dobre vieš 😔 máš niečo našetrené? má ti kto pomôcť?

@anonym_703642 súhlasím... Rozvedená s 1 dieťaťom, vyšším príjmom ako autorka (skoro raz tolko), ale aj s hypo (256€) a od výplaty k výplate.

nina004
Dnes o 18:16

Veľmi malý príjem. Som sama bez hypo s dvoma deťmi a bez nejakých zbytočnosti potrebujeme min. 1200€ mesačne. Skús si nájsť inú prácu alebo niečo k tejto. Ďalšia možnosť predať dom a nájsť iné bývanie bez hypo.

muchotrafka298
Dnes o 18:16

Pokial ti nema kto pomoct, tak to nezvladnes. Ja mam znamu, ktora ma skoro 60, v 50-tke si brala hypoteku s takou splatkou, ze ma tri roboty, aby to vobec zvladala vsetko platit. Ona si kupovala maly byt, ale aj tak tam ma najomne a ostatne naklady na reziu bytu.