icon

Ako zvládnuť rozvod s alkoholikom a začať nový život?

8. jún 2026

Ahojte, potrebujem poradiť od žien čo si prešli podobným. Žijem v zlatej klietke s alkoholikom a už nevládzem. Chcem rozvod, nový domov a pokojnejší život pre deti. Lenže to nie je jednoduché. Všetky majetky sú jeho, počas manželstva sa kúpili iba autá. Ja nemám na účte žiadne rezervy nakoľko donedávna sme mali spoločný účet. On pije iba doma takže mu to nemôžem nijako reálne dokázať. Nemám kam ísť, hypotéku si nedovolím. Ak sa rozvedieme tak on je ten čo si bude môcť dovoliť dobrého právnika. Netuším kde a ako začať. Ja mám prácu prispôsobenú deťom čo odzrkadľuje aj plat on robí 12tky takže to ma aspoň trochu upokojuje v tom že nedostane deti do výhradnej starostlivosti. Mám prázdniny na to aby som našla východisko a potrebujem každú jednu radu čo a ako.

mogaa
8. jún 2026

@anonym_autor no, v prvom rade potrebuješ mať zabezpečené bývanie s deťmi....Dom/byt je jeho, takže pri rozdelení BSM budeš mať nárok len na polovicu majetku získaného počas manželstva....máš s deťmi kam ísť? ak nie, tak smola....tam riešenie nie je, keďže nemáš plat na prenájom. On môže samozrejme žiadať striedavú starostivosť, takže ani s výživným nemôžeš veľmi počítať.....

anonym_794ca2
8. jún 2026

@anonym_autor
1. Zavolaj na 0800 212 212 a povedz presne tvoju situáciu, pomáhajú ženám ako si ty.
2. Objednaj sa do Centra právnej pomoci.
3. Otvor vlastný účet a presmeruj si príjem.
4. Zozbieraj dokumenty a výpisy.
5. Začni denník jeho pitia a správania ako dôkazový materiál, hociako ako sa dá
6. Zisti bývanie: nájom, rodina, krízové bývanie.
7. S právnikom priprav návrh na rozvod, úpravu starostlivosti o deti, výživné a riešenie majetku.
8. Až potom rieš oznámenie rozvodu jemu.

hipuska
8. jún 2026
@anonym_794ca2

@anonym_autor
1. Zavolaj na 0800 212 212 a povedz presne tvoju situáciu, pomáhajú ženám ako si ty.
2. Objednaj sa do Centra právnej pomoci.
3. Otvor vlastný účet a presmeruj si príjem.
4. Zozbieraj dokumenty a výpisy.
5. Začni denník jeho pitia a správania ako dôkazový materiál, hociako ako sa dá
6. Zisti bývanie: nájom, rodina, krízové bývanie.
7. S právnikom priprav návrh na rozvod, úpravu starostlivosti o deti, výživné a riešenie majetku.
8. Až potom rieš oznámenie rozvodu jemu.

@anonym_794ca2 9. posledny krok - ked bude opity, volat policiu...xy krat

autor
8. jún 2026

Policajti neprídu kým ma nebije alebo neohrozuje to som už skúšala ....

hytal
8. jún 2026
@anonym_autor

Policajti neprídu kým ma nebije alebo neohrozuje to som už skúšala ....

@anonym_autor Nemôžeš vtedy, keď je opitý, nachystať mobil a nahrať si to? Alebo malú kameru umiestniť v dome. Predpokladám, že máš už vlastný účet. Snažiť sa ušetriť ešte pri spoločnom bývaní čo najviac. Hľadať aspoň podnájom, keď si nemôžeš dovoliť platiť hypo. Rodina by nepomohla?

anonym_b94645
8. jún 2026

@anonym_autor ake veľké su deti? Aky mas príjem?

anonym_420698
8. jún 2026

Ahoj, získavaj dôkazy, že je doma často opitý. Povedz to aj svojej aj jeho rodine, kamarátke, nahraj si na mobil vašu komunikáciu (hlavne nadávky). Skús vyhľadať Centrum právnej pomoci, bezplatne ti poradia. Nevieš si nejaké jeho peniaze odkladať bokom? Máš rodičov, alebo niekoho, kam by si mohla bývať?

anonym_7376b7
8. jún 2026

ale ono pit ani byt opity nie je zakazane a nie je to ani trestny cin... preco by mala volat policajtov a takto zatazovat system? Ajtak s tym nic nespravia... toto je uplne zbytocne.

mondolina
8. jún 2026
@hytal

@anonym_autor Nemôžeš vtedy, keď je opitý, nachystať mobil a nahrať si to? Alebo malú kameru umiestniť v dome. Predpokladám, že máš už vlastný účet. Snažiť sa ušetriť ešte pri spoločnom bývaní čo najviac. Hľadať aspoň podnájom, keď si nemôžeš dovoliť platiť hypo. Rodina by nepomohla?

