icon

Čo očakávať pri žiadosti o zverenie dieťaťa?

verunka16
17. apr 2026

Ahojte.
Mam otázku ma ženy ktoré si prešli ale prechádzajú niečím ako ja .
Momentálne mám z ex manželom striedavu starostlivosť.
No uz mi praskla posledná kvapka nervov a chcem požiadať o zverie syna čisto len do svojej starostlivosti.
Chcem sa opýtať čo všetko mozem očakávať pri súde alebo veci okolo toho . Ďakujem

anonym_0550c6
17. apr 2026

@verunka16 tvoje dietatko ma rado svojho otca? Stretavaju sa? Chces ich styk aj obmedzit?

verunka16
autor
17. apr 2026
@anonym_0550c6

@verunka16 tvoje dietatko ma rado svojho otca? Stretavaju sa? Chces ich styk aj obmedzit?

Nakoľko mame striedavu starostlivosť tak sa stretávajú.
A styk im nechcem obmedziť

anonym_debd8d
17. apr 2026

Neuvadzas žiadne dôvody prečo chceš zmenu, ťažko niečo poradiť

verunka16
autor
17. apr 2026
@anonym_debd8d

Neuvadzas žiadne dôvody prečo chceš zmenu, ťažko niečo poradiť

@anonym_debd8d nieje to niečo čo by som chcela verejne písať radšej v súkromí

doriiis
17. apr 2026

Záleží o čo ide. Ak sa to netýka dieťaťa a dieťa týmto systémom nejak netrpí, tak to nebude len tak so zrusenim

anonym_1fa4aa
17. apr 2026

ked uz striedavka je, a o dieta sa riadne stara, netyra ho, dodriava vsetky veci ako skolsku dochadzku atd. , a ma s otcom vztah.. tak ju nezrusia ani keby nedodrziaval Vase dohody

anonym_5b70fb
17. apr 2026

@verunka16 to len tak nezrusis ak vsetko dodrzuje, dieta je ok, nic mu nechyba len teba nieco sere tak to nemas velku samcu

mogaa
18. apr 2026

záleží od dôvodu kvôli čomu žiadaš zrušenie striedavky....lebo rôzne názory na výchovu nie sú tým správnym dôvodom pokiaľ to dieťaťu zjavne neubližuje.....musí tam byť vážny preukázateľný dôvod, nie len to že sa rodičia nezhodnú napr.pri výchove alebo že otec deti občas vezme niekam kde sa pije alebo dočasne sa dieťaťu zhorší prospech - jednoducho dôvod kvôli ktorému sa odoberajú deti aj manželom....