@hytal
k čomu jej budú takto získané dôkazy? 🤔

roja01
8. jún 2026
@mondolina

@hytal

@mondolina napriklad na to, aby opilec neziskal deti do striedavej starostlivosti a aby sud urcil vyzivne.

mondolina
8. jún 2026
@roja01

@mondolina napriklad na to, aby opilec neziskal deti do striedavej starostlivosti a aby sud urcil vyzivne.

@roja01
súd neprihliada na takto získané dôkazy.

hytal
8. jún 2026
@mondolina

@hytal

@mondolina Píše, že manžel pije len doma a nemá o jeho pití dôkazy. Ide o to, keď je manžel finančne na tom lepšie ako je ona, aby mala dáky argument v rukách, keby sa chcel ťahať o deti.

mondolina
8. jún 2026
@hytal

@mondolina Píše, že manžel pije len doma a nemá o jeho pití dôkazy. Ide o to, keď je manžel finančne na tom lepšie ako je ona, aby mala dáky argument v rukách, keby sa chcel ťahať o deti.

@hytal
ja tomu rozumiem, hovorím o získaní dôkazov, spôsob. a ten pri dokazovaní nie je postačujúci.

marianarem
8. jún 2026
@hytal

@hytal Je to tak, nahravka, ktora bola urobena bez jeho suhlasu sa myslim nemoze pouzit ako dokaz.
@anonym_autor Kto ten alkohol kupuje? Kupuje si ho sam alebo ho mate v spolocnych nakupoch? Mozno aspon blocky keby boli, kde by bolo vidiet spotrebu, hoci ani to nie je az take rukolapne. Uspory vam pocas manzelstva nejake vznikli? Na tie by si mala narok, na cast z nich samozrejme.

anonym_ea83a9
8. jún 2026

@anonym_autor máš to ťažké, veľmi ťažké, takto je na tom strašne veľa žien. Povydávali sa, rodili deti a namiesto pokojného života im muž spravil peklo. V tomto systéme sa neoplatí mať deti, žena vždy, vždy ťahá za kratší koniec s deťmi. Je oslabená časovo, finančne, ... . Neboj sa, deti raz dorastú.

anonym_44c8c7
8. jún 2026

Baby to čo jej tu radite s nahrávkami je celé zle. On natočí ako spi a povie, že ozrata drichamala, kto dokáže že to tak nebolo?
Bude jej zle, keď bude mat kramy, napr bude zvracať, povie, že ozrata grcala. Ako dokáže, že to tak nie je

Toto by chcelo dobre poradenstvo s právnikom a rýchlu cestu a nie toto.

mondolina
8. jún 2026
@marianarem

@hytal Je to tak, nahravka, ktora bola urobena bez jeho suhlasu sa myslim nemoze pouzit ako dokaz.
@anonym_autor Kto ten alkohol kupuje? Kupuje si ho sam alebo ho mate v spolocnych nakupoch? Mozno aspon blocky keby boli, kde by bolo vidiet spotrebu, hoci ani to nie je az take rukolapne. Uspory vam pocas manzelstva nejake vznikli? Na tie by si mala narok, na cast z nich samozrejme.

@marianarem
na bločkoch je meno kto to kupuje? 😵‍💫

ja som sa s alkoholikom rozviedla. jedno dieťa.
nemusela som nič dokazovať.

anonym_837ae5
8. jún 2026

@anonym_autor
Aj keď máte vlastné účty, počas manželstva sú peniaze spoločné. Čiže budeš mať nárok na polovicu peňazí z jeho účtu a on na polovicu z tvojho účtu, aj keď tam skoro nič nemáš.

autor
8. jún 2026
@anonym_420698

Ahoj, získavaj dôkazy, že je doma často opitý. Povedz to aj svojej aj jeho rodine, kamarátke, nahraj si na mobil vašu komunikáciu (hlavne nadávky). Skús vyhľadať Centrum právnej pomoci, bezplatne ti poradia. Nevieš si nejaké jeho peniaze odkladať bokom? Máš rodičov, alebo niekoho, kam by si mohla bývať?

@anonym_420698 na pomoc zdarma od centra nemám nárok podľa ich stránky ...

anonym_420698
8. jún 2026
@anonym_autor

@anonym_autor tak sa obráť na nejaké krízové centrum, organizácie pre týrané ženy... Tam ti bezplatne poskytnú pomoc, právnika...

anonym_44c8c7
8. jún 2026
@anonym_autor

@anonym_autor lebo máš príjem z prace. Nechcem veľmi mudrovať, ale polovica týchto rad je úplne mimo. Tie ženy sa nikdy zrejme nerozvádzali a nemajú reálnu skúsenosť

anonym_44c8c7
8. jún 2026
@mondolina

@hytal
ja tomu rozumiem, hovorím o získaní dôkazov, spôsob. a ten pri dokazovaní nie je postačujúci.

@mondolina tak!

anonym_44c8c7
8. jún 2026
@mondolina

@roja01
súd neprihliada na takto získané dôkazy.

@mondolina presne !